BREAKING:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk webshop ramt af hackerangreb – igen / Bestseller-ejer investerer i dansk it-virksomhed / UK investerer millioner i mikro-robotter

Dansk webshop ramt af hackerangreb – igen. Bestseller-ejer investerer i dansk it-virksomhed. UK investerer millioner i mikro-robotter. Hackere overtager printere og Chrome Cast for at promovere svensk youtuber. Netflix fjerner episode af satire-show efter pres fra Saudi-Arabien.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du ugens sidste morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Dansk webshop ramt af hackerangreb – igen

Den danske isenkram butik Bahne er torsdag aften blevet ramt af et hackerangreb på sin webshop Bahne.dk.

Det skriver Ekstra Bladet.

Selskabet mistænker, at hackerne har fået adgang til 473 kunders betalingsoplysninger. De berørte kunder er ved at blive kontaktet på mail af Bahne.

Det er ikke første gang at Bahne.dk bliver offer for it-kriminelle. Allerede i slutningen af november, i forbindelse med Black Friday, opdagede butikskæden, at hackere havde haft adgang til flere af kundernes betalingsoplysninger.

”Vi er blevet anbefalet, at så længe vi ikke ved noget, så lukker vi butikken på nettet. Det er sikkerhed frem for omsætning. Jeg vil være 110 procent sikker på, at det er sikkert at handle, før vi går i luften igen. Ikke et sekund før,” siger den administrerende direktør til Ekstra Bladet.

Bahne oplyser at man vil anmelde sagen til Datatilsynet fredag.

Bestseller-ejer investerer i dansk it-virksomhed

Den danske rigmand Anders Holch Povlsen, der står bag bestseller-koncernen, har investeret i den lille aarhusianske it-virkomhed Plandisc.

Det skriver Børsen.

I følge erhvervsavisen er der tale om et mindre millionbeløb, som den jyske rigmand har investeret i selskabet.

"Plandisc har haft en fin udvikling det seneste år, hvorfor det har været naturligt for parterne at fortsætte det gode samarbejde helt i tråd med den plan, der er lagt for virksomheden," skriver Lise Kaae, der er direktør i Bestsellers investeringsselskab, Heartland, til Børsen.

Plandisc har udviklet et planlægningsværktøj til virksomheder og institutioner, som kan bruges til at give overblik over tilbagevendende begivenheder i løbet af året.

UK investerer millioner i mikro-robotter

Den britiske regering har investeret mere end 250 millioner kroner i at udvikle såkaldte mikro-robotter.

Det skriver The Guardian.

De små hjælpere skal assistere de ansatte ved forskellige typer vejarbejde med at komme ind på farlige og utilgængelige områder.

De mange millioner skal fordeles ud over 15 forskellige projekter, der blandt andet skal lette arbejdet med at udbedre landets rørsystemer.

Mikro-robotterne skal være omkring én centimeter lang, og kommer til at mindske generne ved vejarbejde, fordi de ikke behøver at grave hele vejen op for at lave mindre reperationer.

Hackere overtager printere og Chrome Cast for at promovere svensk youtuber

To hackere er tilsyneladende gået sammen for at promovere den svenske YouTube-stjerne PewDiePie eller Felix Kjellbjergs YouTube kanal.

Det skriver The Verge.

Gennem en sårbarhed i flere routeres indstillinger, har hackerne haft mulighed for at vise et billede på ofrenes tv-skærme, der opfordrede til at abonnere på PewDiePie’s YouTube kanal.

Ifølge det amerikanske medie, er det lykkedes hackerne at få adgang til omkring 3.000 enheder.

Det er dog ikke første gang, at hackere forsøger sig med alternativ markedsføring for den svenske youtuber.

I november blev adskillige printere hacket verden over, og printede også et billede, der opfodrede til at abonnere på Kjellbjergs YouTube kanal.

Netflix fjerner episode af satire-show efter pres fra Saudi-Arabien

Den amerikanske streaming mastodont Netflix har valgt at fjerne en episode af et satire-show, efter klager fra det Saudiarabiske kongedømme.

Det skriver TV 2.

Det er en bestemt joke i episoden på Netflix, der har skabt kritik fra kongedømmet, som mener, at den krænker landets lov om cyberkriminalitet.

Komikeren Hasan Minhaj langer i episoden ud efter det saudiske kongedømme efter mordet på den regimekritiske journalist Jamal Khashoggi, og det er faldet den Saudiarabiske kronprins så meget for brystet, at Netflix nu trækker afsnittet af satireserien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost
Ingrid Mjøen fratræder efter fire år som dansk landechef i Oracle sin stilling. Oracle er trapperne med udnævnelsen af en ny dansk CEO, erfarer Computerworld.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.