PBS køber DM-data ud af E-boks

PBS køber en af stifterne af den elektroniske rudekuvert Eboks, DM-data, ud af selskabet og kommer dermed til at eje selskabet sammen med Post Danmark og KMD. PBS vil nu have sammenkoblet betalingsordningerne med den elektroniske lagerplads til rudekuverterne.

PBS har for et større tocifret millionbeløb købt DM-data ud af E-boks og indtræder nu i ejerkredsen sammen med Post Danmark og KMD, som hver især ejer en tredjedel af selskabet.

Med købet sigter PBS direkte efter at sammenkoble de forskellige netbanker med E-boks, så det bliver muligt at gå direkte fra netbanken og over i Eboks, der kan opbevare en elektronisk udgave af de nok så kendte lyserøde PBS-sedler.

E-boks blev lanceret i 2001 af KMD og DM-data, som ejes af Danske Bank, WM-Data og A.P. Møller.

For langt fra kerneområde

DM-data ønsker at trække sig, fordi selskabet mener, at E-boks-konceptet ligger for langt fra selskabets kerneområder, som er it-drift.

Ingen af parterne ønsker at oplyse, hvor meget PBS har betalt for ejerandelen.

Administrerende direktør i DM-data, Flemming Jensen, lægger dog ikke skjul på, at prisen har været en af hovedårsagerne til salget, der skal ses i lyset af, at Post Danmark betalte KMD og DM-data omkring 70 millioner kroner, da selskabet i sommeren 2002 købte en tredjedel af E-boks.

- En af hovedgrundene til salget har været, at det har været en rigtig god forretning. Vi tjente penge på E-boks første gang, da Post Danmark købte sig ind. Og nu tjener vi igen på det, så alt i alt har E-boks været en rigtig god forretning for os. Vi er meget tilfredse, siger han.

E-boks med ni medarbejdere har siden lanceringen indkasseret massive underskud og tabte 18 millioner kroner i 2002 og 13 millioner kroner i 2003.

Det er sket, selv om virksomheden har haft en pæn tilstrømning af tilmeldinger fra især offentlige myndigheder og virksomheder, som har set mulighed for at høste besparelser i E-boks-modellen, som giver mulighed for at elektronisk udsendelse af regninger og andre meddelelser, der normalt ankommer i postkassen som rudekuverter.

Stigende antal tilmeldinger

Tanken er, at det kan lette livet i forhold til de gamle papirkuverter, hvor brevene skal udfyldes, udskrives, lægges i kuverter, pakkes og dernæst sendes ud med postbudet.

Efter en noget sløv begyndelse ser det dog i dag ud til, at danskerne er begyndt at interessere sig for at modtage kontoudtog, pensionspapirer og lønsedler i elektronisk form - godt hjulpet på vej af blandt andet internet-banken Skandiabanken, som kun udsender breve via E-boks, samt andre banker, teleselskaber, benzinselskaber.

Ifølge E-boks har 500 selskaber og 350.000 kunder i dag tilmeldt sig ordningen.

E-boks tjener penge på, at virksomhederne betaler et mindre beløb for hvert udsendt elektronisk brev. Det kræver, at mange brugere modtager mange breve.

Og mens antallet af brugere er begyndt at se fornuftigt ud, halter det fortsat med antallet af elektroniske breve, som de modtager. Det skal langt højere op, før E-boks overhovedet kan begynde at gøre sig håb om et overskud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere