Genskabt Mermaid klar til fladskærms-vækst

Efter en rekonstruktion er den danske fladskærms-producent Mermaid Technology til efteråret klar til på ny at gå i offensiven. Mermaid blev i sidste måned købt af investeringsselskabet SDS Holding, og alle aktiviteter er nu flyttet over i et nyt selskab. Ambitionen er en omsætning på op mod 20 millioner kroner næste år.

Den gældsplagede danske producent af fladskærme, Mermaid Technology, er klar til at gå i offensiven, efter at selskabet sidste måned blev solgt til investeringsselskabet SDS Holding.

Den nye ejer har flyttet alle aktiviteter over i et nyt selskab med samme navn, hvor den hidtidige gæld på 16 millioner kroner ifølge direktør Henrik Johnsen er erstattet af en egenkapital i størrelsesordenen tre millioner kroner.

- Det giver os mulighed for at investere i både produkter og markedet. Før var vi meget låst af vores ulykkelige finansielle situation. Nu føler vi os særdeles godt rustet, og vi er klar til at gå i offensiven, siger Henrik Johnsen.

Milliontab

På sit højeste havde Mermaid 120 ansatte, men efter flere års store milliontab blev selskabet sidste måned solgt af investeringsselskabet Dico, som tegnes af Mikael Konnerup.

Ifølge direktør Henrik Johnsen kommer ingen til at miste penge ved at aktiviteterne er blevet flyttet over i et nyt selskab. Det skyldes, at SDS Holding har indgået en aftale med kreditorerne.

Selv har Henrik Johnsen øget sin ejerandel i Mermaid efter rekonstruktionen, og han satser nu på, at selskabet allerede næste år skal nå en omsætning på mellem 15 og 20 millioner kroner.

Det er ifølge ham en vækst i forhold til det seneste regnskabsår, hvor Mermaid kom ud med et overskud på omkring 400.000 kroner.

Eksklusivt design

Mermaid Technology er mest kendt for sine fladskærme i eksklusivt design, og det er fortsat meningen, at det er fladskærme, der skal trække forretningen. Som noget nyt vil selskabet dog også satse på lidt billigere produkter til en bredere målgruppe.

- Vi må erkende, at vi alligevel er i kontakt med en masse kunder, og så er det dumt ikke at kunne levere mainstream-fladskærme, såfremt det er det, de efterspørger, siger Henrik Johnsen.

Mermaid fortsætter med sin Ventura-serie af fladskærme, men er i september klar med nye produkter.

Ud over produkter til en bredere målgruppe vil Mermaid også satse på produkter med tilknytning til display-markedet, uden at Henrik Johnsen vil komme nærmere ind på, hvad det drejer sig om.

Med sine dyre fladskærme satser Mermaid på kunder, hvor computerskærmen er en del af inventaret såsom konsulentvirksomheder, advokatfirmaer og receptioner.

Hårdere konkurrence

Til forskel fra selskabets første satsning i 1998 er fladskærme nu blevet hvermandseje, og det har øget hele markedets fokus på både pris og design.

- Konkurrencen er blevet hårdere, men nichemarkedet følger tilsvarende med i vækst. Problemet er, at vi nu skal udpege vores nichekunder ganske præcist, og det er så en af de opgaver, vi skal sætte fokus på, fortæller Henrik Johnsen.

Mermaid har i dag otte ansatte inden for salg og marketing, og to til fire nye er på vej, mens selve produktionen af skærme er outsourcet til et firma i Århus.

Henrik Johnsen forventer, at tre fjerdedele af det nye selskabs salg i første omgang kommer til at ske til danske kunder.




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-løsningsarkitekt

Aller Media A/S

BI-udviklere til Aller IT

InCommodities A/S

Senior Portfolio Manager

Formpipe Software A/S

Market Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere