Artikel top billede

Huaweis kontor i København ransaget af dansk politi: To personer udvist af Danmark

To personer er blevet bortvist, efter at politiet torsdag ransagede Huaweis kontorer i København.

Torsdag ransagede dansk politiet Huaweis kontor på Teglholmen i København for at kontrollere, om medarbejderne havde gyldige arbejdstilladelser.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Efter ransagningen blev fire personer anholdt for ikke at have en gyldig arbejdstilladelse, men sigtelserne blev angiveligt droppet igen.

Ifølge erhvervsmediet var ransagningen ifølge dansk politi en del af et "rutine-efterforskning", som politiet "jævnligt" gennemgår på arbejdspladser med mange udenlandske medarbejdere.

To medarbejdere er dog blevet bortvist efter ransagningen.

Computerworld erfarer, at et stort antal politifolk deltog i ransagningen, som tog flere timer.

Der er i følge Bloomberg ikke noget der tyder på, at ransageningen har nogen forbindelse til de anklager om spionage, som den kinesiske teleproducent for tiden oplever fra flere lande.

Bagmandspolitiet afviser at fortælle yderligere om ransagningen til Computerworld, ligesom politiet heller ikke vil bekræfte, at ransagningen har fundet sted.

“Hvis vi har været derude, vil vi ikke fortælle noget om det. Du kan jo skrive, hvad du vil, men vi har ingen kommentarer,” lyder fra anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, til Computerworld.

Københavns politi har dog bekræftet ransagningen over for DR Nyheder, der skriver, at fire personer er blevet sigtet for at bryde udlændingelovens bestemmelser om ophold og arbejde i Danmark.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Huawei, men selskabet henviser til, at alle spørgsmål skal sendes skriftligt i en mail. Vi arbejder fortsat på at få en kommentar fra Huawei.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere