Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Der kommer til at mangle penge til unge danske spilvirksomheder: "Chancen for at komme komme igennem med en ny investering er uhyre lille"

Det danske investerings- udviklingsselskab, Capnova, har i 12 år haft fokus på tidligere investeringer i spilbranchen. Men en politisk aftale betyder blandt andet, at Capnova ikke længere kan fordele penge til digitale iværksættere.

En politisk aftale fra maj betyder, at innovationsmiljøer skal forenkles. Som konsekvens kan det statslige investeringsselskab, Capnova ikke fordele de investeringer i digitale spilstartups, som det har gjort i de sidste 12 år.

Det skriver Finans.dk.

"Den sidste spilinvestering, vi laver, er til godkendelse i bestyrelsen lige nu. Chancen for at komme igennem med en ny investering er uhyre lille. Kassen er ved at være tom, og vi får ingen nye penge i 2019," siger Lars Stigel, direktør for Capnova, til Finans.dk.

Ifølge mediet, betyder det i praksis, at frem til en eventuel ny ordning i 2019 vil økonomisk støtte til unge spilfirmaer være tæt på ikkeeksisterende. Der vil reelt ikke være andre steder at gå hen for de små og nystartede spilvirksomheder, bortset fra at de kan søge kulturstøtte fra Dansk Filminstitut, hvor spillet dog skal være "en berigelse for dansk kultur".

Læs også: Dansk firma er en kæmpe-succes i Silicon Valley: Elsker at brænde masser af penge af

Gav startinvestering til Subway Surfers

Capnova er et af fire godkendte innovationsmiljøer i Danmark, som er udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Innovationsmiljøerne investerer på statens vegne risikovillig kapital i nye innovative virksomheder.

Caonova har kunnet investere op til 6 millioner kroner i et selskab via den statslige ordning for innovationsmiljøer.

Investeringsselskabet har på 12 år investeret i 49 spilfirmaer, og der er i dag 18 selskaber i porteføljen. Blandt de heldige unge spilvirksomheder, der har modtaget en start-investering fra Capnova, er den danske it-succes Subway Surfers.

Fra Interactive Denmark, en interesseorganisation for den danske spilbranche, råber man vagt i gevær over de kroner, som nu kommer til at mangle for de små danske nyopstartede spilvirksomheder, og som man mener potentielt er livsfarligt for branchen.

Tal fra 2016 viser, at omsætningen i spilindustrien i Danmark var over en milliard kroner.

Læs også: På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere