Artikel top billede

Et render af, hvad der kan blive Microsoft næste Surface-satsning. En computer i lommeformat.

Ugen i tech: Surface-laptop i lommeformat, SD-kort med SSD-evner, snedig ’airbag’ til mobilen, OnePlus tager nu opdateringer seriøst

Det der kan blive Microsofts næste Surface-produkt ser lovende ud. Ugen har samtidig budt på interessante nyheder til mobilen, særligt til OnePlus-ejere.

Microsofts mobil-laptop

For Microsoft har Surface-produkterne længe handlet om at introducere eller forædle nye formater for bærbar elektronik. Tablets med indbygget støtteben, aftagelige keyboards og alt-i en præsentationsmaskiner er bare nogle af de koncepter som selskabet har bragt til markedet.

Næste nytænkning fra selskabet lader til at finde sig en anden, mere kompakt, boldgade: mød projekt Andromeda.

Her agter selskabet, ifølge The Verge, at klemme en hel laptops funktioner, inklusive fuld Windows 10 i en Surface ’mini’-lignende enhed som kan være i lommen. Projektet har været undervejs i over to år, og sigter efter at være både ’nyt og disruptivt’.

Lomme-Surfacen vil sløre overgangen, mellem hvad der er en laptop og en smartphone, med sit unikke sammenklappelige design med dobbeltdisplay. Pen-input er også tænkt ind i designet, hvor digitalt blæk skal gøre det nemt at tage noter på farten.

Både Intel og ARM-baserede processorer er i spil i Andromeda-sammenhæng.

Hvornår den første Andromeda-enhed vil udkomme er fortsat uvist, men en lignende Intel-prototype blev præsenteret sidste år, hvilket giver grund til at mene, at der snart vil udkomme flere af den slags enheder i de kommende måneder. Både Asus og Lenovo rygtes til at have enheder i støbeskeen som vil lanceres senere på året.

Læs også: Spændende rygte: Kanonbillig Surface-tablet fra Microsoft skal konkurrere med Apples iPad

En airbag til mobilen?

Mobiltelefoner er som syltetøjsmadder, de har det med at lande på den uheldige side. For en smartphone plejer det at betyde en dyr skærmreparation for den uheldige ejer.

Netop det problem adresserer den tyske ingeniør Philip Frenzel med det første koncept til en aktiv ’airbag’ til netop smartphonen.

Her er der tale om et cover, som automatisk registrerer et eventuelt drop og udløser et sæt af affjedrende vinger der vil tage fra, når mobilen nærmer sig underlaget.

Coveret er fortsat i prototype-stadiet, men den underliggende idé er nu patenteret og næste skridt er en Kickstarter-kampagne, noterer Techcrunch.

Herunder kan du se coveret i aktion.

SD-kort med SSD-evner

Foreningen bag SD-kort standarden kan i denne uge løfte sløret for den næste udvikling indenfor kort til kamera, bærbare og anden elektronik med plads til aftagelige medier: SD Express.

Her låner brancheforeningen på egenskaber, som hidtil har været forbeholdt de kvikke SSD-drev – en tilslutning via de lynhurtige PCI-e og NVMe standarder.

Fri for den flaskehals som SD-bus’en tidligere har udgjort giver SD 7.0 specifikationen mulighed for overførselshastigheder på næsten en gigabyte per sekund og blæser dermed forbi den eksisterende UHS-II standard som topper ved 312 MB per sekund.

Den nye standard løfter samtidig op for den teoretiske maksimale kapacitet for et kort som i fremtiden vil understøtte op til 128 TB – væsentligt mere end de 2TB som eksisterende SDXC-standard giver mulighed for.

Se også: Efter lagerprisernes himmelflugt: Nu falder SSD-priserne omsider – og det er nu, du skal købe

OnePlus skruer op for opdateringer

Kinesiske OnePlus har længe brystet sig af, at kunne levere meget valuta for pengene i deres smartphones. Når talen til gengæld faldt på service efter salget, særligt software-opdateringer, har selskabet været mere fodslæbende.

Det agter OnePlus nu officielt at ændre ved, med en ny officiel politik for softwareopdateringer. Nu garanterer selskabet 24 måneders Android-opdateringer, herunder større Android-releases. Det skriver Ars Technica.

Sikkerhedsmæssigt sigter OnePlus efter at garantere sikkerhedsopdateringer hver anden måned, mens enheder vil modtage disse i alt 36 måneder fra enhedens introduktion. Selskabets nyeste toptelefon, OnePlus 6, vil dermed være sikret frem til maj 2021.

OnePlus’ nye opdateringspolitik vil gøre sig gældende på samtlige OnePlus-telefoner fra 2016-mobilen OnePlus 3 og nyere.

Læs også: Ugen i tech: Den allerførste kantløse mobil er til salg, mens både Facebook, Google og Nvidia imponerer med vildt praktiske software-tricks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere