Artikel top billede

Slut med fup og røgslør: Google vil tage livet af url’en, som du kender den

Det er alt for svært for almindelige brugere at forstå, hvad en url viser, og om brugeren virkelig besøger den side, han eller hun forventer, mener Google. Derfor vil Google ændre den måde, browsere præsenterer oplysninger om websteder.

Url’en, som du kender den, er snart fortid. I hvert fald er Google i fuld sving med at finde en anden og mere gennemsigtig måde at vise oplysninger om, hvad det er for et websted, du besøger med din browser.

Computerworlds svenske søstermedie techworld.se skriver med Wired som kilde, at Google anser url’en i sin nuværende form som et barn af en mere uskyldig tid i nettets historie, men at den er alt for let at manipulere med for folk med dunkle hensigter, så almindelige brugere ret let kan narres til at tro, at de besøger et helt andet site, end de faktisk har fat i.

Ifølge Emely Stark, som er forsker hos Google og leder forskningen i brugersikkerhed, er det ikke Google hensigt at ændre på selve internettets struktur, men derimod at ændre den måde, browsere formidler information om, hvilken webside vi sidder og kigger på.

Vi skal med andre ord slippe for de lange, ubegribelige url’er og det slør af bedragerier, som omgiver dem, skriver Wired ifølge Techworld.

“Det bør ikke kræve avanceret viden om, hvordan nettet fungerer at aflure, om man er på et andet site end forventet”, sagde Emely Stark på sikkerhedskonferencen Bay Area Enigma forleden.

Emely Stark og hendes team har hidtil arbejdet med forsøg på automatisk detektering af url’er, som afviger fra det forventede. Arbejdet bygger på et open source-værktøj kaldet Trickuri, som hjælper udviklere med at kontrollere, at deres applikationer viser url’en rigtigt. Målet er, at udviklere skal kunne se, hvordan er url præsenterer sig for brugerne i flere forskellige situationer.

Google-forskerne arbejder også på at udarbejde advarsler til brugerne af Chrome-browseren, når en url virker skummel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere