Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Til næste år vil Airbnb indberette alle sine danske brugere til Skat

I fremtiden bliver der ikke plads til sortepenge på udlejningsplatformen AirBnb, der til næste år automatisk vil indberette alle sine danske udlejere til Skat. Til gengæld får udlejerne en række skattemæssige fordele.

Hvis en ny lov bliver vedtaget, så vil AirBnb fra og med 1. juli næste år indberette alle udelejere, der er bosiddende i Danmark til Skat.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, der kommer netop som Folketinget torsdag førstebehandler et forslag, der skal sikre, at der bliver betalt Skat af indtægter, der stammer fra platforme som baserer sig på såkaldt deleøkonomi.

”Over de seneste måneder har vi lyttet til vores fællesskab af værter og gæster og oplevet deres overvældende opbakning til forslagene, som både er gode nyheder for lokale værter, lokalsamfund og den danske stat”.

”Airbnb ønsker at være en god samarbejdspartner, og vi vil gerne bruge vores platform til at hjælpe med at styrke deleøkonomien i Danmark. Vi ønsker at fortsætte samarbejdet med Danmark og med andre regeringer verden over for at udbrede budskabet om fordelene ved at dele sit hjem,” siger Hadi Moussa, General Manager Northern Europe, Airbnb ifølge en pressemeddelelse.

Lokker med fordele

Med den nye aftale har regeringen valgt at stille en række gulerødder i udsigt for virksomheder, der som Airbnb vælger at samarbejde med Skat.

Aftalen betyder, at brugere af Airbnb og andre platforme, der indberetter til Skat, kan udleje deres helårsbolig mellem 70 og 100 nætter om året. På platforme der ikke automatisk indberetter, vil det tal nu være 30 nætter.

Derudover betyder aftalen også, at brugere af platformene, der indeberetter til Skat, nu skattefrit kan tjene 28.000 kroner om året på udlejning af helårsboliger og 40.000 kroner på udlejning af sommerhuse og ferieboliger.

Her lyder beløbet på blot 11.000 kroner for brugere af platforme, der ikke indberetter til skat.

Skatteministeren: Det er win-win
Skatteminister Karsten Lauritzen oplyser i en pressemeddelelse, at aftalen er et vigtigt skridt i kampen for at sikre, at udlejere på deleøkonomi-platforme som Airbnb betaler den korrekt Skat.

”Det er en meget vigtig milepæl for en blomstrende deleøkonomi i Danmark, at de deleøkonomiske platforme som for eksempel Airbnb indberetter udlejernes indtægter direkte til skattemyndighederne. Det vil gøre det lettere for udlejere at holde styr på skattebetalingen, fordi det vil ske helt automatisk. Guleroden, vi til gengæld giver udlejerne, er et højere bundfradrag, så de kan beholde flere af lejeindtægterne i egen lomme. Det er en win-win-situation. Og jeg er glad for, at Airbnb ønsker at bidrage til det”, siger skatteminister Karsten Lauritzen ifølge pressemeddelelsen.

Læs også:[url= https://www.computerworld.dk/art/243410] Slut med beskyldninger om sort deleøkonomi: Nu vil Airbnb indberette dine lejeindtægter til Skat[/url]
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Unik System Design A/S

Head of Internal IT
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere