Artikel top billede

Ugen i tech: Macbook Pro-brugere klager over hastighedsproblemer med nye computere, så holdbar bliver det nye Gorilla Glass og her er Google-stifterens helt nye flyvende bil

Det nye super-holdbare Gorilla Glass 6 kan holde til at blive tabt 15 gange fra en meters højde, hævder producenten Corning. Samtidig klager Macbook Pro-brugere over hastighedsproblemer, mens Google-stifter Larry Page i al hemmelighed har barslet med en flyvende bil.

Så holdbar bliver Gorilla Glass 6

Skærmglasproducenten Corning har i denne uge offentliggjort den sjette generation af sit berømte Gorilla Glass.

Corning hævder selv, at virksomhedens egen test viser at den nye glastype kan overleve at blive tabt 15 gange i træk fra én meters højde.

Det er dobbelt så godt som den forrige udgave af Gorilla-glas.

Den nye glastype er ifølge Corning desuden designet med henblik på, at den skal være resistent overfor ridser, mere sensitiv i forhold til touch-betjening og være optimeret til brug med trådløse opladere.

It-mediet 9to5google gætter på, at Samsungs kommende Note 9-telefon vil blive den første telefon, der bliver udstyret med den nye glastype.

Macbook Pro-brugere klager over hastighedsproblemer

Den helt nye Macbook Pro, som Apple opdaterede i sidste uge, har tilsyneladende problemer med nedkøling, der betyder, at den ikke over længere perioder kan arbejdede på fuld hastighed.

Det har Youtuberen David Lee fundet ud af.

Ifølge ham betyder problemer, at en helt nye Macbook Pro med en Intel Core i9-processor tager længere tid om at eksportere en video i Adobe Premiere Pro, end det vil gøre med en Macbook Pro fra 2017 med en Intel Core i7-processor.

Apple-mediet Apple Insider har fortaget en test, der viser lignende resultater.

Nu viser Instagram om dine venner er online

Instagram har i denne uge lavet en opdatering, der gør, at du kan se om dine venner er online lige nu.

Når du går ind på ”Direct Messages” i Instagram vil der nu være en lille grøn prik – som du kender det fra Facebook - foran de personer, somer online netop nu.

Du kan slå den nye funktioner fra, hvis du ønsker det.

Google-stifter satser stort på flyvende biler

Google-stifteren Larry Page har tilsyneladende ambitioner om at revolutionere luftfarten og persontransporten.

Ifølge tech-mediet The Verge er Larry Page involveret i flere virksomheder, der producerer, hvad The Verge betegner som "flyvende biler".

Det har længe været kendt at Larry Page er involveret i virksomheden Kitty Hawk, der indtil videre har udviklet to flyvende biler.

Men nu er det også kommet frem, at Larry Page også er involveret i virksomheden Opener, der ligeledes har udvilket en slags flyvende bil.

Du kan se Openers maskine, BlackFly, her:

Elon Musk undskylder for pædofil-kommentar

Space X og Tesla-stifteren Elon Musk kom i denne uge i modvind, da han på Twitter - helt uden at have skyggen af bevis for det - kaldte en af de redningsarbejdere, som hjalp et fodboldhold ud af en grotte i Thailand, for pædofil.

Nu har Elon Musk ifølge The Guardian måtte gå bodsgang og undskylde for personangrebet, der kom efter, at redningsarbejderen kritiserede Elon Musks forsøg på at bidrage til hjælpearbejdet.

Elon Musk havde på rekordtid udviklet en mini-ubåd, der angiveligt ville være i stand til enkeltvis at transportere de unge fodboldspillere ud af grotten. En ubåd som redningsarbejderen sagde var ubrugelig til det konkrete formål og ikke var andet end et pr-stunt.

Elon Musk har nu slettet sit tweet og undskyldt overforl redningsarbejderen, som dog har truet Tesla-stifteren med et sagsanlæg.

Godt nyt til iPhone-brugere: Morphie klar med Powerbank med lightning-kabel

Et gennemgående problem for iPhone-brugere er, at deres telefoner skal oplades med Apples eget lightning-kabel, mens meget tilbehør – som eksempelvis langt de fleste powerbanks - gør brug af Micro-USB eller USB-C.

Nu er powerbank-producenten Morphie dog ifølge The Verge klar med en helt ny powerbank, der kan oplades med et lightning-kabel, hvilket betyder, at du ikke længere behøver at flere forskellige kabel-typer med i tasken.

Den nye powerbank, der bærer navnet Powerstation, kan dog i første omgang kun købes i officielle Apple-butikker eller via Apples hjemmeside.

Den mindste udgave med en kapacitet på 6040 mAh koster 489 kroner hos Apples online-butik.