Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

IBM frigiver Watson: Skal kunne køre frit i konkurrerende cloud-tjenester og lokale datacentre

IBM gør den kunstige intelligens Watson klar til at køre på Kubernetes. Det betyder, at Watson bliver åbnet til frit at kunne køre i både rivaliserende public cloud-tjenester og i lukkede infrastrukturer.

IBM er klar til at rulle selskabets AI-teknologi Watson ud som stand alone-applikation, som kan køre helt uafhængigt af IBM’s øvrige teknologier.

Det betyder, at Watson inden længe kan være at finde i konkurrerende cloud-miljøer eller endda i virksomheders lukkede infrastrukturer.

CTO i IBM, Ruchir Puri, siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at IBM har taget beslutningen på grund af efterspørgsel fra kunderne.

De efterspørger nemlig intelligente løsninger, der kan køre alle de steder, som de i forvejen anvender - typisk i multicloud eller hybride cloud-miljøer.

“Istedet for at forsøge at flytte data til en single cloud og skabe et lockin, gør vi AI tilgængelig og flytter løsningen ud til de steder, hvor data befinder sig,” siger han.

Ifølge IBM er det det rigtige at gøre i en tid, hvor den teknologiske verden i høj er præget af det, som Ruchir Puri kalder for ‘open compute environments.’

IBM’s nye Watson-model minder om den model, som eksempelvis det meget udbredte opensource-værktøj Hadoop anvender.

To Watson-produkter - men flere kommer

I første omgang kommer det til at dreje sig om to Watson-produkter, som Ruchir Puri kalder for IBM’s ‘flagskibe’ på området, nemlig Watson Assistant og Watson OpenScale.

Assistant anvendes i dag som motor i især intelligente chatbots, mens OpenScale anvendes til udvikling og ‘træning’ af machine learning-modeller og netværk i virksomheder.

Senere vil IBM lancere Watson Knowledge Studio og Watson Natural Language Understadning under ordningen.

De bliver tilgængelige under IBM’s nye program ‘IBM Cloud Private for Data,’ der består af en række prækonfigurerede microservices, som kører på den Kubernetes-baserede IBM Cloud Private-cluster.

Ifølge Ruchir Puri forventes kunderne selv at stå for integrationen mellem IBM Cloud Private for Data og deres egne miljøer.

Kan køre i både AWS, Google Cloud, Azure og OpenShift

Løsningen understøtter for tiden eksempelvis Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure og Red Hat OpenShift.

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau kan det dog meget vel være, at resultaterne i de lokale versioner af Watson vil afvige fra resultater leveret af masterversionen af Watson.

Dette skyldes, at opdateringer af de lokale versioner ikke altid vil kunne foretages samtidig med opdatering af master-versionen.

Med den nye opbygning og disse nye standalone-versioner af Watson, begynder vi at kunne se de første resultater af IBM’s milliardopkøb af Red Hat i efteråret.

IBM Cloud Private kan nemlig anvende Kubernetes-baserede OpenShift som fundament. Netop Kubernetes er en af Red Hats specialiteter.

Også dengang fortalte IBM's danske salgsdirektør, Frank Østergaard, til Computerworld, at cloud-kampen efter selskabets opfattelse handlede om netop at sikre, at man kunne undgå vendor lockin.

Det kan du læse mere om her: IBM Danmark om milliard-opkøbet af Red Hat: Næste fase i cloud-krigen handler om at hjælpe kunderne med at undgå vendor lockin

Læs også:

Her er IBM's store plan, der skal vende mange års nedtur: "Nu har vi den portefølje, der er behov for i denne æra for it-branchen"

Tidligere topembedsmand langer ud efter IBM efter kollapset samarbejde med Region H: "Det blev meget kraftigt oversolgt, hvad Watson kunne"

IBM har fundet nye kunder på gammelt marked: "Mange så driftsmarkedet som en stagnerende forretning for tre til fem år siden"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere