Artikel top billede

Softwarerobotterne invaderer de danske kommune: Flere end hver fjerde kommune har allerede sat robotterne i arbejde

Landets kommuner har for alvor taget softwarerobotter til sig. Faktisk har mere end hver fjerde kommune allerede implementeret teknologien, og endnu flere forventer at gøre det de kommende år.

På de danske kommunekontorer har en ny type af "medarbejdere" for alvor gjort sit indtog. De er ikke lige til at se for kollegerne, men bag it-systemerne arbejder softwarerobotter i 27 procent af de danske kommuner.

Det viser en analyse foretaget af KMD.

Robotterne er programmeret til at løfte repetitive opgaver som indtastning af data i regneark eller flytning af data fra et system til et andet.

Læs også: [url= https://www.computerworld.dk/art/243723/kmd-taet-paa-milliardaftale-med-ibm-klar-til-at-outsource-infrastruktur-og-hundredevis-af-medarbejdere#jU71GS4QVj4lXwVs.99]KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere[/url]

Med softwarerobotter kan man hurtigt opnå besparelser eller skabe muligheder for omstruktureringer, hvor medarbejderne kan bruge tiden på opgaver, der i højere grad er vendt ud mod borgerne.

"Vi har implementereret flere softwarerobotter, og der er flere på vej. Robotterne har vist deres værd og kan aflaste vores medarbejdere for flere administrative opgaver som blandt andet dokumenthåndtering og overførsel af data mellem systemer. Jeg forventer, at vi fremadrettet kan hjælpe hele kommunen på tværs af forvaltningsområder med denne teknologi, og at robotterne løbende kan overtage mere og mere af de forskellige arbejdsgange," siger Mads Lund Torslev, programleder for udvikling i Horsens Kommune, ifølge en pressemeddelelse fra KMD.

Læs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter

Større appetit

Mens en fjerdedel af de danske kommuner allerede nu høster frugterne af de relativt simple RPA-robotter, ser de resterende tre fjerdele til.

Læs mere her: Her kan du især hente de store gevinster på software-robotter

Men sådan bliver det i følge undersøgelsen ikke ved med at være. 59 procent af de adspurgte kommuner oplyser, at de allerede går med RPA-planer på blokken, der skal blive til virkelighed indenfor de kommende tre år.

At lidt flere end hver fjerde kommune allerede har implementeret den hypede teknologi er et godt tegn, siger Hans Jayatissa, teknologidirektør hos KMD, ifølge pressemeddelelsen.

"Softwarerobotter er ukendte i den brede offentlighed, men hos kommunerne har de fået en stor betydning i disse år. Tallene i rapporten viser, at de danske kommuner allerede har taget softwarerobotter til sig."

Læs mere her: Virksomheder er pjattede med "robotics": Alligevel kommer 40 procent i slagsmål med it-afdelingen om projekterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere