Artikel top billede

Et render af, hvad der kan blive Microsoft næste Surface-satsning. En computer i lommeformat.

Ugen i tech: Surface-laptop i lommeformat, SD-kort med SSD-evner, snedig ’airbag’ til mobilen, OnePlus tager nu opdateringer seriøst

Det der kan blive Microsofts næste Surface-produkt ser lovende ud. Ugen har samtidig budt på interessante nyheder til mobilen, særligt til OnePlus-ejere.

Microsofts mobil-laptop

For Microsoft har Surface-produkterne længe handlet om at introducere eller forædle nye formater for bærbar elektronik. Tablets med indbygget støtteben, aftagelige keyboards og alt-i en præsentationsmaskiner er bare nogle af de koncepter som selskabet har bragt til markedet.

Næste nytænkning fra selskabet lader til at finde sig en anden, mere kompakt, boldgade: mød projekt Andromeda.

Her agter selskabet, ifølge The Verge, at klemme en hel laptops funktioner, inklusive fuld Windows 10 i en Surface ’mini’-lignende enhed som kan være i lommen. Projektet har været undervejs i over to år, og sigter efter at være både ’nyt og disruptivt’.

Lomme-Surfacen vil sløre overgangen, mellem hvad der er en laptop og en smartphone, med sit unikke sammenklappelige design med dobbeltdisplay. Pen-input er også tænkt ind i designet, hvor digitalt blæk skal gøre det nemt at tage noter på farten.

Både Intel og ARM-baserede processorer er i spil i Andromeda-sammenhæng.

Hvornår den første Andromeda-enhed vil udkomme er fortsat uvist, men en lignende Intel-prototype blev præsenteret sidste år, hvilket giver grund til at mene, at der snart vil udkomme flere af den slags enheder i de kommende måneder. Både Asus og Lenovo rygtes til at have enheder i støbeskeen som vil lanceres senere på året.

Læs også: Spændende rygte: Kanonbillig Surface-tablet fra Microsoft skal konkurrere med Apples iPad

En airbag til mobilen?

Mobiltelefoner er som syltetøjsmadder, de har det med at lande på den uheldige side. For en smartphone plejer det at betyde en dyr skærmreparation for den uheldige ejer.

Netop det problem adresserer den tyske ingeniør Philip Frenzel med det første koncept til en aktiv ’airbag’ til netop smartphonen.

Her er der tale om et cover, som automatisk registrerer et eventuelt drop og udløser et sæt af affjedrende vinger der vil tage fra, når mobilen nærmer sig underlaget.

Coveret er fortsat i prototype-stadiet, men den underliggende idé er nu patenteret og næste skridt er en Kickstarter-kampagne, noterer Techcrunch.

Herunder kan du se coveret i aktion.

SD-kort med SSD-evner

Foreningen bag SD-kort standarden kan i denne uge løfte sløret for den næste udvikling indenfor kort til kamera, bærbare og anden elektronik med plads til aftagelige medier: SD Express.

Her låner brancheforeningen på egenskaber, som hidtil har været forbeholdt de kvikke SSD-drev – en tilslutning via de lynhurtige PCI-e og NVMe standarder.

Fri for den flaskehals som SD-bus’en tidligere har udgjort giver SD 7.0 specifikationen mulighed for overførselshastigheder på næsten en gigabyte per sekund og blæser dermed forbi den eksisterende UHS-II standard som topper ved 312 MB per sekund.

Den nye standard løfter samtidig op for den teoretiske maksimale kapacitet for et kort som i fremtiden vil understøtte op til 128 TB – væsentligt mere end de 2TB som eksisterende SDXC-standard giver mulighed for.

Se også: Efter lagerprisernes himmelflugt: Nu falder SSD-priserne omsider – og det er nu, du skal købe

OnePlus skruer op for opdateringer

Kinesiske OnePlus har længe brystet sig af, at kunne levere meget valuta for pengene i deres smartphones. Når talen til gengæld faldt på service efter salget, særligt software-opdateringer, har selskabet været mere fodslæbende.

Det agter OnePlus nu officielt at ændre ved, med en ny officiel politik for softwareopdateringer. Nu garanterer selskabet 24 måneders Android-opdateringer, herunder større Android-releases. Det skriver Ars Technica.

Sikkerhedsmæssigt sigter OnePlus efter at garantere sikkerhedsopdateringer hver anden måned, mens enheder vil modtage disse i alt 36 måneder fra enhedens introduktion. Selskabets nyeste toptelefon, OnePlus 6, vil dermed være sikret frem til maj 2021.

OnePlus’ nye opdateringspolitik vil gøre sig gældende på samtlige OnePlus-telefoner fra 2016-mobilen OnePlus 3 og nyere.

Læs også: Ugen i tech: Den allerførste kantløse mobil er til salg, mens både Facebook, Google og Nvidia imponerer med vildt praktiske software-tricks




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere