Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Her er årsagen til, at Sundhedsplatformen skabte 3.829 forkerte recepter

Ulogiske arbejdsgange i Sundhedsplatformen var årsag til, at der blev skabt 3.829 forkerte recepter i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Det er en ulogisk arbejdsgang i medicinmodulet i Sundhedsplatformen, der er årsag til, at det kontroversielle it-system i løbet af det sidste halve år har skabt 3.829 recepter med forkert dosis.

Det skriver it-mediet Version2.

Helt konkret har fejl en betydet, at en lang række danskere har fået udleveret medicin, hvor der er påtrykt en tekst med forkert dosis. Det meddelte Region Hovedstaden i en pressemeddelelse sidste uge.

Fejlene opstod i situationer, hvor en patient fik revideret sin medicindosis.

Læs også: Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

Recepter krævede flueben

Version2 kan nu forklare, at det skyldes, at en ny dosis på Sundhedsplatformen først træder i kraft, når lægen har sat flueben i en boks, der bekræfter den nye dosis. Men her har lægerne i nogle tilfælde valgt at skabe en recept før, at der er blevet sat et flueben og den nye dosis blev bekræftet.

Det har således resulteret i, at en række patienter har fået udleveret recepter med den gamle medicindosis.

Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, oplyser dog til Version2, at han mener, at det er lægerne der har handlet logisk.

”Jeg synes ikke, at man kan bebrejde lægen, for det er en logisk arbejdsgang at gøre det hele på én gang,” siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, til Version2.

En opdatering af Sundhedsplatformen, der blev foretaget 25. oktober betyder nu, at der genereres en pop-up besked hvor lægen skal bekræfte, at recepten indeholder den korrekte dosis.

Fejl i en ud af 172 af recepterne

Region Hovedstaden har en i pressemeddelelse oplyst, at der i Region Sjælland og Region Hovedstaden, de eneste regioner der bruger Sundhedplatformen, er blevet udstedt 658.054 recepter i perioden.

Det vil sige, at det er en ud af 172 udstedte recepter, der har været fejlbehæftet.

Region Hovedstaden har desuden oplyst, at det nu skal undersøges, om de fejlagtige recepter har fået konsekvenser for nogen patienterne. I så fald vil patienten få hjælp til at søge erstatning, oplyser regionen.

Læs også: Sundhedsminister sætter pris på udskiftning af Sundhedsplatformen: Vil koste næsten tre milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere