Artikel top billede

Spammails er igen blevet hackernes yndlingsvåben: Men de har nye tricks i ærmet

Hackerne er igen begyndt at bruge spammails når du skal inficere en computer med malware. En ny analyse fra F-Secure viser, at antallet af ofre der klikker på spammails er steget til over 14 procent.

Selvom spammails er lige så gammelt et trick som internettet, så er det igen blevet hackernes mest effektive våben til at sprede malware og ondsindede internetadresser.

Det meddeler det finske sikkerhedsfirma F-Secure.

“E-mailspam er igen det mest populære værktøj til at sprede malware og inficerede links,” siger Päivi Tynninen, der er trusselsanalytiker hos F-Secure i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Igennem de senere år er det fortsat blevet mere populært i takt med at it-systemer bliver mere sikre mod ondsindet software.”

Læs også: Afpresningsmail rammer Danmark: Jeg ved, at du har surfet porno!

Ifølge F-Secures analyse har fordlingen af spammails i det første halvår af 2018 været, at 46 procent har været dating-svindel, 23 procent er mails med en vedhæftet malwarefil mens 31 procent indeholdt links til inficerede hjemmesider.

Bruger nye tricks

Men selvom spammails er et gammelt trick, så har hackerne fundt nye metoder til at få os til at klikke på indholdet i de inficerede mails.

Læs også: Ingen af Googles 85.000 medarbejdere har været ramt af phishing-angreb i mere end halvandet år: Hemmeligheden er en fysisk nøgle

“I stedet for bare at vedhæfte en malwarefil, så ser vi at spammailen ofte indeholder et link der viser dig videre til en harmløs side, der derefter skal få dig videre til det inficerede indhold,” forklarer Päivi Tynninen i pressemeddelelsen.

“Det ekstra link er en metode, der skal sørge for at malwaren kan blive på siden så længe som muligt uden at blive opdaget.”

Derudover har det større succes hvis mailen ser ud til at komme fra en kendt afsender, og hvis indholdet kræver at offeret svarer inden for meget kort tid, forklarer F-Secure.

Læs også: Har du husket at nedskrive en politik for lagring af e-mail? Det bør du gøre straks

Og det ser tilsyneladende ud til at have virket. Ifølge analysen er antallet af brugere, der klikker på inficerede spammails steget fra 13,4 procent i sidste halvdel af 2017 til 14,2 procent i de første seks måneder af 2018.




IT-JOB

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Client Partner – Banking and Financial Services – BFS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere