Artikel top billede

Er virtual reality på vej ud igen? Headset-markedet er i krise - salget falder kraftigt

Det boomende market for virtual reality headset er i strid modvind. Det globale marked er skrumpet med en tredjedel.

Det globale marked for virtual reality (VR) headsets er i krise. Sidste kvartalstal fra IDC, andet kvartal 2018, indikerer at markedet er skrumpet med 33,7 procent i forhold til samme periode året før.

Det skriver netmediet Telecompaper.com.

Det er særligt markedet for skærmløse headsets, som Googles Cardboard, hvor smartphonen fungerer som VR-fremviser, der driver tilbagegangen.

I seneste kvartal er det blevet til 409.000 solgte enheder mod over en million i samme periode i 2017.

Mere avancerede løsninger fra Sony og HTC har heller ikke formået at holde fast i fremdriften fra forrige år, men holder sig til stagnerende styksalg på henholdsvis 93.000 og 102.000 enhederi andet kvartal 2018.

Andre standalone VR-enheder er dog i vækst. Her kunne Oculus Go/Xiaomi Mi VR tegne sig for et styksalg på 212.000 enheder.

Se også: Her er tre VR-spil der overbeviser enhver virtual reality-skeptiker

Bedring i sigte

Markedsanalytikere fra IDC tror dog på, at tilbagegangen er kortvarig og at efterårets kommende produkter som HTC’s Vive Pro samt Oculus Go vil genskabe vækst i markedet, når de udkommer.

Overordnet set, tror IDC fortsat på vækst i den øvre del af VR-segmentet, særligt med en vækst i VR-baserede virksomhedsløsninger.

Igennem det seneste år snitpriserne på VR-headsets vokset med en tredjedel fra 333 til 442 amerikanske dollar.

Læs også: Fuld fart frem: Virtual reality til Playstation er nemt, fedt og flot - men jeg blev køresyg af den vilde Ferrari




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere