Artikel top billede

Der er hårdt brug for en ny model for it-implementering i det offentlige

Interview: Fremtidens offentlige it-projekter skal have mere fokus på bedre borgerservice og mindre fokus på besparelser, lyder det fra forfatteren til en ny bog.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Forstå hvorfor forfatterne til bogen Grib Fremtiden mener, at digitalisering i kommunerne bør være mere end bare en effektiviseringsøvelse
  • Få en forklaring på, hvordan Anders Hvid mener, at teknologier som virtual reality og blockchain kan anvendes i en kommunal kontekst
  • Anders Hvid mener, at de danske kommuner skal tage en helt ny model for it-implementering i brug. Læs i artiklen, hvad han mener, at den skal være baseret på
1.382
7 min
I Danmark er vi gode til at bruge it til at skabe effektiviseringer i den offentlige sektor.

Men ofte overser vi det aspekt, der handler om, at it også kan bruges til at forbedre den kommunale service og inddragelse af borgerne.

Det mener innovationskonsulenten og forfatteren Anders Hvid, der sammen med Rasmus Bie-Olsen netop har udgivet bogen "Grib Fremtiden."

”Indførelsen af blandt andet digital post og digital fakturering er gode eksempler på, at vi Danmark er helt i front, når det handler om at skabe effektiviseringer i den offentlige sektor med it. Men der er plads til forbedringer, når det handler om den helt borgernære it. Hverken du eller jeg bliver jo en mere glad borger, fordi der oppe på kommunen står en software-robot og udfylder Excel-ark,” siger Anders Hvid til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Høje-Taastrup Kommune har fået trukket 80.000 kroner ud af hænderne på it-kriminelle efter angreb i sommer

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Læs Computerworlds store tema-magasin om rekruttering

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Comm2ig skal levere pc’er og tablet-computere til DR: Se selskabets tilbuds-pris her

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

E-boks var klar til at overdrage den digitale post til Netcompany, men pludselig kom der et opkald fra Digitaliseringsstyrelsen: “Vi fik besked 10 minutter før pressemeddelelsen blev sendt ud”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Finn Krusholms Tricent henter 22 millioner kroner i lyn-investering: Sigter nu efter unicorn-status