Artikel top billede

(Foto: Stephen Brashear)

Nu kan du droppe koden til din Microsoft-konto: Brug i stedet en fysisk nøgle til at logge ind

Der er godt nyt til de Microsoft-brugere der gerne vil slippe for at huske på besværlige kodeord og samtidig få en højere it-sikkerhed.

Inden længe behøver du ikke længere huske på kodeordet til din Microsoft-konto.

Den amerikanske it-gigant er nemlig på vej med muligheden for at bruge en fysisk to-faktor godkendelse til at logge ind på din Microsoft-konto gennem Edge Browseren.

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Undgå passwordet: Smart tilbehør til at låse og åbne din computer med Windows Hello

Microsoft annoncerede allerede den nye funktion i april måned, men nu kan brugerne altså gøre brug af den.

“Jeg er så spændt på at dele dagens nyhed,” skriver Alex Simons der er Corporate Vice President for Program Management hos Microsoft på selskabets hjemmeside og fortsætter:

“Vi har netop åbnet for mulighed for sikkert at logge ind med din Microsoft-konto ved hjælp af standardbaserede FIDO2 kombatible enheder - uden at bruge brugernavn eller kodeord.”

Bliver brugt hos Google

Den nye funktion giver altså mulighed for at bruge en fysisk sikkerhedsnøgle fra eksempelvis YubiKey eller Feitian BioPass.

Det er en anerkendt måde at sikre din konto yderligere, hvis du vil gøre det endnu sværere for hackerne at gætte dit kodeord.

Den amerikanske søgegiant Google har tidligere fortalt, at selskabet ikke har været ramt af et phishing-angreb i halvandet år.

Forklaringen fra Google er, at medarbejderne netop er tvunget til at bruge en fysisk nøgle til at logge ind.

Læs mere om det her: Ingen af Googles 85.000 medarbejdere har været ramt af phishing-angreb i mere end halvandet år: Hemmeligheden er en fysisk nøgle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere