Artikel top billede

Staten skal kortlægge sine it-systemer efter massiv kritik: Kvaliteten er for svingende, og der mangler overblik over, hvad pengene bruges til

Statlige myndigheder skal nu kortlægge deres portefølje af it-systemer og udarbejde en handlingsplan, der skal sendes til gennemsyn hos Statens it-råd. Det er meldingen fra Digitaliseringsstyrelsen.

Alle statslige myndigheder skal nu kortlægge deres it-systemer.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen efter, Finansministeriets årlige it-raport - det såkaldte kasseeftersyn - viste, at der er store problemer med it-sikkerheden i statens it-systemer.

Det nye kasseeftersyn har vist, at 117 ud af i alt 377 samfunds- og forretningskritiske it-systemer er ramt af it-sikkerhedsproblemer.

Selvom billedet er dystert, er det dog ikke helt så slemt, som i sidste års kasseeftersyn, hvor det var intet mindre 157 statslige-it-systemer, der havde utilstrækkelig it-sikkerhed.

”De to kasseeftersyn viser, at vi ikke er gode nok til det, og derfor er der også sat flere initiativer i gang. Blandt andet introduktionen af modellen for porteføljestyring, som netop vil bidrage til en mere vedligeholdt og sikker it-systemportefølje,” siger Rikke Hougaard Zeberg, der er direktør i Digitaliseringsstyrelsen, til styrelsens hjemmeside.

Læs: Det står sløjt til med it-sikkerheden i staten: 117 ud af 377 offentlige it-systemer er ramt af sikkerhedsproblemer

Digitaliseringsstyrelsen oplyser ligeledes på sin hjemmeside, at de to kasseeftersyn har vist, at der mangler overblik over, hvad de statslige penge bruges samtidig, at kvaliteten i myndighedernes it-varetagelse er for svingende.

Den nye kortlægning er en del af en ny model for porteføljestyring af statslige it-systemer, og den indebærer desuden, at de statslige myndigheder uodover at kortlægge deres portefølje over it-systemer også skal udarbejde en it-handlingsplan for porteføljen og sende den til gennemsyn. hos Statens IT-råd.

Det skal, ifølge Digitaliseringsstyrelsen, være med til at sikre ”en mere ansvarlig og sikker styring af statens it-systemer.

Udover den nye model for porteføljestyring bliver Statens IT-råd også styrket og får fem nye medlemmer.

De nye medlemmer er: Charlotte Hersdorf fra Nordea, Karin Bentsen Kombit, Mikkel Müller fra Danmarks Radio, Peter Schleidt fra Jyske Bank og Torben Ruberg fra Maersk Tankers.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.