Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk mode er et hit på Amazon / Renovering og salg af brugt it-udstyr med voldsomme vækstplaner / Nyt dansk teleselskab har fundet niche mellem ip-telefoni og roaming / Chip-giganten Qualcomm voksede fire procent i andet kvartal

Morgen-briefing: Dansk mode er et hit på Amazon / Renovering og salg af brugt it-udstyr med voldsomme vækstplaner / Nyt dansk teleselskab har fundet niche mellem ip-telefoni og roaming / Chip-giganten Qualcomm voksede fire procent i andet kvartal

Godmorgen fra Computerworld. Vi er nået til torsdag, og her er det hurtige it-nyhedsoverblik

Dansk modetøj er et hit på Amazon

E-handelsgiganten Amazon satser benhårdt på at blive førende inden for mode, og den danske modebranche er virkelig godt repræsenteret på Amazon, skriver Børsen.

I følge storbanken UBS kan Amazons markedsandel inden for mode vokse fra 20 procent i 2017 til 32 procent inden 2022. Amazon har blandt andet lanceret 91 private label-tøjmærker.

Den danske skoproducent Shoe the bear blev i 2016 kontaktet direkte af Amazon for at høre, om selskabet ville sælge på Amazon og har nu 15 procent af sin omsætning der.

Børsen skriver, at mange andre danske tøjmærker findes på Amazon. Den store Bestseller-koncern har i ti år haft et samarbejde med Amazon.

Direktøren for Shoe the bear, Thomas Gammelgaard Frederiksen, siger dog, at man nøje skal overveje, om en virksomhed er parat til samarbejdet med Amazon.

“Hvis organisationen er for lille, fraråder jeg at handle med Amazon, for så kan det tage livet af en organisation. Kan du dedikere en halvtidsstilling til at optimere Amazon, så kan det blive en virkelig god forretning," siger Thomas Gammelgaard Frederiksen til Børsen.

Renovering og salg af brugt it-udstyr med voldsomme vækstplaner

Tier 1 Asset A/S har succes med refurbished it-udstyr, skriver Børsen.

Selskabet i Allerød nord for København håndterer 250.000 enheder om året, og det renoverede udstyr sælges både på Wupti og Amazon, fortæller virksomhedens ejer, Peter Hemicke.

"Vi omsætter i dag for over 100 mio. kr. Væksten i år ventes at bliver 50 pct., og om fire år skal vi være på en halv mia. kr. Mindre vil da være OK, men vi når det. Vi er 80 medarbejdere i dag, og til den tid vil vi være 250," siger Peter Hemicke til Børsen

Tier 1 Asset hjælper meget store danske og internationale virksomheder af med deres udtjente it-udstyr, transporterer det sikkert til Allerød og sørger for at tømme udstyret for alle data.

Virksomheden tror, at GDPR vil øge omsætningen for Tier 1 Asset, for alle virksomheder skal dokumentere, at kundedata er slette forsvarligt.

Nyt dansk teleselskab har fundet niche mellem ip-telefoni og roaming

Speak, hedder en nystartet televirksomhed, som ifølge Børsen har indgået en licensaftale med et stort dansk C25-selskab.

Speaks løsning giver mulighed for at ringe til lokale priser overalt i verden og lægger sig i en niche mellem traditionel ip-telefoni og roaming.

Brugeren skal have et lokalt sim-kort i telefonen, og opkald foregår via en app. Man ringer til lokale priser, for Speak har indgået aftale med lokale teleselskaber, og samtalen kører gennem Speaks infrastruktur. På den måde beholder man sit telefonnummer, og opkald til nummeret dirigeres automatisk til det lokale sim-kort.

Speaks app er ifølge Børsen dowloaded af private mere end 25.000 gange i 133 lande for at teste systemet, så det er klar til en satsning på licensaftaler med store virksomheder.

Speak har indtil videre et underskud på knap 1 million kroner.

Chip-giganten Qualcomm voksede fire procent i andet kvartal

Den store amerikanske chipproducent Qualcomms omsætning voksede godt fire procent i andet kvartal, rapporterer Reuters.

Det er især efterspøgslen efter selskabets seneste Snapdragon-chipset til smartphones fra eksempelvis Samsung og Xiaomi, der løftede omsætningen til 5,6 milliarder dollars i kvartalet. I samme kvartal sidste år var omsætningen 5,37 milliarder dollars.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Arbit Cyber Defence Systems ApS

Systems Engineer til Cyber Defence-løsninger

AP Pension

Arkitekturchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere