Artikel top billede

(Foto: PC World)

Amerikansk delstat forbyder dårlige passwords: Alle enheder forbundet til internettet skal have unikke passwords inden 2020

Det skal være slut med dårlige passwords i den amerikanske delstat Californien. I hvert fald når det gælder internet-forundende produkter, der bliver solgt i delstaten. Det forsøger en ny lov nemlig at få stoppet.

I Californien kan borgerne snart se frem til, at alle enheder der er forbundet til internettet og som bliver solgt i den amerikanske delstat som udgangspunkt skal have et unikt password.

Det skriver motherboard.

Delstaten har nemlig vedtaget at fra 2020 skal producenter af routere og andre internet-enheder med et stanardpasword stramme sig noget mere an, når de tildeler brugerne et password.

"Manglen på basal sikkerhed på enheder forbundet til internette underminerer sikkerheden for Californiens borgere, og giver hackere mulighed for at bruge dagligdagsprodukter imod os," lyder det fra Hannah-Beth Jackson, der er en af politikerne bag loven, ifølge Motherboard.

Det amerikanske medie nævner dog ikke noget om, hvad kravene til de nye passwords bliver.

Dårlige passwords kostede 2.000 brugeres oplysninger

Herhjemme betød dårlige passwords, ifølge selskabet selv, at omkring 2.000 Stofa-kunder fik komprimiteret deres oplysninger.

Her var det dog de passwords kunderne selv havde valgt, der tilsyneladende ikke var gode nok.

Læs mere her: Stofa ramt af hackerangreb: Knap 2.000 kunders data lækket

"Vi har kontaktet berørte kunder direkte, hvor vi opfordrer dem til at skifte deres adgangskode og bedt dem om at styrke sikkerheden i deres adgangskode, for det er sandsynligvis derfor, at nogen har fået adgang til de her data,” sagde Marianne Skaanning Ebbesen, der er kommunikationschef hos Stofa, i forbindelse med angrebet sidste måned.

Her havde hackerne tilsyneladende forsøgt sig med en række almindelig passwords for at forsøge at gætte stofakundernes passwords.

Ti dage senere blev den populære ad-blocker tjeneste AdGuard, ramt af et såkaldt 'stuffint' angreb, hvor hackerne også udnytter dårlige og kompromiterede passwords til at få adgang til brugernes konti.

Læs mere her: Populær ad-blocker ramt af hackerangreb: Har nulstillet alle brugeres passwords
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere