Artikel top billede

Her er årsagen til, at Sundhedsplatformen skabte 3.829 forkerte recepter

Ulogiske arbejdsgange i Sundhedsplatformen var årsag til, at der blev skabt 3.829 forkerte recepter i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Det er en ulogisk arbejdsgang i medicinmodulet i Sundhedsplatformen, der er årsag til, at det kontroversielle it-system i løbet af det sidste halve år har skabt 3.829 recepter med forkert dosis.

Det skriver it-mediet Version2.

Helt konkret har fejl en betydet, at en lang række danskere har fået udleveret medicin, hvor der er påtrykt en tekst med forkert dosis. Det meddelte Region Hovedstaden i en pressemeddelelse sidste uge.

Fejlene opstod i situationer, hvor en patient fik revideret sin medicindosis.

Læs også: Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Recepter krævede flueben

Version2 kan nu forklare, at det skyldes, at en ny dosis på Sundhedsplatformen først træder i kraft, når lægen har sat flueben i en boks, der bekræfter den nye dosis. Men her har lægerne i nogle tilfælde valgt at skabe en recept før, at der er blevet sat et flueben og den nye dosis blev bekræftet.

Det har således resulteret i, at en række patienter har fået udleveret recepter med den gamle medicindosis.

Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, oplyser dog til Version2, at han mener, at det er lægerne der har handlet logisk.

”Jeg synes ikke, at man kan bebrejde lægen, for det er en logisk arbejdsgang at gøre det hele på én gang,” siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, til Version2.

En opdatering af Sundhedsplatformen, der blev foretaget 25. oktober betyder nu, at der genereres en pop-up besked hvor lægen skal bekræfte, at recepten indeholder den korrekte dosis.

Fejl i en ud af 172 af recepterne

Region Hovedstaden har en i pressemeddelelse oplyst, at der i Region Sjælland og Region Hovedstaden, de eneste regioner der bruger Sundhedplatformen, er blevet udstedt 658.054 recepter i perioden.

Det vil sige, at det er en ud af 172 udstedte recepter, der har været fejlbehæftet.

Region Hovedstaden har desuden oplyst, at det nu skal undersøges, om de fejlagtige recepter har fået konsekvenser for nogen patienterne. I så fald vil patienten få hjælp til at søge erstatning, oplyser regionen.

Læs også: Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere