Artikel top billede

Amerikansk delstat forbyder dårlige passwords: Alle enheder forbundet til internettet skal have unikke passwords inden 2020

Det skal være slut med dårlige passwords i den amerikanske delstat Californien. I hvert fald når det gælder internet-forundende produkter, der bliver solgt i delstaten. Det forsøger en ny lov nemlig at få stoppet.

I Californien kan borgerne snart se frem til, at alle enheder der er forbundet til internettet og som bliver solgt i den amerikanske delstat som udgangspunkt skal have et unikt password.

Det skriver motherboard.

Delstaten har nemlig vedtaget at fra 2020 skal producenter af routere og andre internet-enheder med et stanardpasword stramme sig noget mere an, når de tildeler brugerne et password.

"Manglen på basal sikkerhed på enheder forbundet til internette underminerer sikkerheden for Californiens borgere, og giver hackere mulighed for at bruge dagligdagsprodukter imod os," lyder det fra Hannah-Beth Jackson, der er en af politikerne bag loven, ifølge Motherboard.

Det amerikanske medie nævner dog ikke noget om, hvad kravene til de nye passwords bliver.

Dårlige passwords kostede 2.000 brugeres oplysninger

Herhjemme betød dårlige passwords, ifølge selskabet selv, at omkring 2.000 Stofa-kunder fik komprimiteret deres oplysninger.

Her var det dog de passwords kunderne selv havde valgt, der tilsyneladende ikke var gode nok.

Læs mere her: Stofa ramt af hackerangreb: Knap 2.000 kunders data lækket

"Vi har kontaktet berørte kunder direkte, hvor vi opfordrer dem til at skifte deres adgangskode og bedt dem om at styrke sikkerheden i deres adgangskode, for det er sandsynligvis derfor, at nogen har fået adgang til de her data,” sagde Marianne Skaanning Ebbesen, der er kommunikationschef hos Stofa, i forbindelse med angrebet sidste måned.

Her havde hackerne tilsyneladende forsøgt sig med en række almindelig passwords for at forsøge at gætte stofakundernes passwords.

Ti dage senere blev den populære ad-blocker tjeneste AdGuard, ramt af et såkaldt 'stuffint' angreb, hvor hackerne også udnytter dårlige og kompromiterede passwords til at få adgang til brugernes konti.

Læs mere her: Populær ad-blocker ramt af hackerangreb: Har nulstillet alle brugeres passwords
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere