Grønland bag internet og telefoni til Nigeria

Det grønlandsk-ejede Tele Greenland International har indgået en aftale med et nigeriansk teleselskab om at levere internet og telefoni via København. Forbindelsen sker via en såkaldt VSAT-forbindelse, og Tele Greenland har store forhåbninger om få flere kunder andre steder i verden.

Erhvervskunder i Nigeria kan fremover købe telefoni og internetadgang gennem en satellitjordstation ved Avedøre Holme ved København.

Udbyderen er Tele Greenland International, som ejes af det grønlandske hjemmestyre.

Selskabet har indgået en aftale med det nigerianske teleselskab RTB, som skaffer slutkunderne i Nigeria og opsætter de nødvendige paraboler.

Via teknologien VSAT får kunderne derefter mulighed for at surfe på nettet og ringe internationalt gennem en jordstation på Copenhagen Teleport - et område på 10.000 kvadratmeter på Avedøre Holme.

Ifølge det grønlandske teleselskab dækker satellitnetværket det meste af kloden, og der er derfor store forretningsambitioner bundet sammen med teknologien.

- Specielt i områder, hvor infrastrukturen er dårlig og terrænet svært tilgængeligt, er VSAT en optimal løsning, fordi det ikke er kompliceret eller tidskrævende at installere, siger Steen Hansen, projektansvarlig i København.

I Nigeria betyder det, at kunderne via en parabol og en speciel boks fremover kan ringe internationalt og surfe på nettet. Hastigheden til internettet bliver fra 256 kilobit per sekund op til 2,5 megabit per sekund, hvis man opgraderer satellitkapaciteten.

Grønlands teleselskab har i forvejen et projekt kørende i Uganda, hvor selskabet senere håber at indføre VSAT-teknologien.

Tele Greenland International har kontor i København, og som et datterselskab af Tele Greenland har selskabet 25 års erfaring som satellitoperatør.

Selskabet tjente sidste år godt to millioner kroner ud af en omsætning på 48 millioner kroner.

På sin hjemmeside efterlyser Tele Greenland for tiden forhandlere af VSAT-teknologien i specielt Østeuropa, Mellemøsten og Afrika.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere