Artikel top billede

Der er hårdt brug for en ny model for it-implementering i det offentlige

Interview: Fremtidens offentlige it-projekter skal have mere fokus på bedre borgerservice og mindre fokus på besparelser, lyder det fra forfatteren til en ny bog.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Forstå hvorfor forfatterne til bogen Grib Fremtiden mener, at digitalisering i kommunerne bør være mere end bare en effektiviseringsøvelse
  • Få en forklaring på, hvordan Anders Hvid mener, at teknologier som virtual reality og blockchain kan anvendes i en kommunal kontekst
  • Anders Hvid mener, at de danske kommuner skal tage en helt ny model for it-implementering i brug. Læs i artiklen, hvad han mener, at den skal være baseret på
1.382
7 min
I Danmark er vi gode til at bruge it til at skabe effektiviseringer i den offentlige sektor.

Men ofte overser vi det aspekt, der handler om, at it også kan bruges til at forbedre den kommunale service og inddragelse af borgerne.

Det mener innovationskonsulenten og forfatteren Anders Hvid, der sammen med Rasmus Bie-Olsen netop har udgivet bogen "Grib Fremtiden."

”Indførelsen af blandt andet digital post og digital fakturering er gode eksempler på, at vi Danmark er helt i front, når det handler om at skabe effektiviseringer i den offentlige sektor med it. Men der er plads til forbedringer, når det handler om den helt borgernære it. Hverken du eller jeg bliver jo en mere glad borger, fordi der oppe på kommunen står en software-robot og udfylder Excel-ark,” siger Anders Hvid til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Zoom i frontalangreb mod Teams og Slack: Se hvordan de nye features bringer Zoom-tjenesten ind på kontorerne

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Trak sig for to år siden: Nu vender Klaus Holse tilbage til posten som bestyrelsesformand for EG

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

It-sikkerhedsekspert maner til besindighed om politiets mulige brug af ansigtsgenkendelse og Clearview AI: "Jeg tror ikke på, at vi kan stoppe det"


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.