Artikel top billede

Hackere stjæler 3.000 danskeres persondata fra borger.dk

En underleverandør for Borger.dk har mistet persondata på 3.098 danskere, der har deltaget i en brugerundersøgelse sidste år. Alle berørte er blevet underettet i en mail fra Digitaliseringstyrelsen.

Sidste år fortog analysefirmaet Peytz og Co. en brugerundersøgelse for Borger.dk, hvor 3.098 danskere svarede på deres oplevelser med den offentlige portal.

Men de besvarelser, er sammen med borgernes mailadresse nu blevet stjålet af en eller flere hackere, der har fået adgang til den server, som de data var opbevaret på.

Det var it-leverandøren Typeform, der stod for den tekniske afvikling af undersøgelsen for Peytz og Co.

Det er fra Typeforms servere, at hackerne har fået adgang til de 3.098 danskeres data.

Mailadresser og besvarelser falder ind under kategorien personoplysninger, og derfor skal Datatilsynet involveres.

Digitaliseringsstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at man har underettet Datatilsynet om bruddet og sendt en mail ud til de berørte danskere.

Flere kunder er angrebet

Typeform har fundet hullet, som var årsagen til databruddet, og Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at det er blevet lukket igen.

Derudover er de data, som hackerne nu er i besiddelse af, blevet slettet hos både Peytz og Co. og Typeform.

Ifølge pressemeddelelsen fra Digitaliseringsstyrelsen er Borger.dk ikke den eneste kunde hos Typeform, der er ramt af angrebet.

Styrelsen oplyser dog ikke noget om, hvilke andre kunder der er blevet ramt af angrebet eller, hvilke data der eller er blevet stjålet.

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer alle, der er omfattet af datalækket til at være ekstra opmærksom på risikoen for at modtage phishingmails.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere