Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen / Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data / Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed

Morgen-briefing: Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen / Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data / Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed / I VR lærer drenge bedst af en drone - pigerne foretrækker en virtuel forsker-type

Mornings fra Computerworld. Her torsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen

Statsadvokaten i Washington DC sagsøger nu Facebook som følge af Cambridge Analytica-sagen, hvor selskabet høstede data bra helt op til 87 millioner brugere uden deres vidende, skriver Børsen.

Det er angiveligt første gang, at en amerikansk myndighed går efter at få Facebook straffet for sagen.

Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data

Fem såkaldte pilotkommuner begyndte 11. december et projekt med at give borgerne adgang til deres egne data for at skabe mere åbenhed og ejerskab for borgeren i kontakten til kommunen, skriver KL i en pressemeddelelse.

Borgere i Esbjerg, Aarhus, Faaborg-Midtfyn, Favrskov og Vejle kommuner kan nu se et overblik over udvalgte sager og ydelser fra kommunen på borger.dk.

Kommunerne har valgt, hvilke områder de vil vise oplysninger fra. Alle de fem kommuner viser sager og ydelser fra beskæftigelsesområdet, men nogen prøver også at vise sociale sager, opkrævningssager og sager fra borgerservice.

Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed

Digitaliseringsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed har nedsat et nyt advisory board for cyber- og informationssikkerhed, som netop har holdt sit første møde, skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det skal levere input til implementeringen og opfølgningen på regeringens cyberstrategi og dens initiativer.

Advisory board’et består af 11 medlemme:
Anette Høyrup, Forbrugerrådet Tænk, Henning Mortensen, Rådet for digital sikkerhed, Henrik Larsen, DKCERT, Jakob Willer, Teleindustrien, Peter Kjær Hansen, Dansk Energi
Bjarke Alling, Liga, Christian Wernberg-Tougaard, Deloitte, Jacob Herbst, Dubex, Michael Busk-Jepsen, Finans Danmark, Thomas Kristmar, KPMG, Christian D. Jensen, DTU,

I VR lærer drenge bedst af en drone - pigerne foretrækker en virtuel forsker-type

Læreren er lige så vigtig i et virtuelt læringsmiljø som i et helt almindeligt klasseværelse, men der er stor forskel på drenge og piger, viser ny forskning fra Københavns Universitet.

Drengene lærer bedst, hvis deres virtuelle klasselærer er en drone, mens pigerne får mere ud af undervisningen, hvis deres virtuelle lærer er en ung, kittelklædt forsker-type ved navn Marie.

I en ikke så fjern fremtid vil skoleelever over hele verden modtage en del af deres undervisning i virtuelle læringsmiljøer, hvor de undervises af computerprogrammer, som de oplever iført VR-briller. Her kan de via et display kan træde ind i simulerede tredimensionelle miljøer, som de ikke ellers ville have adgang til, fx fordi det fx er for dyrt, for farligt eller fysisk umuligt.

Men den hastige udvikling i brugen af VR-teknologi i undervisning er et nyt og ret uprøvet område, og på Københavns Universitet forsker lektor i psykologi Guido Makransky blandt andet i, hvornår det er en fordel at anvende VR i læring og uddannelse.

I et forsøg med 66 elever - heraf 33 piger - fra en 7. og 8. klasse på Videncenter Science Talenter, fandt Makransky og hans forsker-kolleger, at pigerne i undersøgelsen lærte bedst, hvis deres VR-lærer er en ung kvindefigur klædt i en hvid kittel. Drengene fik derimod mest læring ud af at modtage instruktioner fra en flyvende robot i form af en drone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere