Artikel top billede

Apples aggressive skattestrategi: Vil have ejendomme vurderet til blot 200 dollar

Tech-industrien i Silicon Valley spenderer millioner af dollar på at få nedsat de offentlige vurderinger af grunde og ejendomme. Og det fungerer.

Mens Apples for nyligt blev kronet som klodens eneste selskab med en markedsværdi på en billion amerikanske dollar, forsøger tech-giganten samtidig at nedtone værdien af dets aktiver og passiver. Af skattemæssige årsager.

Se også: Apple sætter verdensrekord: Selskabet er nu mere end 1000 milliarder dollar værd

Det skriver det californiske medie San Fransisco Chronicle, som beskriver hvordan de lokale skattemyndigheder døjer med presset fra store lokale tech-virksomheder. Herunder Apple.

Her er det særligt værdien af selskabets grunde, anlæg og bygninger der ender i tvister med Silicon Valleys skattemyndigheder. Her er der stor uenighed mellem partnerne om, hvad beskatningsgrundlaget skal være.

Det lyder, at Apple i mest ekstreme tilfælde i en indsigelse har vurderet en samling ejendomme til at være bare 200 dollar værd, knap 1.300 kroner, mens den offentlige vurdering lød på 384 millioner dollar. Det skete i 2015.

I Santa Clara regionen, har Apple flest udestående sager, med 489 åbne skattesager stammende helt tilbage til 2004.

I de sager har Apple gjort indsigelser for i alt 8,5 milliarder dollar i ejendomsværdi. I Santa Clara regionen bliver det opponeret for i alt 76 milliarder dollar i offentlige ejendomsvurderinger.

Slider sig frem til skatterabatter

De mange indsigelser presser de lokale skattemyndigheder.

”Megakoncerner har ressourcer og penge nok til at slide sig frem til en lavere vurdering med indsigelser, indsigelser, indsigelser” lyder beskeden fra Gus Kramer en valuar fra Contra Costa regionen.

En anden valuar, Larry Stone fra Santa Clara regionen, påpeger samtidig, at der er tale om komplekse værdifastsættelser:

”Vores high-tech virksomheder er sofistikerede og komplekse […] Mængder af maskineri, udstyr, computere og anlæg ryger ind i Apples rumskib, her er mange penge i spil ud over bare grunde og ejendomme,” siger han.

Disse indviklede konstruktioner giver incitamenter til at presse myndigheder til forlig og skatterabatter, siger han:

”Hvor meget er en virksomhed rede til at spendere på jurister og ekspertudtalelser for en eventuel gevinst på 100 millioner dollar? De spenderer millioner, for der er milliongevinster at hente”

Apple er fortsat den største skatteyder i regionen med skatteindbetalinger for i alt 56 millioner dollar i skatteåret 2017-2018.

Se også: Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Flere kæmpe-selskaber betaler nul kroner i selskabsskat i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere