Artikel top billede

Til næste år vil Airbnb indberette alle sine danske brugere til Skat

I fremtiden bliver der ikke plads til sortepenge på udlejningsplatformen AirBnb, der til næste år automatisk vil indberette alle sine danske udlejere til Skat. Til gengæld får udlejerne en række skattemæssige fordele.

Hvis en ny lov bliver vedtaget, så vil AirBnb fra og med 1. juli næste år indberette alle udelejere, der er bosiddende i Danmark til Skat.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, der kommer netop som Folketinget torsdag førstebehandler et forslag, der skal sikre, at der bliver betalt Skat af indtægter, der stammer fra platforme som baserer sig på såkaldt deleøkonomi.

”Over de seneste måneder har vi lyttet til vores fællesskab af værter og gæster og oplevet deres overvældende opbakning til forslagene, som både er gode nyheder for lokale værter, lokalsamfund og den danske stat”.

”Airbnb ønsker at være en god samarbejdspartner, og vi vil gerne bruge vores platform til at hjælpe med at styrke deleøkonomien i Danmark. Vi ønsker at fortsætte samarbejdet med Danmark og med andre regeringer verden over for at udbrede budskabet om fordelene ved at dele sit hjem,” siger Hadi Moussa, General Manager Northern Europe, Airbnb ifølge en pressemeddelelse.

Lokker med fordele

Med den nye aftale har regeringen valgt at stille en række gulerødder i udsigt for virksomheder, der som Airbnb vælger at samarbejde med Skat.

Aftalen betyder, at brugere af Airbnb og andre platforme, der indberetter til Skat, kan udleje deres helårsbolig mellem 70 og 100 nætter om året. På platforme der ikke automatisk indberetter, vil det tal nu være 30 nætter.

Derudover betyder aftalen også, at brugere af platformene, der indeberetter til Skat, nu skattefrit kan tjene 28.000 kroner om året på udlejning af helårsboliger og 40.000 kroner på udlejning af sommerhuse og ferieboliger.

Her lyder beløbet på blot 11.000 kroner for brugere af platforme, der ikke indberetter til skat.

Skatteministeren: Det er win-win
Skatteminister Karsten Lauritzen oplyser i en pressemeddelelse, at aftalen er et vigtigt skridt i kampen for at sikre, at udlejere på deleøkonomi-platforme som Airbnb betaler den korrekt Skat.

”Det er en meget vigtig milepæl for en blomstrende deleøkonomi i Danmark, at de deleøkonomiske platforme som for eksempel Airbnb indberetter udlejernes indtægter direkte til skattemyndighederne. Det vil gøre det lettere for udlejere at holde styr på skattebetalingen, fordi det vil ske helt automatisk. Guleroden, vi til gengæld giver udlejerne, er et højere bundfradrag, så de kan beholde flere af lejeindtægterne i egen lomme. Det er en win-win-situation. Og jeg er glad for, at Airbnb ønsker at bidrage til det”, siger skatteminister Karsten Lauritzen ifølge pressemeddelelsen.

Læs også:[url= https://www.computerworld.dk/art/243410] Slut med beskyldninger om sort deleøkonomi: Nu vil Airbnb indberette dine lejeindtægter til Skat[/url]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?