Artikel top billede

Apples aggressive skattestrategi: Vil have ejendomme vurderet til blot 200 dollar

Tech-industrien i Silicon Valley spenderer millioner af dollar på at få nedsat de offentlige vurderinger af grunde og ejendomme. Og det fungerer.

Mens Apples for nyligt blev kronet som klodens eneste selskab med en markedsværdi på en billion amerikanske dollar, forsøger tech-giganten samtidig at nedtone værdien af dets aktiver og passiver. Af skattemæssige årsager.

Se også: Apple sætter verdensrekord: Selskabet er nu mere end 1000 milliarder dollar værd

Det skriver det californiske medie San Fransisco Chronicle, som beskriver hvordan de lokale skattemyndigheder døjer med presset fra store lokale tech-virksomheder. Herunder Apple.

Her er det særligt værdien af selskabets grunde, anlæg og bygninger der ender i tvister med Silicon Valleys skattemyndigheder. Her er der stor uenighed mellem partnerne om, hvad beskatningsgrundlaget skal være.

Det lyder, at Apple i mest ekstreme tilfælde i en indsigelse har vurderet en samling ejendomme til at være bare 200 dollar værd, knap 1.300 kroner, mens den offentlige vurdering lød på 384 millioner dollar. Det skete i 2015.

I Santa Clara regionen, har Apple flest udestående sager, med 489 åbne skattesager stammende helt tilbage til 2004.

I de sager har Apple gjort indsigelser for i alt 8,5 milliarder dollar i ejendomsværdi. I Santa Clara regionen bliver det opponeret for i alt 76 milliarder dollar i offentlige ejendomsvurderinger.

Slider sig frem til skatterabatter

De mange indsigelser presser de lokale skattemyndigheder.

”Megakoncerner har ressourcer og penge nok til at slide sig frem til en lavere vurdering med indsigelser, indsigelser, indsigelser” lyder beskeden fra Gus Kramer en valuar fra Contra Costa regionen.

En anden valuar, Larry Stone fra Santa Clara regionen, påpeger samtidig, at der er tale om komplekse værdifastsættelser:

”Vores high-tech virksomheder er sofistikerede og komplekse […] Mængder af maskineri, udstyr, computere og anlæg ryger ind i Apples rumskib, her er mange penge i spil ud over bare grunde og ejendomme,” siger han.

Disse indviklede konstruktioner giver incitamenter til at presse myndigheder til forlig og skatterabatter, siger han:

”Hvor meget er en virksomhed rede til at spendere på jurister og ekspertudtalelser for en eventuel gevinst på 100 millioner dollar? De spenderer millioner, for der er milliongevinster at hente”

Apple er fortsat den største skatteyder i regionen med skatteindbetalinger for i alt 56 millioner dollar i skatteåret 2017-2018.

Se også: Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Flere kæmpe-selskaber betaler nul kroner i selskabsskat i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere