Artikel top billede

Apples aggressive skattestrategi: Vil have ejendomme vurderet til blot 200 dollar

Tech-industrien i Silicon Valley spenderer millioner af dollar på at få nedsat de offentlige vurderinger af grunde og ejendomme. Og det fungerer.

Mens Apples for nyligt blev kronet som klodens eneste selskab med en markedsværdi på en billion amerikanske dollar, forsøger tech-giganten samtidig at nedtone værdien af dets aktiver og passiver. Af skattemæssige årsager.

Se også: Apple sætter verdensrekord: Selskabet er nu mere end 1000 milliarder dollar værd

Det skriver det californiske medie San Fransisco Chronicle, som beskriver hvordan de lokale skattemyndigheder døjer med presset fra store lokale tech-virksomheder. Herunder Apple.

Her er det særligt værdien af selskabets grunde, anlæg og bygninger der ender i tvister med Silicon Valleys skattemyndigheder. Her er der stor uenighed mellem partnerne om, hvad beskatningsgrundlaget skal være.

Det lyder, at Apple i mest ekstreme tilfælde i en indsigelse har vurderet en samling ejendomme til at være bare 200 dollar værd, knap 1.300 kroner, mens den offentlige vurdering lød på 384 millioner dollar. Det skete i 2015.

I Santa Clara regionen, har Apple flest udestående sager, med 489 åbne skattesager stammende helt tilbage til 2004.

I de sager har Apple gjort indsigelser for i alt 8,5 milliarder dollar i ejendomsværdi. I Santa Clara regionen bliver det opponeret for i alt 76 milliarder dollar i offentlige ejendomsvurderinger.

Slider sig frem til skatterabatter

De mange indsigelser presser de lokale skattemyndigheder.

”Megakoncerner har ressourcer og penge nok til at slide sig frem til en lavere vurdering med indsigelser, indsigelser, indsigelser” lyder beskeden fra Gus Kramer en valuar fra Contra Costa regionen.

En anden valuar, Larry Stone fra Santa Clara regionen, påpeger samtidig, at der er tale om komplekse værdifastsættelser:

”Vores high-tech virksomheder er sofistikerede og komplekse […] Mængder af maskineri, udstyr, computere og anlæg ryger ind i Apples rumskib, her er mange penge i spil ud over bare grunde og ejendomme,” siger han.

Disse indviklede konstruktioner giver incitamenter til at presse myndigheder til forlig og skatterabatter, siger han:

”Hvor meget er en virksomhed rede til at spendere på jurister og ekspertudtalelser for en eventuel gevinst på 100 millioner dollar? De spenderer millioner, for der er milliongevinster at hente”

Apple er fortsat den største skatteyder i regionen med skatteindbetalinger for i alt 56 millioner dollar i skatteåret 2017-2018.

Se også: Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Flere kæmpe-selskaber betaler nul kroner i selskabsskat i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere