Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nets risikerer millionbøde for konkurrenceforvridende adfærd

Nets risikerer en bøde i millionklassen for overtrædelse af konkurrenceloven, efter Konkurrencerådet har anmeldt selskabet til bagmandspolitiet.

Nets risikerer en bøde i millionstørrelsen, hvis selskabet ender med at blive dømt for konkurrenceforvridende adfærd, skriver Finanswatch.

Nets er netop blevet anmeldt til bagmandspolitiet af Konkurrencerådet, der mener, at Nets-datterselskabet Teller over en årrække har misbrugt sin position på markedet til at fremme egne interesser.

Det kan du læse mere her om her: Konkurrencerådet anmelder Nets til politiet

Ifølge Finanswatch blev konkurrencelovgivningen skærpet markant i 2013.

Her blev strafferammen for mindre alvorlige overtrædelser af konkurrenceloven hævet fra maksimalt at kunne være en bøde på en halv million kroner til nu fire millioner kroner.

“For alvorligere overtrædelser af konkurrencereglerne er bødeniveauet nu på mellem fire og 20 millioner kroner,, mens de meget alvorlige overtrædelser mindst skal koste en bøde på 20 millioner kroner og principielt kan gå helt op til 10 procent af en årsomsætning,” skriver sitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere