TDC sælger Dan Net for 1,2 mia. kroner

TDC sælger sin guldkalv, det succesrige serviceselskab Dan Net, til konkurrenten Mach for 1,2 milliarder kroner. Salget kommer, selv om koncernchef Henning Dyremose for kort tid siden blankt afviste, at Dan Net var til salg. Nu fik han imidlertid et tilbud, som han ikke kunne sige nej til.

TDC sælger sit succesrige serviceselskab Dan Net, der ofte har været betegnet som TDC's guldkalv, til konkurrenten Mach, og de to selskaber skal derfor slås sammen.

TDC's salgspris er 1,2 milliarder kroner, og salget af aktierne forventes at give TDC en gevinst efter skat på omkring en milliard kroner.

TDC Totalløsninger har indtil nu ejet alle aktier i selskabet, efter TDC i 1999 købte IBM Danmarks halvdel af selskabet for 148 millioner kroner.

Tilbud vi ikke kunne sige nej til

Salget kommer efter, at Henning Dyremose for nyligt afviste, at det enormt overskudsgivende Dan Net var til salg.

- En mulighed var at købe en anden spiller på markedet. En anden mulighed var at holde sig uden for konsolideringen. En tredje mulighed var at sælge. Vi fik et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til, og det afgjorde sagen til fordel for Dan Nets kunder og medarbejdere, siger TDC's koncernchef.

Siden TDC i 1999 overtog IBM's halvdel af selskabet er omsætningen i Dan Net vokset fra 176 millioner kroner til 381 millioner kroner i 2003. Indtjeningen før afskrivninger er samtidig vokset fra 28 millioner kroner til 150 millioner kroner.

Sidste år fik Dan Net et overskud på 109 millioner kroner efter skat.

Dan Net har skabt den succesrige forretning ved at hjælpe internationale teleselskaber med deres interne afregning, når kunder ringede på tværs af selskaber.

Vil fokusere på kerneforretning

Henning Dyremose begrunder ikke overraskende salget med, at TDC skal fokusere på sin kerneforretning.

- Vi har fokuseret TDC's aktiviteter mod kundevendte kommunikationsløsninger såsom bredbånd, mobil og traditionel telefoni, og i det lys er salget af Dan Net et frasalg af en aktivitet, der ligger på kanten af vores kerneområder, udtaler han i en meddelelse til fondsbørserne i København og New York.

Mach ejes af kapitalfondene Advent og Providence, og tilsammen vil selskabet sammen med TDC skabe verdens største servicevirksomhed for clearing af trafik mellem mobil- og fastnetselskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere