Artikel top billede

Morgen-briefing: Kapitalfond køber Saxo Banks mobil-forretning / Fynsk robotfirma tredobler aktiekursen på en uge / Brugerklubben SBSYS sender opgaver i udbud / Professor: Byg en offentligt finansieret konkurrent til Google og Facebook

Kapitalfond køber Saxo Banks mobil-forretning. Fynsk robotfirma tredobler aktiekursen på en uge. Brugerklubben SBSYS sender opgaver i udbud. Professor: Byg en offentligt finansieret konkurrent til Google og Facebook. Apple haler ind på Spotify i USA.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Kapitalfond køber Saxo Banks mobil-forretning

Kapitalfonden EQT køber Saxo Banks mobilbetalings-forretning, Saxo Payments Banking Circle. Salget skaber en indtjening på omkring 750 millioner kroner, siger Saxo Bank-direktør Kim Fournais til Børsen.

“Det er et godt tidspunkt at sælge på og en god pris. Dette er også det sidste frasalg af ikke-kerneforretninger i Saxo Bank, hvor vi nu får en indtjening på ca. 750 mio. kr. og har fuldt fokus på vores kerneforretning," siger Kim Fournais til avisen.

Kapitalfonden og Saxo Bank har ifølge avisen forhandlet aftalen på plads på blot fem uger.

Fynsk robotfirma tredobler aktiekursen på en uge

Det fynske robotfirma Odico, der blev noteret på minibørsen First North i sidste uge, har siden noteringen tredoblet sin aktiekurs, skriver Ritzau.

Mandag var kursen oppe at runde 29,5 - en tredobling i forhold til kursen, da aktien blev udbudt første gang til 8,8 kroner.

Odico producerer støbeforme til byggebranchen.

Læs også: Fynsk robot-firma overtegnet med 300 procent forud for børs-notering i næste uge.

Brugerklubben SBSYS sender opgaver i udbud

Den kommunale brugerklub SBYS går i udbud med rammeaftaler ‘omhandlende it-tjenesteydelser vedrørende vedligeholdelse og support’ af brugerklubbens ESDH-systemer SBYS og SBSIP, meddeler klubben her.

SBYS er et slags kommunalt indkøbsfællesskab, der består af 39 kommuner og en region, som køber it-systemer ind i sammen.

Indkøbsfællesskabet har fornylig været udsat for nogen kritik.

Det kan du læse mere om her: Politikere skyder efter de kommunale brugerklubber: "Det er ikke en kommunal opgave at bruge skattekroner på udvikling af software"

Professor: Byg en offentligt finansieret konkurrent til Google og Facebook

Byg en offentligt finansieret konkurrent til Google og Facebook. Sådan lyder opfordringen i Financial Times fra Cambridge-professor og tidligere viceformand for BBC Trust, Diane Coyle.

“Lad os bygge digitale public service-selsakber, der leverer bedre service til forbrugerne [end Google og Facebook, red]. Behovet for at sælge reklamer er centralt for den giftige opførsel blandt mange af selskaberne bag de sociale medier,” skriver professoren.

Hun mener, at en alternativ leverandør skal konkurrere på kvaliteten af ydelserne - og ikke antal klik, som genereres, som det er tilfældet i dag.

Hun foreslår selv BBC som en oplagt kombattant at sende ind i kamparenaen.

Apple haler ind på Spotify i USA

Apple haler ind på den svenske streaming-tjeneste Spotify på det amerikanske marked, hvor Apple Music har god vind i sejlene.

Det amerikanske marked er blandt verdens allerstørste musikmarkeder, og her er Apple godt i gang med at udnytte iPhonens store udbredelse til at udfordre Spotify.

Financial Times skriver, at en indikation på det mulige sceneskift er lanceringen af Drake-albummet Scorpion, der ventes at blive en af årets store sællerter.

I det første døgn efter udgivelsen, blev albummet streamet 170 millioner gange på Apple Music i USA, men ‘kun’ 130 millioner gange på Spotify - selv om Spotify har tre gange så mange brugere.

Grunden var ifølge Financial Times, at Apple var bedre til at ‘drive engagement.’
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Senior Salesforce Engagement Manager

STELLA CARE ApS

Tech Lead

Lundgrens Advokatpartnerselskab

Serviceminded IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere