Artikel top billede

Slut med fup og røgslør: Google vil tage livet af url’en, som du kender den

Det er alt for svært for almindelige brugere at forstå, hvad en url viser, og om brugeren virkelig besøger den side, han eller hun forventer, mener Google. Derfor vil Google ændre den måde, browsere præsenterer oplysninger om websteder.

Url’en, som du kender den, er snart fortid. I hvert fald er Google i fuld sving med at finde en anden og mere gennemsigtig måde at vise oplysninger om, hvad det er for et websted, du besøger med din browser.

Computerworlds svenske søstermedie techworld.se skriver med Wired som kilde, at Google anser url’en i sin nuværende form som et barn af en mere uskyldig tid i nettets historie, men at den er alt for let at manipulere med for folk med dunkle hensigter, så almindelige brugere ret let kan narres til at tro, at de besøger et helt andet site, end de faktisk har fat i.

Ifølge Emely Stark, som er forsker hos Google og leder forskningen i brugersikkerhed, er det ikke Google hensigt at ændre på selve internettets struktur, men derimod at ændre den måde, browsere formidler information om, hvilken webside vi sidder og kigger på.

Vi skal med andre ord slippe for de lange, ubegribelige url’er og det slør af bedragerier, som omgiver dem, skriver Wired ifølge Techworld.

“Det bør ikke kræve avanceret viden om, hvordan nettet fungerer at aflure, om man er på et andet site end forventet”, sagde Emely Stark på sikkerhedskonferencen Bay Area Enigma forleden.

Emely Stark og hendes team har hidtil arbejdet med forsøg på automatisk detektering af url’er, som afviger fra det forventede. Arbejdet bygger på et open source-værktøj kaldet Trickuri, som hjælper udviklere med at kontrollere, at deres applikationer viser url’en rigtigt. Målet er, at udviklere skal kunne se, hvordan er url præsenterer sig for brugerne i flere forskellige situationer.

Google-forskerne arbejder også på at udarbejde advarsler til brugerne af Chrome-browseren, når en url virker skummel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere