Jubii klar med giga-mail til august

Inspireret af Google vil Jubii i løbet af en måneds tid være klar med en e-mail-tjeneste, hvor brugerne får en gigabyte lagerplads stillet til rådighed. Samtidig har Jubii fra ejeren Lycos Europe fået 15 millioner kroner, som skal bruges på en ny strategi, hvor Jubii dropper selv at skrive portalens indhold.

Danske Jubii lancerer i næste måned en ny e-mail-tjeneste, hvor brugerne mod betaling får en gigabyte plads stillet til rådighed.

Den nye tjeneste er et modtræk til Google, som var det første selskab til at offentliggøre en e-mail-tjeneste med en gigabyte lagerplads.

Mange troede ved offentliggørelsen, at Googles udmelding var en aprilsnar, men Jubii-direktør Peter Lundsgaard tager den nye tjeneste meget seriøst og fokuserer samtidig på andet end lagerplads.

Sikkerhed og tryghed
- Det afgørende er ikke, hvor meget plads, der stilles til rådighed. Vi går meget op i sikkerhed og tryghed, og det afgørende er, at du har et produkt, der virker og altid kører. Med en gigabyte har folk den plads, de har brug for, siger han.

Jubiis moderselskab, Lycos Europe, har allerede lanceret den nye mail-tjeneste i England og Frankrig.

Her skal brugerne betale knap 40 kroner om måneden, men så giver det også adgang til en gigabyte lagerplads, eget domænenavn, 50 e-mail-konti og 30 gratis SMS-beskeder om måneden.

Jubiis nuværende e-mail-tjeneste stiller tre megabyte plads til rådighed gratis, mens brugeren for en årlig betaling på 199 kroner kan få 10 megabyte.

Ligesom resten af Lycos' internationale web-steder er hele brugerfladen og designet til den nye mail-tjeneste udviklet hos Jubii i Danmark.

Dropper egenudviklet indhold

Den nye mail-tjeneste er en del af Jubiis nye strategi, hvor der er skåret ned på brugerbetalingen og egenudviklet indhold.

Til det formål har Jubii fra Lycos Europe fået 15 millioner kroner, som skal bruges til at styrke selskabets økonomi efter mange års underskud.

- For tre til fire år siden var det godt nok, hvis vi bare skrev et eller andet på nettet, men det er ikke længere nok, for kvaliteten er vokset helt vildt. Inden for hvert område skal du være med i toppen. Ellers gider folk ikke bruge tiden hos dig, siger Peter Lundsgaard.

Blandt andet derfor fyrede Jubii i februar 30 medarbejdere, og indholdet til en af Danmarks mest besøgte hjemmesider skal fremover leveres af eksterne partnere.

Et eksempel er forlaget Benjamin, hvis journalister fra bladene Woman og M! leverer nyheder og indhold til Jubiis portal.

- Forlaget har en frygtelig masse indhold, som det sælger i magasinerne en gang om måneden. Det er ikke særligt aktivt, og det savner interaktivitet, og det kan vi tilbyde på vores side, fortæller Peter Lundsgaard.

Deler avisen ud

Som eksempel nævner han resultatet af en interaktiv forsidejagt fra M!, som Jubii for fire dage siden lagde ind på forsiden af portalen. Det gav på en enkelt dag over en halv million sidevisninger på M!s websider.

- Vi er nu ovre i at sige, at vores strategi er at distribuere og formidle budskaber, hvor vi tidligere har produceret dem selv. Vores kernekompetence er at ramme brugere på nettet. Dem, der skriver avisen, er ikke nødvendigvis dem, der deler dem ud, siger Peter Lundsgaard.

Hos forlaget Benjamin har administrerende direktør Jan Lehrmann til både Woman og M! ansat en web-redaktør, som står for at levere indholdet til Jubii. Deres lønninger bliver ikke tjent direkte ind af samarbejdet, men han tror alligevel på, at branding-effekten er med til at retfærdiggøre samarbejdet.

- Vi har hver nogle kernekompetencer, og de to medier komplementerer hinanden fantastisk. Vi kan holde os til den nærværende livsstilsjournalistik, som vi er gode til, mens Jubii kan holde sig til det gode design og at tiltrække brugere, siger han.

Nyt underskud

De 120 fuldtidsansatte i Jubii er netop flyttet i nye lokaler på Holmen i København, og de skal fremover skaffe flere indholdspartnere til portalen. Jubii har så meget plads og internetkapacitet i de nye lokaler, at der også er plads, at partnerne flytter ind der.

Selv med den nye strategi ligger der dog ikke et overskud og venter lige rundt om hjørnet.

- Vores forretning går i en meget positiv retning, men den er stadig ikke derhenne, hvor vi kan vise et overskud, når året er omme, siger Peter Lundsgaard.

Jubii fik sidste år et underskud på 21,1 millioner kroner mod 32 millioner kroner i 2002. Omsætningen steg en anelse til omkring 60 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere