Artikel top billede

Mød det helt nye Apple Watch Series 4: Får større skærm og banebrydende ny hjertemåler

Det nye Apple Watch Series 4 er fået vokseværk, og bliver samtidig udstyret med flere nye smarte sundhedsfunktioner.

Onsdag aften præsenterede Apple det helt nye Apple Watch Series 4, der udmærker sig ved at få en større skærm samt en række nye avancerede sundhedsfunktioner.

Hidtil kom Apple Watch i to størrelse med en urkasse på 38 og 42 mm, men Apple Watch Series 4 er vokset og fås nu i en udgave på 40 mm og 44 mm

Urets vokseværk betyder, at de digitale urskiver samt hele brugerfladen er blevet tilpasset til at udnytte den større skærm.

Læs også: Her de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"

Ny avanceret hjertemåler

Mest bemærkelsesværdig er dog en ny avanceret pulsmåler, der ikke blot kan måle din puls, men også advare dig, hvis du har uregelmæssig hjerterytme eller for lav puls.

Derudover er uret blevet udstyret med en række nye elektroder, der supplerer pulsmåleren og gør det muligt for uret at foretage et elektronisk hjertekardiogram – også kendt som en EKG.

Det kræver blot, at du sætter en finger på urets urkrone.

EKG’en bruges til at registrere din hjerterytme, og kan bruges til at vurdere dit hjertets sundhed og dermed fange eventuelle hjerteproblemer i opløbet.

Flere af de nye hjerte-funktioner er blevet godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, men tilgængeligheden af funktionerne udenfor USA kommer til at afhænge af, hvor hurtigt de kan blive godkendt af de enkelte landes sundhedsmyndigheder.

Læs også: Derfor er Apple størst: Det er i bund og grund en arrogant, teknologiforskrækket virksomhed

Hurtigere processor

Under kølerhjelmen er uret også blevet forbedret. For det første er det nye Apple Watch blevet udstyret med en ny S4-processor, der er dobbelt så hurtig, som den der sad i forgængeren, Series 3. Batteritiden forbliver uændret.

Samtidig har den fået et forbedret gyroskop, der blandt andet betyder, at uret nu kan registrere, hvis brugeren falder. Herefter tilbyder uret at ringe op til alarmcentralen, og hvis uret registrerer, at brugeren efterfølgende ikke bevæger sig, vil det helt automatisk ringe op til alarmcentralen.

Uret kommer ligesom forgængeren i både aluminum og stål, og urremmene fra de tidligere udgaver fungerer også med de nye ure.

Apple Watch Series 4 kan købes i Danmark fra den 21. september og kommer i den billigste variant til at koste 3.299 kroner.

Læs også:
Ekspert forudser en digital sundhedsrevolution: Men her er Apple Watch kun nået til stenalderen

Jeg blev stillet tusindvis af kroner i udsigt for mine sundhedsdata: Her er historien om mit forsøg på at sælge dem