Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Her er årsagen til, at Sundhedsplatformen skabte 3.829 forkerte recepter

Ulogiske arbejdsgange i Sundhedsplatformen var årsag til, at der blev skabt 3.829 forkerte recepter i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Det er en ulogisk arbejdsgang i medicinmodulet i Sundhedsplatformen, der er årsag til, at det kontroversielle it-system i løbet af det sidste halve år har skabt 3.829 recepter med forkert dosis.

Det skriver it-mediet Version2.

Helt konkret har fejl en betydet, at en lang række danskere har fået udleveret medicin, hvor der er påtrykt en tekst med forkert dosis. Det meddelte Region Hovedstaden i en pressemeddelelse sidste uge.

Fejlene opstod i situationer, hvor en patient fik revideret sin medicindosis.

Læs også: Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Recepter krævede flueben

Version2 kan nu forklare, at det skyldes, at en ny dosis på Sundhedsplatformen først træder i kraft, når lægen har sat flueben i en boks, der bekræfter den nye dosis. Men her har lægerne i nogle tilfælde valgt at skabe en recept før, at der er blevet sat et flueben og den nye dosis blev bekræftet.

Det har således resulteret i, at en række patienter har fået udleveret recepter med den gamle medicindosis.

Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, oplyser dog til Version2, at han mener, at det er lægerne der har handlet logisk.

”Jeg synes ikke, at man kan bebrejde lægen, for det er en logisk arbejdsgang at gøre det hele på én gang,” siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, til Version2.

En opdatering af Sundhedsplatformen, der blev foretaget 25. oktober betyder nu, at der genereres en pop-up besked hvor lægen skal bekræfte, at recepten indeholder den korrekte dosis.

Fejl i en ud af 172 af recepterne

Region Hovedstaden har en i pressemeddelelse oplyst, at der i Region Sjælland og Region Hovedstaden, de eneste regioner der bruger Sundhedplatformen, er blevet udstedt 658.054 recepter i perioden.

Det vil sige, at det er en ud af 172 udstedte recepter, der har været fejlbehæftet.

Region Hovedstaden har desuden oplyst, at det nu skal undersøges, om de fejlagtige recepter har fået konsekvenser for nogen patienterne. I så fald vil patienten få hjælp til at søge erstatning, oplyser regionen.

Læs også: Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere