Artikel top billede

Softwarerobotterne invaderer de danske kommune: Flere end hver fjerde kommune har allerede sat robotterne i arbejde

Landets kommuner har for alvor taget softwarerobotter til sig. Faktisk har mere end hver fjerde kommune allerede implementeret teknologien, og endnu flere forventer at gøre det de kommende år.

På de danske kommunekontorer har en ny type af "medarbejdere" for alvor gjort sit indtog. De er ikke lige til at se for kollegerne, men bag it-systemerne arbejder softwarerobotter i 27 procent af de danske kommuner.

Det viser en analyse foretaget af KMD.

Robotterne er programmeret til at løfte repetitive opgaver som indtastning af data i regneark eller flytning af data fra et system til et andet.

Læs også: [url= https://www.computerworld.dk/art/243723/kmd-taet-paa-milliardaftale-med-ibm-klar-til-at-outsource-infrastruktur-og-hundredevis-af-medarbejdere#jU71GS4QVj4lXwVs.99]KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere[/url]

Med softwarerobotter kan man hurtigt opnå besparelser eller skabe muligheder for omstruktureringer, hvor medarbejderne kan bruge tiden på opgaver, der i højere grad er vendt ud mod borgerne.

"Vi har implementereret flere softwarerobotter, og der er flere på vej. Robotterne har vist deres værd og kan aflaste vores medarbejdere for flere administrative opgaver som blandt andet dokumenthåndtering og overførsel af data mellem systemer. Jeg forventer, at vi fremadrettet kan hjælpe hele kommunen på tværs af forvaltningsområder med denne teknologi, og at robotterne løbende kan overtage mere og mere af de forskellige arbejdsgange," siger Mads Lund Torslev, programleder for udvikling i Horsens Kommune, ifølge en pressemeddelelse fra KMD.

Læs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter

Større appetit

Mens en fjerdedel af de danske kommuner allerede nu høster frugterne af de relativt simple RPA-robotter, ser de resterende tre fjerdele til.

Læs mere her: Her kan du især hente de store gevinster på software-robotter

Men sådan bliver det i følge undersøgelsen ikke ved med at være. 59 procent af de adspurgte kommuner oplyser, at de allerede går med RPA-planer på blokken, der skal blive til virkelighed indenfor de kommende tre år.

At lidt flere end hver fjerde kommune allerede har implementeret den hypede teknologi er et godt tegn, siger Hans Jayatissa, teknologidirektør hos KMD, ifølge pressemeddelelsen.

"Softwarerobotter er ukendte i den brede offentlighed, men hos kommunerne har de fået en stor betydning i disse år. Tallene i rapporten viser, at de danske kommuner allerede har taget softwarerobotter til sig."

Læs mere her: Virksomheder er pjattede med "robotics": Alligevel kommer 40 procent i slagsmål med it-afdelingen om projekterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere