Apple præsenterer nye iPhones i aften - men kommer de til at understøtte 5G?

ComputerViews: Er Apple på trapperne med 5G-iPhones? Her er et godt argument for og et godt argument imod en snarlig 5G-lancering.

ComputerViews: Apple ventes at præsentere tre nye iPhones onsdag. Men hvornår vil Apple understøtte 5G?

Det er et af de ubesvarede spørgsmål, som alverdens Apple-iagttagere stiller sig nu.

For den nye 5G-teknologi tilbyder mange fordele for både forbrugerne og teleselskaberne.

5G-teknologien vil både kunne tilbyde højere hastigheder og lavere såkaldt latency, og det ventes desuden, at den nye netværks-teknologi især vil bane vejen for en lang række nye internet of things-enheder.

Men på trods af det er det langt fra sikkert, at Apple vil kaste sig over den nye teknologi med det samme.

Her er forklaringen.

Læs også: Det forventer vi af ugens iPhone-event: Nye iPhones og nyt watch… og at home-knappen skal dø

Imod: Derfor vil Apple ikke understøtte 5G lige foreløbigt
Apple har en lang tradition for at være tilbageholdende med at adoptere nye standarder tidligt.

Det så vi eksempelvis både med understøttelse af 3G og 4G, hvor Android-producenterne var langt hurtigere til at tage den nye teknologi til sig.

Da Apple præsenterede den første generation af iPhonen understøttede den eksempelvis udelukkende den langsommere EDGE-teknologi, selvom konkurrenterne på det tidspunkt allerede havde lanceret de første 3G-telefoner.

Det samme så vi da Apple introducerede iPhone 5, der var den første 4G-telefon.

Apple tilgang er, at man ikke vil være først for enhver pris. I stedet vil den amerikanske virksomhed hellere vente på, at teleudbyderne har taget teknologien til sig og dermed sikre, at forbrugerne får god en oplevelse.

Derfor er det ekstremt usandsynligt, at Apple i aften vil introducere en 5G-iPhone, og du skal næppe gøre dig forhåbninger om, at Apple vil introducere en iPhone med 5G før 2020.

For: Derfor vil Apple omfavne 5G så hurtigt som muligt
Apple kan meget vel komme til at understøtte 5G før mange forventer det.

Det er tvivlsomt om det sker allerede i aften, men vi kan dog roligt regne med, at Apple senest til næste efterår vil være klar med en 5G-telefon.

Forklaringen er, at telebrugere over hele verden tørster efter lynhurtige netværkshastigheder. Og der er særligt et sted, hvor tørsten er større noget andet sted. Nemlig i Kina.

Apple vækst i Kina eksploderede ellers da Apple lancerede i iPhone 6 i 2015. Dengang så det kinesiske marked ud til at have potentiale til at kunne blive Apples største marked, men efterfølgende har Apple ikke oplevet helt samme succes hos de kinesiske forbruger.

Det kinesiske marked har dog i dag omtrent samme størrelse som det europæiske for Apple, og potentialet kan være langt, langt større.

Læs også: Kina overhaler USA på 5G-teknologi

Ifølge det amerikanske medie Techcrunch satser Kina samtidig stort på 5G, der spiller en væsentlig rolle i landets erhvervsstrategi, og det forventes derfor, at 5G-udrulningen i Kina kommer til at ske særdeles hurtig. Ikke alene blandt virksomhederne, men også hos den almindelige forbruger.

Det amerikanske medie påpeger desuden, at flere kinesiske smartphone-producenter, her i blandt producenten Vivio, har annonceret, at de er på trapperne med telefoner der understøtter 5G.

Apple risikerer derfor, at virksomheden især på det kinesiske marked kommer til at halte voldsomt bagefter, hvis der ikke senest i 2019 kommer en 5G-iPhone på markedet.

Læs også: Hvad vil 5G-netværk betyde for forbrugerne? Ingen ved det, for der mangler fortsat gode use-cases
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.