Artikel top billede

Et render af, hvad der kan blive Microsoft næste Surface-satsning. En computer i lommeformat.

Ugen i tech: Surface-laptop i lommeformat, SD-kort med SSD-evner, snedig ’airbag’ til mobilen, OnePlus tager nu opdateringer seriøst

Det der kan blive Microsofts næste Surface-produkt ser lovende ud. Ugen har samtidig budt på interessante nyheder til mobilen, særligt til OnePlus-ejere.

Microsofts mobil-laptop

For Microsoft har Surface-produkterne længe handlet om at introducere eller forædle nye formater for bærbar elektronik. Tablets med indbygget støtteben, aftagelige keyboards og alt-i en præsentationsmaskiner er bare nogle af de koncepter som selskabet har bragt til markedet.

Næste nytænkning fra selskabet lader til at finde sig en anden, mere kompakt, boldgade: mød projekt Andromeda.

Her agter selskabet, ifølge The Verge, at klemme en hel laptops funktioner, inklusive fuld Windows 10 i en Surface ’mini’-lignende enhed som kan være i lommen. Projektet har været undervejs i over to år, og sigter efter at være både ’nyt og disruptivt’.

Lomme-Surfacen vil sløre overgangen, mellem hvad der er en laptop og en smartphone, med sit unikke sammenklappelige design med dobbeltdisplay. Pen-input er også tænkt ind i designet, hvor digitalt blæk skal gøre det nemt at tage noter på farten.

Både Intel og ARM-baserede processorer er i spil i Andromeda-sammenhæng.

Hvornår den første Andromeda-enhed vil udkomme er fortsat uvist, men en lignende Intel-prototype blev præsenteret sidste år, hvilket giver grund til at mene, at der snart vil udkomme flere af den slags enheder i de kommende måneder. Både Asus og Lenovo rygtes til at have enheder i støbeskeen som vil lanceres senere på året.

Læs også: Spændende rygte: Kanonbillig Surface-tablet fra Microsoft skal konkurrere med Apples iPad

En airbag til mobilen?

Mobiltelefoner er som syltetøjsmadder, de har det med at lande på den uheldige side. For en smartphone plejer det at betyde en dyr skærmreparation for den uheldige ejer.

Netop det problem adresserer den tyske ingeniør Philip Frenzel med det første koncept til en aktiv ’airbag’ til netop smartphonen.

Her er der tale om et cover, som automatisk registrerer et eventuelt drop og udløser et sæt af affjedrende vinger der vil tage fra, når mobilen nærmer sig underlaget.

Coveret er fortsat i prototype-stadiet, men den underliggende idé er nu patenteret og næste skridt er en Kickstarter-kampagne, noterer Techcrunch.

Herunder kan du se coveret i aktion.

SD-kort med SSD-evner

Foreningen bag SD-kort standarden kan i denne uge løfte sløret for den næste udvikling indenfor kort til kamera, bærbare og anden elektronik med plads til aftagelige medier: SD Express.

Her låner brancheforeningen på egenskaber, som hidtil har været forbeholdt de kvikke SSD-drev – en tilslutning via de lynhurtige PCI-e og NVMe standarder.

Fri for den flaskehals som SD-bus’en tidligere har udgjort giver SD 7.0 specifikationen mulighed for overførselshastigheder på næsten en gigabyte per sekund og blæser dermed forbi den eksisterende UHS-II standard som topper ved 312 MB per sekund.

Den nye standard løfter samtidig op for den teoretiske maksimale kapacitet for et kort som i fremtiden vil understøtte op til 128 TB – væsentligt mere end de 2TB som eksisterende SDXC-standard giver mulighed for.

Se også: Efter lagerprisernes himmelflugt: Nu falder SSD-priserne omsider – og det er nu, du skal købe

OnePlus skruer op for opdateringer

Kinesiske OnePlus har længe brystet sig af, at kunne levere meget valuta for pengene i deres smartphones. Når talen til gengæld faldt på service efter salget, særligt software-opdateringer, har selskabet været mere fodslæbende.

Det agter OnePlus nu officielt at ændre ved, med en ny officiel politik for softwareopdateringer. Nu garanterer selskabet 24 måneders Android-opdateringer, herunder større Android-releases. Det skriver Ars Technica.

Sikkerhedsmæssigt sigter OnePlus efter at garantere sikkerhedsopdateringer hver anden måned, mens enheder vil modtage disse i alt 36 måneder fra enhedens introduktion. Selskabets nyeste toptelefon, OnePlus 6, vil dermed være sikret frem til maj 2021.

OnePlus’ nye opdateringspolitik vil gøre sig gældende på samtlige OnePlus-telefoner fra 2016-mobilen OnePlus 3 og nyere.

Læs også: Ugen i tech: Den allerførste kantløse mobil er til salg, mens både Facebook, Google og Nvidia imponerer med vildt praktiske software-tricks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere