Artikel top billede

Til næste år vil Airbnb indberette alle sine danske brugere til Skat

I fremtiden bliver der ikke plads til sortepenge på udlejningsplatformen AirBnb, der til næste år automatisk vil indberette alle sine danske udlejere til Skat. Til gengæld får udlejerne en række skattemæssige fordele.

Hvis en ny lov bliver vedtaget, så vil AirBnb fra og med 1. juli næste år indberette alle udelejere, der er bosiddende i Danmark til Skat.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, der kommer netop som Folketinget torsdag førstebehandler et forslag, der skal sikre, at der bliver betalt Skat af indtægter, der stammer fra platforme som baserer sig på såkaldt deleøkonomi.

”Over de seneste måneder har vi lyttet til vores fællesskab af værter og gæster og oplevet deres overvældende opbakning til forslagene, som både er gode nyheder for lokale værter, lokalsamfund og den danske stat”.

”Airbnb ønsker at være en god samarbejdspartner, og vi vil gerne bruge vores platform til at hjælpe med at styrke deleøkonomien i Danmark. Vi ønsker at fortsætte samarbejdet med Danmark og med andre regeringer verden over for at udbrede budskabet om fordelene ved at dele sit hjem,” siger Hadi Moussa, General Manager Northern Europe, Airbnb ifølge en pressemeddelelse.

Lokker med fordele

Med den nye aftale har regeringen valgt at stille en række gulerødder i udsigt for virksomheder, der som Airbnb vælger at samarbejde med Skat.

Aftalen betyder, at brugere af Airbnb og andre platforme, der indberetter til Skat, kan udleje deres helårsbolig mellem 70 og 100 nætter om året. På platforme der ikke automatisk indberetter, vil det tal nu være 30 nætter.

Derudover betyder aftalen også, at brugere af platformene, der indeberetter til Skat, nu skattefrit kan tjene 28.000 kroner om året på udlejning af helårsboliger og 40.000 kroner på udlejning af sommerhuse og ferieboliger.

Her lyder beløbet på blot 11.000 kroner for brugere af platforme, der ikke indberetter til skat.

Skatteministeren: Det er win-win
Skatteminister Karsten Lauritzen oplyser i en pressemeddelelse, at aftalen er et vigtigt skridt i kampen for at sikre, at udlejere på deleøkonomi-platforme som Airbnb betaler den korrekt Skat.

”Det er en meget vigtig milepæl for en blomstrende deleøkonomi i Danmark, at de deleøkonomiske platforme som for eksempel Airbnb indberetter udlejernes indtægter direkte til skattemyndighederne. Det vil gøre det lettere for udlejere at holde styr på skattebetalingen, fordi det vil ske helt automatisk. Guleroden, vi til gengæld giver udlejerne, er et højere bundfradrag, så de kan beholde flere af lejeindtægterne i egen lomme. Det er en win-win-situation. Og jeg er glad for, at Airbnb ønsker at bidrage til det”, siger skatteminister Karsten Lauritzen ifølge pressemeddelelsen.

Læs også:[url= https://www.computerworld.dk/art/243410] Slut med beskyldninger om sort deleøkonomi: Nu vil Airbnb indberette dine lejeindtægter til Skat[/url]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere