Artikel top billede

Nvidia løfter sløret for dyr efterårskollektion: Her er supergrafikkortet RTX 2080 Ti

Grafikspecialisten offentliggør en stribe top-grafikkort. Få priserne og de tekniske specifikationer her.

Efter lang tids optakt er Nvidia omsider ude med en ny efterårskollektion af high-end grafikkort til gamerne.

Nvidia præsenterede tre nyheder i det selskabet kalder RTX-serien: RTX 2070, RTX 2080 samt topmodellen RTX 2080 Ti.

Samtlige modeller bliver udgivet i samspil med partnere som Asus, Evga, Gigabyte, Msi, Pny og Zotac. Nvidia vil samtidig have særlige ’Founders Edition’ af de tre kort i handlen med højere frekvenser – og højere priser.

Det er dog ikke kun FE-udgaverne som vil få presset prisen i vejret. Med sin nye kollektion, hæver Nvidia priserne over hele linjen.

Nvidia RTX 2080 Ti bliver dyrest med en listepris på 1.199 dollar, mens RTX 2080 løber op i 699 dollar og RTX 2070 bliver billigst med en debutpris på 499 dollar. Det svarer til henholdsvis 6.530, 4.560 og 3.260 kroner før eventuel told og moms for de nye grafikkort.

Højere ydelse og særlige tricks

Med sin nye kollektion vil Nvidia byde på en ny teknologi ombord, døbt Turing-arkitekturen, som disker op med en stribe dedikerede raytracing-enheder. Disse lover, at kortene vil give langt mere realistiske lyseffekter, ved på naturtro vis at efterligne hvordan lys opfører i renderede 3D-scener.

Topmodellen RTX 2080 Ti leverer her, ifølge Nvidia, op til seks gange højere raytracing ydelse end tidligere topmodeller, hvilket muliggør delvis rendering af raytracing-effekter i realtid.

Du kan se teknologien demonstreret herunder:

Ud over sine særlige moduler byder RTX 2080 Ti, RTX 2080 samt RTX 2070 på henholdsvis 4.352, 2.944 og 2.304 CUDA-kerner, hvilket rækker til en respektive ydelse på henholdsvis 13,4, 10,1 og 7,5 teraflops (billion udregninger per sekund). I samme disciplin mønstrer den tidligere topmodel, GTX 1080 Ti, op til 11,3 teraflops.

De nye grafikkorts GPU er printet med en ny 12nm procesteknologi, hvilket bidrager til, at strømforbruget holdes til henholdsvis 250 watt, 215 watt og 175 watt for RTX 2080 Ti, RTX 2080 og RTX 2070 kortene.

RTX 2080 Ti topmodellen får 352-bit bus, 11GB VRAM med ny GDDR6 teknologi, hvilket øger båndbredden med over 20 procent i forhold til forgængeren. RTX 2080 og 2070 får en mindre båndbredde og 8GB GDDR6 RAM igennem en 256-bit bus.

Skal du have det nye kort, kan det forudbestilles allerede fra i dag, op til den officielle salgsstart den 20. september 2018. Den billigere RTX 2070 vil dog først debutere på et senere tidspunkt en gang i oktober 2018.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere