Artikel top billede

Nu kan du droppe koden til din Microsoft-konto: Brug i stedet en fysisk nøgle til at logge ind

Der er godt nyt til de Microsoft-brugere der gerne vil slippe for at huske på besværlige kodeord og samtidig få en højere it-sikkerhed.

Inden længe behøver du ikke længere huske på kodeordet til din Microsoft-konto.

Den amerikanske it-gigant er nemlig på vej med muligheden for at bruge en fysisk to-faktor godkendelse til at logge ind på din Microsoft-konto gennem Edge Browseren.

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Undgå passwordet: Smart tilbehør til at låse og åbne din computer med Windows Hello

Microsoft annoncerede allerede den nye funktion i april måned, men nu kan brugerne altså gøre brug af den.

“Jeg er så spændt på at dele dagens nyhed,” skriver Alex Simons der er Corporate Vice President for Program Management hos Microsoft på selskabets hjemmeside og fortsætter:

“Vi har netop åbnet for mulighed for sikkert at logge ind med din Microsoft-konto ved hjælp af standardbaserede FIDO2 kombatible enheder - uden at bruge brugernavn eller kodeord.”

Bliver brugt hos Google

Den nye funktion giver altså mulighed for at bruge en fysisk sikkerhedsnøgle fra eksempelvis YubiKey eller Feitian BioPass.

Det er en anerkendt måde at sikre din konto yderligere, hvis du vil gøre det endnu sværere for hackerne at gætte dit kodeord.

Den amerikanske søgegiant Google har tidligere fortalt, at selskabet ikke har været ramt af et phishing-angreb i halvandet år.

Forklaringen fra Google er, at medarbejderne netop er tvunget til at bruge en fysisk nøgle til at logge ind.

Læs mere om det her: Ingen af Googles 85.000 medarbejdere har været ramt af phishing-angreb i mere end halvandet år: Hemmeligheden er en fysisk nøgle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere