Artikel top billede

Til næste år vil Airbnb indberette alle sine danske brugere til Skat

I fremtiden bliver der ikke plads til sortepenge på udlejningsplatformen AirBnb, der til næste år automatisk vil indberette alle sine danske udlejere til Skat. Til gengæld får udlejerne en række skattemæssige fordele.

Hvis en ny lov bliver vedtaget, så vil AirBnb fra og med 1. juli næste år indberette alle udelejere, der er bosiddende i Danmark til Skat.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, der kommer netop som Folketinget torsdag førstebehandler et forslag, der skal sikre, at der bliver betalt Skat af indtægter, der stammer fra platforme som baserer sig på såkaldt deleøkonomi.

”Over de seneste måneder har vi lyttet til vores fællesskab af værter og gæster og oplevet deres overvældende opbakning til forslagene, som både er gode nyheder for lokale værter, lokalsamfund og den danske stat”.

”Airbnb ønsker at være en god samarbejdspartner, og vi vil gerne bruge vores platform til at hjælpe med at styrke deleøkonomien i Danmark. Vi ønsker at fortsætte samarbejdet med Danmark og med andre regeringer verden over for at udbrede budskabet om fordelene ved at dele sit hjem,” siger Hadi Moussa, General Manager Northern Europe, Airbnb ifølge en pressemeddelelse.

Lokker med fordele

Med den nye aftale har regeringen valgt at stille en række gulerødder i udsigt for virksomheder, der som Airbnb vælger at samarbejde med Skat.

Aftalen betyder, at brugere af Airbnb og andre platforme, der indberetter til Skat, kan udleje deres helårsbolig mellem 70 og 100 nætter om året. På platforme der ikke automatisk indberetter, vil det tal nu være 30 nætter.

Derudover betyder aftalen også, at brugere af platformene, der indeberetter til Skat, nu skattefrit kan tjene 28.000 kroner om året på udlejning af helårsboliger og 40.000 kroner på udlejning af sommerhuse og ferieboliger.

Her lyder beløbet på blot 11.000 kroner for brugere af platforme, der ikke indberetter til skat.

Skatteministeren: Det er win-win
Skatteminister Karsten Lauritzen oplyser i en pressemeddelelse, at aftalen er et vigtigt skridt i kampen for at sikre, at udlejere på deleøkonomi-platforme som Airbnb betaler den korrekt Skat.

”Det er en meget vigtig milepæl for en blomstrende deleøkonomi i Danmark, at de deleøkonomiske platforme som for eksempel Airbnb indberetter udlejernes indtægter direkte til skattemyndighederne. Det vil gøre det lettere for udlejere at holde styr på skattebetalingen, fordi det vil ske helt automatisk. Guleroden, vi til gengæld giver udlejerne, er et højere bundfradrag, så de kan beholde flere af lejeindtægterne i egen lomme. Det er en win-win-situation. Og jeg er glad for, at Airbnb ønsker at bidrage til det”, siger skatteminister Karsten Lauritzen ifølge pressemeddelelsen.

Læs også:[url= https://www.computerworld.dk/art/243410] Slut med beskyldninger om sort deleøkonomi: Nu vil Airbnb indberette dine lejeindtægter til Skat[/url]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere