Artikel top billede

Blockchain-as-a-service bliver et kæmpe milliardmarked - og it-firmaerne er i gang

Har du hørt om BaaS? Det kommer du snart til. En række af de store cloud-selskaber er godt i gang med at udvikle cloud-baserede blockcain-løsninger. Og potentialet er enormt.

Blockchain-teknologien er forlængst blevet udråbt til at rumme potentialet til at blive den største ‘gamechanger’ siden internettet.

De første eksperimenter og indledende forsøg er forlængst blevet iværksat - herunder IBM og Mærsks Tradelens-projekt, som du kan læse mere om her: Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne

Også cloud-leverandørerne øjner en bid af kagen.

Der er nemlig enorme muligheder i at tilbyde blockchain-as-a-service, BaaS, til brugere, der ikke vil investere i ny arkitektur eller nye (og dyre) udviklere til lancering og drift af egne blockchain-løsninger.

Ifølge Bank of America vil de store cloud-selskaber som Amazon, Microsoft og Oracle kunne hente mange milliarder dollar på BaaS-markedet.

Ifølge Bank of Americas udregninger er markedet på mere end syv milliarder dollar, hvis blot to procent af cloud-leverandørernes server anvendes som blockchain-noder.

Banken peger på syv cloud-leverandører, som for tiden er bedst positionerede til at kunne tage en del af BaaS-kagen, nemlig Amazon, Microsoft, Oracle, IBM, Salesforce.com, VMware, Redfin, Zillow og LendingTree.

De tre sidstnævnte er store amerikanske realkredit-selskaber.

Andre steder i det fortsat noget brogede marked nævnes også selskaber som Hewlett-Packard Enterprise, Deloitte, SAP og R3 som nogle af de store spillere, der er ved at gøre klar til markedet.

Mange interesserede

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er der stigende interesse for blockchain blandt virksomhederne, som dog stadig famler og eksperimenterer og forsøger at finde de rigtige ben at stå på.

Netop det giver ifølge analysehuset IDC et godt grundlag for BaaS-løsningerne.

Microsoft var blandt de første cloud-leverandører, der udbød en BaaS-løsning på selskabets Azure-platform i form af det såkaldte ‘Project Bletchley,’ som du kan finde på GitHub her.

Azure er åben for en helt stibe blockchain-protokoller som Hyperledger, Etherem, Fabric, R3 Corda, Quorum, Chain Core, BlockApps og andre.

Microsoft meddelte i 2017, at selskabet ville lægge sig i selen for at sætte yderligere skub i enterprise blockchain.

Det kan du læse mere om her.

Også IBM har haft en cloud-baseret BaaS-løsning på hylderne i flere år.

Det er denne Hyperledger-baserede løsning, som Mærsk i dag anvender i det store CC projekt, som du kan læse mere om her.

Det samme gælder den amerikanske gigant Walmart.

Her er projekterne i fuld gang. Walmart gav således i september i et pilotprojekt en række underleverandører besked om at indlevere deres produktionsdata i selskabets IBM Food Trust-blockchain.

Den anvendes nu til at tracke 25 fødevare-produkter fra 10 leverandører helt fra begyndelsen til salg i butikkerne.

Pilotprojektet har indtil videre reduceret den tid, som det tager at tracke et fødevareprodukt fra gård til butik fra syv dage til blot 2,2 sekunder.

Oracle løftede i sommer sløret for selskabet BaaS-løsning med navnet ‘Oracle Autonomous Blockchain Cloud Services.’

Den er baseret på Hyperledger Project

Også SAP har en BaaS-løsning på hylderne på Leonardo-platformen, det samme gælder Hewlett Packard Enterprise.

Hewlett Packards løsning er baseret på den open source-baserede blockchain-platform R3 Corda, som for tiden især har godt fat i finans-sektoren.

Med i R3-konsortiet er således selskaber som Barclays, Credit Suisse og andre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere