Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Derfor kan et japansk kejserskifte udløse et kæmpe it-kaos om få måneder / Dansk selskab scorer gylden ordre: Skal levere luftkøling til Facebook-datacentre / Omdiskuteret streamingtjeneste indgår aftale med TV2

Derfor er japansk kejserskifte skyld i overraskende stort kaos. Dansk selskab scorer gylden ordre: Skal levere luftkøling til Facebook-datacentre. Omdiskuteret streamingtjeneste indgår aftale med TV2. Danske Yourpay får tilført 22 millioner kroner i ny kapital. Falck sender første Tesla på gaden som udrykningskøretøj og stort pensionsselskab vælger Cognizant som it-leverandør

Godmorgen.

Her kommer tirsdagens morgen-briefing.

Vi starter i Japan, hvor et kejserskifte om få måneder kan udløse et større it-kaos.

Det japanske it-kaos er flere gange blevet sammenlignet med den såkaldte ’millennium bug’, der ved årtusindeskifte skabte frygt for store it-problemer i vesten.

Derfor kan et japansk kejserskifte udløse et kæmpe it-kaos

Den 30. april i år abdicerer den japanske Kejser Akihito, som dermed overlader tronen til sin ældste søn Naruhito.

En begivenhed der skaber overraskende store problemer i den japanske it-verden, skriver det danske erhvervsmedie Finans.

Forklaringen er, at man i Japan anvender en kejserlig kalender, hvor hver kejserperiode repræsenterer en selvstændig æra i den japanske tidsregning.

Akihito tiltrådte 1989, hvilket var i starten af den digitale tidsalder, og derfor har de fleste computere kun oplevet en enkelt kejser.

Samtidig har hver enkelt kejseræra et selvstændigt navn. Akihitos æra hedder Heisei, og 2018 var således Heisei 29, mens navnet på den næste æra endnu ikke er annonceret.

Derfor skal japanske computersystemer nu opdateres, så de forstår, at år 2019 ikke er Heisei 30, men i stedet er det første år i en ny og endnu unavngiven kejseræra.

Dansk selskab scorer gylden ordre: Skal levere luftkøling til Facebook-datacentre

Den danske producent af ventilationssystemer Novenco Building & Industri skal levere luftkøling til to af Facebooks amerikanske datacentre.

Det skriver Børsen.

Novenco er i forvejen leverandør til Facebooks datacenter i Luleå i Sverige, og Henrik Hansen der er direktør for brancheorganisationen Datacenter Industrien, vurderer ifølge Børsen, at den danske ventilationsproducent kan have fået hul igennem til et milliardmarked.

"Der bliver investeret mange millarder kroner i datacenterindustrien bare i Danmark, og nedkøling er et helt centralt punkt. Så der er i hvert fald en milliardindustri, vi taler om – og i kraftig vækst," siger Henrik Hansen til Børsen.

Omdiskuteret streamingtjeneste indgår aftale med TV2

Den fodboldfokuserede streamingtjenesten Strive har indgået en aftale med TV2, der betyder, at tv-stationen kan vise en ugentlig fodboldkamp fra den spanske La Liga eller italienske Serie A på direkte flow-tv.

Det skriver TV2 selv på sin hjemmeside. Her skriver tv-stationen, at kampene blive vist på sportskanalen TV2 Sport samt stationens egen streamingtjeneste TV2 Play.

Strive har tidligere været mødt af stærk kritik fra kunder, der blandt andet har været utilfredse med billedekvaliteten og streamingtjenestens stabilitet under de mest populære kampe.

Danske Yourpay får tilført 22 millioner kroner i ny kapital

Det danske fintech-startup Yourpay har hentet en ny investering på 22 millioner kroner fra Nordica Capital Partners og Artha Kapitalforvaltning.
Det skriver iværksætter-mediet TechSavy.

Investeringen skal ifølge TechSavy blandt andet bruges til at realisere en aggressiv vækststrategi, som blandt andet indebærer, at transaktionsvolumen skal øges 200 procent.

”Vi har skabt en komplet værktøjskasse, der sikrer vores kunder den mest gnidningsfri og simple betalingsløsning, og som leverer et hurtigt og sikkert betalingsflow. Vi kan mærke, at hjemmemarkedet har taget rigtig godt imod vores løsninger, så vi nu kan konkurrere med de helt store udbydere, og det giver naturligvis brændstof og blod på tanden til at forfølge nogle mere ambitiøse mål i blandt andet udlandet i 2019,” siger Mathias Gajhede, administrerende direktør hos Yourpay, ifølge TechSavy.

Falck sender første Tesla på gaden som udrykningskøretøj

Falck tester for første gang et el-drevent udrykningskøretøj. Det er en Tesla Model X, der skal fungere som lægebil i Region Syddanmark, skriver Ritzau.

Den nye lægebil må dog ikke køre med patienter, men på længere sigt er det planen, at Falck også skal sende en eldreven ambulance på gaden.

”Det er svært at sige, hvornår det præcist sker. Det kræver, at vi får lavet en løsning, der er robust, og der skal være et klart billede af økonomien,” siger Jakob Riis, der er administrerende direktør i Falck til Ritzau.

Det største problem er ifølge Ritzau, at en el-dreven ambulance både skal have batterikapacitet til at sikre en høj rækkevidde og samtidig også skal drive en stor del af ambulancens udstyr.

Stort pensionsselskab vælger Cognizant som it-leverandør

Det danske pensionsselskab Velliv har valgt Cognizant som leverandør af infrastruktur og cloudydelser. Det oplyser Velliv i en pressemeddelelse.

”Det har været helt afgørende for Velliv at finde den it-partner, der er i stand til at levere den absolut bedste plat- form for, at vi kan levere bedre kundeoplevelser til vores kunder. Vi står i en unik position, hvor vi ikke har skulle forholde os til den eksisterende infrastruktur og de tilhørende store afskrivninger. Vi har i stedet alene kunne fokusere på kunderne og sikre, at vi fremadrettet kan servicere vores kunder med blandt andet de bedste digitale løs- ninger på markedet. Vores nye platform er ekstremt skalerbar, og det giver os en yderligere konkurrencekraft,” siger Gitte Aggerholm, finansdirektør i Velliv, i pressemeddelelsen.

Velliv, der tidligere hed Nordea Liv og Pension, leverer pensionsløsninger til knap 300.000 danskere. I pressemeddelelsen oplyser Velliv, at Cognizant blev valgt som partner efter en omfattende udvælgelsesproces.