Artikel top billede

Nu falder afgørelsen om gigantisk Facebook-datacenter i Esbjerg: Masser af naboer frygter for støj og trafikproblemer

Borgere i Esbjerg frygter trafik-problemer, støj og visuelle forandringer, når Facebook kommer til byen. Nu skal byrådet tage stilling til borgernes bekymringer.

Om få timer skal byrådet i Esbjerg tage stilling den videre skæbne for det datacenter, som Facebook efter planen skal opføre i Andrup uden for Esbjerg.

Byrådet i Esbjerg skal ved et byrådsmøde klokken 16:00 mandag tage stilling de foreslåede ændringer kommunalplanen og lokalplanen for det område, hvor Facebook snart vil opføre datacenteret.

Der er i alt kommet 74 høringssvar fra fortrinsvist bekymrede borgere, der snart kan se frem til at få et gigantisk datacenter som nabo.

Af dagsordenen for byrådsmødet, der kan findes på Esbjerg Kommunes hjemmeside, fremgår det blandt andet, at borgerne er bekymrede for trafikken i området, hvor borgerne er særligt bekymret for lukningen af vejen Nordskrænten.

Læs også: Borgere raser over konsekvenser af nyt Esbjerg-datacenter: Vil kæmpe imod med næb og klør

Frygter støj og visuelle forandringer

Men derudover er borgerne også bekymret for påvirkning af støj, for opførelsen af højspændingskabler samt for det visuelle indtryk, som opførelsen af datacenteret vil have på området.

Utilfredsheden har længe ulmet blandt borgere i området, og lokalmediet JydskeVeskysten kunne tidligere på året rapportere fra et borgermøde, hvor hundredvis af utilfredse borgere var mødt op.

”I må heller ikke gøre jer den illusion, at dette ikke bliver til noget. Der er allerede betalt og investeret så mange penge her i området. Derfor er det kolossalt vigtigt at sende et signal og holde et lokalt pres på kommunen. Alle, der har muligheden, bør derfor skrive deres input til kommunen. Når det først er lavet, bliver det ikke lavet om,” lød det ifølge avisen fra en borgerne på mødet.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har til DR Syd oplyst, at han har forståelse for borgernes bekymring, men at han mener, at de ubegrundede.

Skal opføres ovenpå jernalderlandsby

DR Syd kan ligeledes fortæller, at arkæologiske udgravninger viser, at datacenteret skal opføres oven på en 2.000 år gammel jernalder landsby.

Michael Alrø Jensen, der er museumsdirektør for Sydvestjyske Museumer, vurderer dog ikke, at udgravninger vil føre til forsinkelser af byggeriet.

”Det er ikke min vurdering, at byggeriet bliver forsinket. Vi gør, hvad vi kan, for at byggeriet kan starte til planlagt tid, siger han til DR Syd.

Læs også: Efter lang tids hemmelighedskræmmeri: Det er Facebook, der bygger kæmpe-datacenter i Esbjerg

Har været omgærdet af stor mystik

Der har længe været stor mystisk om, hvilken virksomhed der stod bag datacenterne-planerne i Esbjerg.

Men i sidste uge kunne JydskeVestkysten på baggrund oplysninger fra byrådet afsløre, at det er selskabet Notita Networks ApS, som står bag datacenter-planerne ved Esbjerg.

Notitia Networks ApS er registreret med adresse på Tuborg Boulevard i Hellerup, og lokalavisen har afsløret, at det er Facebook International Operations Limited i Dublin, der gemmer sig bag Hellerup-selskabet.

Læs også: Datacenter-ekspert: Kun få virksomheder kan bygge et datacenter af den størrelse, som planlægges i Esbjerg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.