Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

IBM frigiver Watson: Skal kunne køre frit i konkurrerende cloud-tjenester og lokale datacentre

IBM gør den kunstige intelligens Watson klar til at køre på Kubernetes. Det betyder, at Watson bliver åbnet til frit at kunne køre i både rivaliserende public cloud-tjenester og i lukkede infrastrukturer.

IBM er klar til at rulle selskabets AI-teknologi Watson ud som stand alone-applikation, som kan køre helt uafhængigt af IBM’s øvrige teknologier.

Det betyder, at Watson inden længe kan være at finde i konkurrerende cloud-miljøer eller endda i virksomheders lukkede infrastrukturer.

CTO i IBM, Ruchir Puri, siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at IBM har taget beslutningen på grund af efterspørgsel fra kunderne.

De efterspørger nemlig intelligente løsninger, der kan køre alle de steder, som de i forvejen anvender - typisk i multicloud eller hybride cloud-miljøer.

“Istedet for at forsøge at flytte data til en single cloud og skabe et lockin, gør vi AI tilgængelig og flytter løsningen ud til de steder, hvor data befinder sig,” siger han.

Ifølge IBM er det det rigtige at gøre i en tid, hvor den teknologiske verden i høj er præget af det, som Ruchir Puri kalder for ‘open compute environments.’

IBM’s nye Watson-model minder om den model, som eksempelvis det meget udbredte opensource-værktøj Hadoop anvender.

To Watson-produkter - men flere kommer

I første omgang kommer det til at dreje sig om to Watson-produkter, som Ruchir Puri kalder for IBM’s ‘flagskibe’ på området, nemlig Watson Assistant og Watson OpenScale.

Assistant anvendes i dag som motor i især intelligente chatbots, mens OpenScale anvendes til udvikling og ‘træning’ af machine learning-modeller og netværk i virksomheder.

Senere vil IBM lancere Watson Knowledge Studio og Watson Natural Language Understadning under ordningen.

De bliver tilgængelige under IBM’s nye program ‘IBM Cloud Private for Data,’ der består af en række prækonfigurerede microservices, som kører på den Kubernetes-baserede IBM Cloud Private-cluster.

Ifølge Ruchir Puri forventes kunderne selv at stå for integrationen mellem IBM Cloud Private for Data og deres egne miljøer.

Kan køre i både AWS, Google Cloud, Azure og OpenShift

Løsningen understøtter for tiden eksempelvis Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure og Red Hat OpenShift.

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau kan det dog meget vel være, at resultaterne i de lokale versioner af Watson vil afvige fra resultater leveret af masterversionen af Watson.

Dette skyldes, at opdateringer af de lokale versioner ikke altid vil kunne foretages samtidig med opdatering af master-versionen.

Med den nye opbygning og disse nye standalone-versioner af Watson, begynder vi at kunne se de første resultater af IBM’s milliardopkøb af Red Hat i efteråret.

IBM Cloud Private kan nemlig anvende Kubernetes-baserede OpenShift som fundament. Netop Kubernetes er en af Red Hats specialiteter.

Også dengang fortalte IBM's danske salgsdirektør, Frank Østergaard, til Computerworld, at cloud-kampen efter selskabets opfattelse handlede om netop at sikre, at man kunne undgå vendor lockin.

Det kan du læse mere om her: IBM Danmark om milliard-opkøbet af Red Hat: Næste fase i cloud-krigen handler om at hjælpe kunderne med at undgå vendor lockin

Læs også:

Her er IBM's store plan, der skal vende mange års nedtur: "Nu har vi den portefølje, der er behov for i denne æra for it-branchen"

Tidligere topembedsmand langer ud efter IBM efter kollapset samarbejde med Region H: "Det blev meget kraftigt oversolgt, hvad Watson kunne"

IBM har fundet nye kunder på gammelt marked: "Mange så driftsmarkedet som en stagnerende forretning for tre til fem år siden"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere