Artikel top billede

Grafisk fejler Stange Brigade ikke noget og imponerer fra tid til anden med detaljerede landskaber og masser af farver.
Foto: Rebellion

Anmeldelse: Mystiske monstre frygter også geværer og spredehagl

Hvis du og vennerne er blevet træt af verdenskrige og alt for meget seriøsitet, har engelske Rebellion et eventyr klar til jer.

For ikke særligt mange år siden, virkede det på det nærmeste som om det var forbudt at lave et action-spil hvis dette ikke indeholdte massevis af zombier eller tematisk havde en verdenskrig som baggrund – flere forsøgte sig endda med at kombinere begge dele.

Mange vil mene at der ikke er sket pokkers meget siden, og så er der alligevel titler som Strange Brigade der godt nok også byder på nedplafning af de udøde og deres monsterfamilier, men alligevel giver det hele en frisk spand maling og glædeligt lader det hele forblive dejligt useriøst.

Inspirationen og temaet er lånt fra både de tidligste monsterfilm, samt mange af de klassikere som senere skulle genopvække interessen for genren – referencerne til Ray Harryhausens magiske arbejde er eksempelvis mange.

Som en del af et firemands-team med masser af heltemod, generiske baggrunde og mystiske evner, bedes man rydde op i missioner der på bedste Indiana Jones-vis kombinerer sagnomspundne historier med humor, hemmeligheder og masser af action.

Læs også: Spider-Man anmeldelse: Når tegneserien bliver spilbar

Oprydningen består mest af alt af at skyde på alt hvad der bevæger sig, og selv hvis det skulle være dødt i forvejen, kan man jo altid forvandle det til partikelstøv hvis bare man skyder det nok eller tilsætter det en sprængladning.

Det kræver ikke den store tankeaktivitet men fungerer alligevel upåklageligt, hvilket ikke mindst skyldes at udvikleren bag det hele, i årevis har arbejdet på Sniper Elite-serien og derfor har godt styr på det digitale skyderi.

Tager man sig tiden til at nærstudere sine omgivelser, vil man dog også begynde at erfare at der er blevet plads til forskellige gåder, der spreder sig over alt fra små puslespil til timede fælder og godt gemte statuetter der skal indsamles.

Bonussen for er klare de forskellige gåder er blandt andet særlige magiske sten, der kan tilføre dit våbenarsenal nye kræfter og evner, der dog samtidigt kommer med sine egne begrænsninger.

Stenene kan eksempelvis ikke genbruges når de først en gang er sat i et våben, og samtidigt vil det også kun være den første person der få fingrene i dem, som efterfølgende vil kunne gøre brug af dem. Den slags tilføjer det hele et konkurrence-element hvis man spiller sammen med vennerne.

Våbenarsenalet kan løbende udvides ved at veksle noget af det guld man finder på sin vej, til nye geværer, pistoler og evner. Skulle man dog ønske at gå lidt mere kreativt til værks, kan man også benytte sig af nogle af de mange fælder og redskaber som er spredt ud over banerne.

Svingende økser, spydgrave og eksplosive olie-blandinger er blot nogle af de mange muligheder der kan bruges til at gøre det af med fjenderne, og er timingen god nok kan det hele fra tid til anden komme til at minde om en morbid Storm P-opfindelse.

Se også: Anmeldelse: I Hellblade er den største fjende skræmmende realistisk

En del af charmen ved Strange Brigade er at det ikke forsøger at være mere end hvad det lover. Det er stik modsat af den tendens der ellers er hos mange andre udviklere, der ofte udgiver spileventyr der ønsker at kunne alt, men sjældent gør nogen af delene særlig godt.

I Strange Brigade indbydes der til monster-nedskydning og simpel opgaveløsning med vennerne og ikke så meget mere, hvilket har ladet den engelske udvikler koncentrere sig om det mest essentielle.

Resultatet er et simpelt men underholdende action-spil der ikke vil blæse mange bagover, men alligevel byder på solid underholdning fra start til slut.

Læs også: Anmeldelse: Vend verdenshistorien og overskrid adskillige grænser


Loading ikon