Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Her er årsagen til, at Sundhedsplatformen skabte 3.829 forkerte recepter

Ulogiske arbejdsgange i Sundhedsplatformen var årsag til, at der blev skabt 3.829 forkerte recepter i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Det er en ulogisk arbejdsgang i medicinmodulet i Sundhedsplatformen, der er årsag til, at det kontroversielle it-system i løbet af det sidste halve år har skabt 3.829 recepter med forkert dosis.

Det skriver it-mediet Version2.

Helt konkret har fejl en betydet, at en lang række danskere har fået udleveret medicin, hvor der er påtrykt en tekst med forkert dosis. Det meddelte Region Hovedstaden i en pressemeddelelse sidste uge.

Fejlene opstod i situationer, hvor en patient fik revideret sin medicindosis.

Læs også: Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Recepter krævede flueben

Version2 kan nu forklare, at det skyldes, at en ny dosis på Sundhedsplatformen først træder i kraft, når lægen har sat flueben i en boks, der bekræfter den nye dosis. Men her har lægerne i nogle tilfælde valgt at skabe en recept før, at der er blevet sat et flueben og den nye dosis blev bekræftet.

Det har således resulteret i, at en række patienter har fået udleveret recepter med den gamle medicindosis.

Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, oplyser dog til Version2, at han mener, at det er lægerne der har handlet logisk.

”Jeg synes ikke, at man kan bebrejde lægen, for det er en logisk arbejdsgang at gøre det hele på én gang,” siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, til Version2.

En opdatering af Sundhedsplatformen, der blev foretaget 25. oktober betyder nu, at der genereres en pop-up besked hvor lægen skal bekræfte, at recepten indeholder den korrekte dosis.

Fejl i en ud af 172 af recepterne

Region Hovedstaden har en i pressemeddelelse oplyst, at der i Region Sjælland og Region Hovedstaden, de eneste regioner der bruger Sundhedplatformen, er blevet udstedt 658.054 recepter i perioden.

Det vil sige, at det er en ud af 172 udstedte recepter, der har været fejlbehæftet.

Region Hovedstaden har desuden oplyst, at det nu skal undersøges, om de fejlagtige recepter har fået konsekvenser for nogen patienterne. I så fald vil patienten få hjælp til at søge erstatning, oplyser regionen.

Læs også: Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere