Artikel top billede

Stor opgradering af Windows 10 hænger i det uvisse: Rammer nu Microsofts support-kalender

Det er snart en måned siden, at Microsoft pludselig trak både den nye Windows 10 og Windows Server 2019 tilbage. Siden er intet sket. Nu kan forsinkelserne få konsekvenser for Microsofts support-kalender.

Microsofts pludselige tilbagetrækning af den store efterårsopgradering af Windows 10 i begyndelsen af oktober, står til at ramme hele Microsofts support-kalender.

Microsoft frigav som planlagt opgraderingen - den såkaldte feature-upgrade 1809 - i begyndelsen af oktober.

Men upgraderingen var behæftet med flere alvorlige fejl, og det fik få dage senere Microsoft til at trække hele opgraderingen tilbage.

Det har udløst en del kritik - ikke mindst at Microsofts opskruede lancerings-tempo.

Det kan du læse mere om her: Stor utilfredshed med Windows 10-opdateringer er tegn på noget dybere: Har Microsoft et grundlæggende problem?

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau kan det komme til at ramme Microsofts support-kalender, hvis ikke feature-upgraden bliver lanceret inden 1. november.

Og det er der indtil videre ikke noget, der tyder på, vil ske, da Microsoft nu er i gang med teste den nye udgave af feature-upgraden i selskabts Insider-preview-test-miljø.

Det fremgår af Microsoft ‘Windows lifecycle fact sheet’ - som du finder her - at support til 1809 til Windows 10 Home og Windows 10 Pro vil udløbe 14. april 2020, mens support til Windows 10 Enterprise og Windows 10 Education vil udløbe 13. april 2021.

Og det betyder ifølge vores amerikanske nyhedsbureau, at brugerne nu står over for reducering af supportperioden på omkring en måned.

“Det er ikke klart, om Microsoft vil kompensere for support-forkortelsen - og hvis det er tilfældet, hvordan det så vil ske,” skriver vores amerikanske nyhedsbureau.

Dog forlængede Microsoft support-perioden for forgængeren 1803, som også blev forsinket.

Microsoft har ingen kommentarer til vores amerikanske nyhedsbureau om selskabets planer i denne retning.

Brancheanalytikere har tidligere opfordret Microsoft til at sætte lanceringstempoet ned for Windows 10 og i stedet forlænge support-perioden.

Tidligere har Microsoft supporteret de forskellige Windows-versioner i årevis, men Windows 10 er bygget på en ide om, at mange releases og kort supporttid skal gøre Windows til en service, som altid er tidssvarende, sikker og opdateret.

Microsoft har allerede skruet ned for tempoet fra de oprindelige tre årlige såkaldte feature-upgrades til nu to, men det er stadig for mange, mener mange.

Det er ikke umuligt, men svært, for en it-afdeling at droppe hver anden af de i dag halvårlige feature-opgrades. Det kræver dog, at de holder tungen lige i munden og er ret strikse med tidsplanerne - blandt andet fordi de skal udrulle hele den nye version, inden support udløber på det gamle system - som altså kun supporteres i 18 måneder.

Læs også:

Windows 10 er ved at tage pusten fra it-afdelingerne: Sæt lancerings-tempoet ned og forlæng supporten

Microsoft har i al stilhed trukket lancering af Windows Server 2019/1809 tilbage - nu svæver både Windows 10-opgradering og Server 2019 i det uvisse

Microsoft klar med Exchange 2019 - men ingen kan deploye eller teste på grund af problemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere