Slut med fup og røgslør: Google vil tage livet af url’en, som du kender den

Det er alt for svært for almindelige brugere at forstå, hvad en url viser, og om brugeren virkelig besøger den side, han eller hun forventer, mener Google. Derfor vil Google ændre den måde, browsere præsenterer oplysninger om websteder.

Url’en, som du kender den, er snart fortid. I hvert fald er Google i fuld sving med at finde en anden og mere gennemsigtig måde at vise oplysninger om, hvad det er for et websted, du besøger med din browser.

Computerworlds svenske søstermedie techworld.se skriver med Wired som kilde, at Google anser url’en i sin nuværende form som et barn af en mere uskyldig tid i nettets historie, men at den er alt for let at manipulere med for folk med dunkle hensigter, så almindelige brugere ret let kan narres til at tro, at de besøger et helt andet site, end de faktisk har fat i.

Ifølge Emely Stark, som er forsker hos Google og leder forskningen i brugersikkerhed, er det ikke Google hensigt at ændre på selve internettets struktur, men derimod at ændre den måde, browsere formidler information om, hvilken webside vi sidder og kigger på.

Vi skal med andre ord slippe for de lange, ubegribelige url’er og det slør af bedragerier, som omgiver dem, skriver Wired ifølge Techworld.

“Det bør ikke kræve avanceret viden om, hvordan nettet fungerer at aflure, om man er på et andet site end forventet”, sagde Emely Stark på sikkerhedskonferencen Bay Area Enigma forleden.

Emely Stark og hendes team har hidtil arbejdet med forsøg på automatisk detektering af url’er, som afviger fra det forventede. Arbejdet bygger på et open source-værktøj kaldet Trickuri, som hjælper udviklere med at kontrollere, at deres applikationer viser url’en rigtigt. Målet er, at udviklere skal kunne se, hvordan er url præsenterer sig for brugerne i flere forskellige situationer.

Google-forskerne arbejder også på at udarbejde advarsler til brugerne af Chrome-browseren, når en url virker skummel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.