Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen / Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data / Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed

Morgen-briefing: Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen / Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data / Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed / I VR lærer drenge bedst af en drone - pigerne foretrækker en virtuel forsker-type

Mornings fra Computerworld. Her torsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen

Statsadvokaten i Washington DC sagsøger nu Facebook som følge af Cambridge Analytica-sagen, hvor selskabet høstede data bra helt op til 87 millioner brugere uden deres vidende, skriver Børsen.

Det er angiveligt første gang, at en amerikansk myndighed går efter at få Facebook straffet for sagen.

Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data

Fem såkaldte pilotkommuner begyndte 11. december et projekt med at give borgerne adgang til deres egne data for at skabe mere åbenhed og ejerskab for borgeren i kontakten til kommunen, skriver KL i en pressemeddelelse.

Borgere i Esbjerg, Aarhus, Faaborg-Midtfyn, Favrskov og Vejle kommuner kan nu se et overblik over udvalgte sager og ydelser fra kommunen på borger.dk.

Kommunerne har valgt, hvilke områder de vil vise oplysninger fra. Alle de fem kommuner viser sager og ydelser fra beskæftigelsesområdet, men nogen prøver også at vise sociale sager, opkrævningssager og sager fra borgerservice.

Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed

Digitaliseringsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed har nedsat et nyt advisory board for cyber- og informationssikkerhed, som netop har holdt sit første møde, skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det skal levere input til implementeringen og opfølgningen på regeringens cyberstrategi og dens initiativer.

Advisory board’et består af 11 medlemme:
Anette Høyrup, Forbrugerrådet Tænk, Henning Mortensen, Rådet for digital sikkerhed, Henrik Larsen, DKCERT, Jakob Willer, Teleindustrien, Peter Kjær Hansen, Dansk Energi
Bjarke Alling, Liga, Christian Wernberg-Tougaard, Deloitte, Jacob Herbst, Dubex, Michael Busk-Jepsen, Finans Danmark, Thomas Kristmar, KPMG, Christian D. Jensen, DTU,

I VR lærer drenge bedst af en drone - pigerne foretrækker en virtuel forsker-type

Læreren er lige så vigtig i et virtuelt læringsmiljø som i et helt almindeligt klasseværelse, men der er stor forskel på drenge og piger, viser ny forskning fra Københavns Universitet.

Drengene lærer bedst, hvis deres virtuelle klasselærer er en drone, mens pigerne får mere ud af undervisningen, hvis deres virtuelle lærer er en ung, kittelklædt forsker-type ved navn Marie.

I en ikke så fjern fremtid vil skoleelever over hele verden modtage en del af deres undervisning i virtuelle læringsmiljøer, hvor de undervises af computerprogrammer, som de oplever iført VR-briller. Her kan de via et display kan træde ind i simulerede tredimensionelle miljøer, som de ikke ellers ville have adgang til, fx fordi det fx er for dyrt, for farligt eller fysisk umuligt.

Men den hastige udvikling i brugen af VR-teknologi i undervisning er et nyt og ret uprøvet område, og på Københavns Universitet forsker lektor i psykologi Guido Makransky blandt andet i, hvornår det er en fordel at anvende VR i læring og uddannelse.

I et forsøg med 66 elever - heraf 33 piger - fra en 7. og 8. klasse på Videncenter Science Talenter, fandt Makransky og hans forsker-kolleger, at pigerne i undersøgelsen lærte bedst, hvis deres VR-lærer er en ung kvindefigur klædt i en hvid kittel. Drengene fik derimod mest læring ud af at modtage instruktioner fra en flyvende robot i form af en drone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere