Artikel top billede

Salgstallene for smartwatches stormer frem: Men i 2022 vil der blive solgt flere hearables

Der er fart på salget af såkaldte werables som smartwatches. De vil i 2019 på verdensplan indbringe producenterne tæt på 277 milliarder kroner. I 2022 vil hearables have overhalet smartwatches, som den mest solgte type af wearables.

Begejstringen vil ingen ende tage for smartwatches, hearables og andre eksotiske wearables som for eksempel smarttøj, der også har sin egen smart-kategori.

Salgstallene brager op.

Det viser en ny fremskrivning fra Gartner.

Analysehuset estimerer, at markedet for wearables vil vokse med 26 procent i 2019, hvor der globalt vil blive købt de mså smarte enheder for tæt på 277 milliarder kroner, hvoraf smartwatches vil stå for hele 107 milliarder kroner.

Ifølge Gartners analyse vil der blive langet 74 millioner smartwatch-enheder i 2019.

Læs også: Test: Kinesisk mobilproducent skyder med skarpt med Huawei Mate 20 Pro – her er mere udstyr end i nogen anden smartphone

De traditionelle urmærker er på vej

Mens det i dag er Apple, Fitbit og Samsung, der har indtaget et solidt forspring, når det kommer til smartwatches, forudser Gartner, at vi kommer til at se den traditionelle urindustri i højere gear inden for kort tid.

"Traditionelle brands som Fossil og Casio vil øge deres markedsandel ved at tilbyde mere stil og flere valg i deres portefølje end teknologimærkerne," lyder det fra Alan Antin, senior director hos Gartner.

Mens det lige nu er smartwatches, der bliver brugt flest penge på, forudser Gartner, at de såkaldte hearables vil blive den mest solgte kategori af wearables i 2022.

I 2022 vil hearables som Apples AirPods, Samsungs IconX og Plantronics' BackBeat FIT stå for 30 procent af alle solgte wearables i takt med, at funktionerne udvides til mere end kommunikation og underholdning.

Udviklingen vil ifølge Gartner være drevet af, at mere avancerede versioner af hearables vil komplimentere og reducere brugen af smartphones, da man i mindre grad vil have brug for rent faktisk at tage telefonen op af lommen.

Du kan se Gartners fremskrivning for de forskellige wearables-kategorier herunder:

Læs også: Dommen over Apple Watch 4: Markedets bedste smartwatch - men priserne svinger mellem det høje og det urimelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere