Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Der kommer til at mangle penge til unge danske spilvirksomheder: "Chancen for at komme komme igennem med en ny investering er uhyre lille"

Det danske investerings- udviklingsselskab, Capnova, har i 12 år haft fokus på tidligere investeringer i spilbranchen. Men en politisk aftale betyder blandt andet, at Capnova ikke længere kan fordele penge til digitale iværksættere.

En politisk aftale fra maj betyder, at innovationsmiljøer skal forenkles. Som konsekvens kan det statslige investeringsselskab, Capnova ikke fordele de investeringer i digitale spilstartups, som det har gjort i de sidste 12 år.

Det skriver Finans.dk.

"Den sidste spilinvestering, vi laver, er til godkendelse i bestyrelsen lige nu. Chancen for at komme igennem med en ny investering er uhyre lille. Kassen er ved at være tom, og vi får ingen nye penge i 2019," siger Lars Stigel, direktør for Capnova, til Finans.dk.

Ifølge mediet, betyder det i praksis, at frem til en eventuel ny ordning i 2019 vil økonomisk støtte til unge spilfirmaer være tæt på ikkeeksisterende. Der vil reelt ikke være andre steder at gå hen for de små og nystartede spilvirksomheder, bortset fra at de kan søge kulturstøtte fra Dansk Filminstitut, hvor spillet dog skal være "en berigelse for dansk kultur".

Læs også: Dansk firma er en kæmpe-succes i Silicon Valley: Elsker at brænde masser af penge af

Gav startinvestering til Subway Surfers
Capnova er et af fire godkendte innovationsmiljøer i Danmark, som er udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Innovationsmiljøerne investerer på statens vegne risikovillig kapital i nye innovative virksomheder.

Caonova har kunnet investere op til 6 millioner kroner i et selskab via den statslige ordning for innovationsmiljøer.

Investeringsselskabet har på 12 år investeret i 49 spilfirmaer, og der er i dag 18 selskaber i porteføljen. Blandt de heldige unge spilvirksomheder, der har modtaget en start-investering fra Capnova, er den danske it-succes Subway Surfers.

Fra Interactive Denmark, en interesseorganisation for den danske spilbranche, råber man vagt i gevær over de kroner, som nu kommer til at mangle for de små danske nyopstartede spilvirksomheder, og som man mener potentielt er livsfarligt for branchen.

Tal fra 2016 viser, at omsætningen i spilindustrien i Danmark var over en milliard kroner.

Læs også: På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.