Artikel top billede

Der kommer til at mangle penge til unge danske spilvirksomheder: "Chancen for at komme komme igennem med en ny investering er uhyre lille"

Det danske investerings- udviklingsselskab, Capnova, har i 12 år haft fokus på tidligere investeringer i spilbranchen. Men en politisk aftale betyder blandt andet, at Capnova ikke længere kan fordele penge til digitale iværksættere.

En politisk aftale fra maj betyder, at innovationsmiljøer skal forenkles. Som konsekvens kan det statslige investeringsselskab, Capnova ikke fordele de investeringer i digitale spilstartups, som det har gjort i de sidste 12 år.

Det skriver Finans.dk.

"Den sidste spilinvestering, vi laver, er til godkendelse i bestyrelsen lige nu. Chancen for at komme igennem med en ny investering er uhyre lille. Kassen er ved at være tom, og vi får ingen nye penge i 2019," siger Lars Stigel, direktør for Capnova, til Finans.dk.

Ifølge mediet, betyder det i praksis, at frem til en eventuel ny ordning i 2019 vil økonomisk støtte til unge spilfirmaer være tæt på ikkeeksisterende. Der vil reelt ikke være andre steder at gå hen for de små og nystartede spilvirksomheder, bortset fra at de kan søge kulturstøtte fra Dansk Filminstitut, hvor spillet dog skal være "en berigelse for dansk kultur".

Læs også: Dansk firma er en kæmpe-succes i Silicon Valley: Elsker at brænde masser af penge af

Gav startinvestering til Subway Surfers

Capnova er et af fire godkendte innovationsmiljøer i Danmark, som er udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Innovationsmiljøerne investerer på statens vegne risikovillig kapital i nye innovative virksomheder.

Caonova har kunnet investere op til 6 millioner kroner i et selskab via den statslige ordning for innovationsmiljøer.

Investeringsselskabet har på 12 år investeret i 49 spilfirmaer, og der er i dag 18 selskaber i porteføljen. Blandt de heldige unge spilvirksomheder, der har modtaget en start-investering fra Capnova, er den danske it-succes Subway Surfers.

Fra Interactive Denmark, en interesseorganisation for den danske spilbranche, råber man vagt i gevær over de kroner, som nu kommer til at mangle for de små danske nyopstartede spilvirksomheder, og som man mener potentielt er livsfarligt for branchen.

Tal fra 2016 viser, at omsætningen i spilindustrien i Danmark var over en milliard kroner.

Læs også: På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere