Artikel top billede

Staten skal kortlægge sine it-systemer efter massiv kritik: Kvaliteten er for svingende, og der mangler overblik over, hvad pengene bruges til

Statlige myndigheder skal nu kortlægge deres portefølje af it-systemer og udarbejde en handlingsplan, der skal sendes til gennemsyn hos Statens it-råd. Det er meldingen fra Digitaliseringsstyrelsen.

Alle statslige myndigheder skal nu kortlægge deres it-systemer.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen efter, Finansministeriets årlige it-raport - det såkaldte kasseeftersyn - viste, at der er store problemer med it-sikkerheden i statens it-systemer.

Det nye kasseeftersyn har vist, at 117 ud af i alt 377 samfunds- og forretningskritiske it-systemer er ramt af it-sikkerhedsproblemer.

Selvom billedet er dystert, er det dog ikke helt så slemt, som i sidste års kasseeftersyn, hvor det var intet mindre 157 statslige-it-systemer, der havde utilstrækkelig it-sikkerhed.

”De to kasseeftersyn viser, at vi ikke er gode nok til det, og derfor er der også sat flere initiativer i gang. Blandt andet introduktionen af modellen for porteføljestyring, som netop vil bidrage til en mere vedligeholdt og sikker it-systemportefølje,” siger Rikke Hougaard Zeberg, der er direktør i Digitaliseringsstyrelsen, til styrelsens hjemmeside.

Læs: Det står sløjt til med it-sikkerheden i staten: 117 ud af 377 offentlige it-systemer er ramt af sikkerhedsproblemer

Digitaliseringsstyrelsen oplyser ligeledes på sin hjemmeside, at de to kasseeftersyn har vist, at der mangler overblik over, hvad de statslige penge bruges samtidig, at kvaliteten i myndighedernes it-varetagelse er for svingende.

Den nye kortlægning er en del af en ny model for porteføljestyring af statslige it-systemer, og den indebærer desuden, at de statslige myndigheder uodover at kortlægge deres portefølje over it-systemer også skal udarbejde en it-handlingsplan for porteføljen og sende den til gennemsyn. hos Statens IT-råd.

Det skal, ifølge Digitaliseringsstyrelsen, være med til at sikre ”en mere ansvarlig og sikker styring af statens it-systemer.

Udover den nye model for porteføljestyring bliver Statens IT-råd også styrket og får fem nye medlemmer.

De nye medlemmer er: Charlotte Hersdorf fra Nordea, Karin Bentsen Kombit, Mikkel Müller fra Danmarks Radio, Peter Schleidt fra Jyske Bank og Torben Ruberg fra Maersk Tankers.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere