Artikel top billede

Salgstallene for smartwatches stormer frem: Men i 2022 vil der blive solgt flere hearables

Der er fart på salget af såkaldte werables som smartwatches. De vil i 2019 på verdensplan indbringe producenterne tæt på 277 milliarder kroner. I 2022 vil hearables have overhalet smartwatches, som den mest solgte type af wearables.

Begejstringen vil ingen ende tage for smartwatches, hearables og andre eksotiske wearables som for eksempel smarttøj, der også har sin egen smart-kategori.

Salgstallene brager op.

Det viser en ny fremskrivning fra Gartner.

Analysehuset estimerer, at markedet for wearables vil vokse med 26 procent i 2019, hvor der globalt vil blive købt de mså smarte enheder for tæt på 277 milliarder kroner, hvoraf smartwatches vil stå for hele 107 milliarder kroner.

Ifølge Gartners analyse vil der blive langet 74 millioner smartwatch-enheder i 2019.

Læs også: Test: Kinesisk mobilproducent skyder med skarpt med Huawei Mate 20 Pro – her er mere udstyr end i nogen anden smartphone

De traditionelle urmærker er på vej

Mens det i dag er Apple, Fitbit og Samsung, der har indtaget et solidt forspring, når det kommer til smartwatches, forudser Gartner, at vi kommer til at se den traditionelle urindustri i højere gear inden for kort tid.

"Traditionelle brands som Fossil og Casio vil øge deres markedsandel ved at tilbyde mere stil og flere valg i deres portefølje end teknologimærkerne," lyder det fra Alan Antin, senior director hos Gartner.

Mens det lige nu er smartwatches, der bliver brugt flest penge på, forudser Gartner, at de såkaldte hearables vil blive den mest solgte kategori af wearables i 2022.

I 2022 vil hearables som Apples AirPods, Samsungs IconX og Plantronics' BackBeat FIT stå for 30 procent af alle solgte wearables i takt med, at funktionerne udvides til mere end kommunikation og underholdning.

Udviklingen vil ifølge Gartner være drevet af, at mere avancerede versioner af hearables vil komplimentere og reducere brugen af smartphones, da man i mindre grad vil have brug for rent faktisk at tage telefonen op af lommen.

Du kan se Gartners fremskrivning for de forskellige wearables-kategorier herunder:

Læs også: Dommen over Apple Watch 4: Markedets bedste smartwatch - men priserne svinger mellem det høje og det urimelige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere