Artikel top billede

Softwarerobotterne invaderer de danske kommune: Flere end hver fjerde kommune har allerede sat robotterne i arbejde

Landets kommuner har for alvor taget softwarerobotter til sig. Faktisk har mere end hver fjerde kommune allerede implementeret teknologien, og endnu flere forventer at gøre det de kommende år.

På de danske kommunekontorer har en ny type af "medarbejdere" for alvor gjort sit indtog. De er ikke lige til at se for kollegerne, men bag it-systemerne arbejder softwarerobotter i 27 procent af de danske kommuner.

Det viser en analyse foretaget af KMD.

Robotterne er programmeret til at løfte repetitive opgaver som indtastning af data i regneark eller flytning af data fra et system til et andet.

Læs også: [url= https://www.computerworld.dk/art/243723/kmd-taet-paa-milliardaftale-med-ibm-klar-til-at-outsource-infrastruktur-og-hundredevis-af-medarbejdere#jU71GS4QVj4lXwVs.99]KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere[/url]

Med softwarerobotter kan man hurtigt opnå besparelser eller skabe muligheder for omstruktureringer, hvor medarbejderne kan bruge tiden på opgaver, der i højere grad er vendt ud mod borgerne.

"Vi har implementereret flere softwarerobotter, og der er flere på vej. Robotterne har vist deres værd og kan aflaste vores medarbejdere for flere administrative opgaver som blandt andet dokumenthåndtering og overførsel af data mellem systemer. Jeg forventer, at vi fremadrettet kan hjælpe hele kommunen på tværs af forvaltningsområder med denne teknologi, og at robotterne løbende kan overtage mere og mere af de forskellige arbejdsgange," siger Mads Lund Torslev, programleder for udvikling i Horsens Kommune, ifølge en pressemeddelelse fra KMD.

Læs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter

Større appetit

Mens en fjerdedel af de danske kommuner allerede nu høster frugterne af de relativt simple RPA-robotter, ser de resterende tre fjerdele til.

Læs mere her: Her kan du især hente de store gevinster på software-robotter

Men sådan bliver det i følge undersøgelsen ikke ved med at være. 59 procent af de adspurgte kommuner oplyser, at de allerede går med RPA-planer på blokken, der skal blive til virkelighed indenfor de kommende tre år.

At lidt flere end hver fjerde kommune allerede har implementeret den hypede teknologi er et godt tegn, siger Hans Jayatissa, teknologidirektør hos KMD, ifølge pressemeddelelsen.

"Softwarerobotter er ukendte i den brede offentlighed, men hos kommunerne har de fået en stor betydning i disse år. Tallene i rapporten viser, at de danske kommuner allerede har taget softwarerobotter til sig."

Læs mere her: Virksomheder er pjattede med "robotics": Alligevel kommer 40 procent i slagsmål med it-afdelingen om projekterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere