Artikel top billede

IBM frigiver Watson: Skal kunne køre frit i konkurrerende cloud-tjenester og lokale datacentre

IBM gør den kunstige intelligens Watson klar til at køre på Kubernetes. Det betyder, at Watson bliver åbnet til frit at kunne køre i både rivaliserende public cloud-tjenester og i lukkede infrastrukturer.

IBM er klar til at rulle selskabets AI-teknologi Watson ud som stand alone-applikation, som kan køre helt uafhængigt af IBM’s øvrige teknologier.

Det betyder, at Watson inden længe kan være at finde i konkurrerende cloud-miljøer eller endda i virksomheders lukkede infrastrukturer.

CTO i IBM, Ruchir Puri, siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at IBM har taget beslutningen på grund af efterspørgsel fra kunderne.

De efterspørger nemlig intelligente løsninger, der kan køre alle de steder, som de i forvejen anvender - typisk i multicloud eller hybride cloud-miljøer.

“Istedet for at forsøge at flytte data til en single cloud og skabe et lockin, gør vi AI tilgængelig og flytter løsningen ud til de steder, hvor data befinder sig,” siger han.

Ifølge IBM er det det rigtige at gøre i en tid, hvor den teknologiske verden i høj er præget af det, som Ruchir Puri kalder for ‘open compute environments.’

IBM’s nye Watson-model minder om den model, som eksempelvis det meget udbredte opensource-værktøj Hadoop anvender.

To Watson-produkter - men flere kommer

I første omgang kommer det til at dreje sig om to Watson-produkter, som Ruchir Puri kalder for IBM’s ‘flagskibe’ på området, nemlig Watson Assistant og Watson OpenScale.

Assistant anvendes i dag som motor i især intelligente chatbots, mens OpenScale anvendes til udvikling og ‘træning’ af machine learning-modeller og netværk i virksomheder.

Senere vil IBM lancere Watson Knowledge Studio og Watson Natural Language Understadning under ordningen.

De bliver tilgængelige under IBM’s nye program ‘IBM Cloud Private for Data,’ der består af en række prækonfigurerede microservices, som kører på den Kubernetes-baserede IBM Cloud Private-cluster.

Ifølge Ruchir Puri forventes kunderne selv at stå for integrationen mellem IBM Cloud Private for Data og deres egne miljøer.

Kan køre i både AWS, Google Cloud, Azure og OpenShift

Løsningen understøtter for tiden eksempelvis Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure og Red Hat OpenShift.

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau kan det dog meget vel være, at resultaterne i de lokale versioner af Watson vil afvige fra resultater leveret af masterversionen af Watson.

Dette skyldes, at opdateringer af de lokale versioner ikke altid vil kunne foretages samtidig med opdatering af master-versionen.

Med den nye opbygning og disse nye standalone-versioner af Watson, begynder vi at kunne se de første resultater af IBM’s milliardopkøb af Red Hat i efteråret.

IBM Cloud Private kan nemlig anvende Kubernetes-baserede OpenShift som fundament. Netop Kubernetes er en af Red Hats specialiteter.

Også dengang fortalte IBM's danske salgsdirektør, Frank Østergaard, til Computerworld, at cloud-kampen efter selskabets opfattelse handlede om netop at sikre, at man kunne undgå vendor lockin.

Det kan du læse mere om her: IBM Danmark om milliard-opkøbet af Red Hat: Næste fase i cloud-krigen handler om at hjælpe kunderne med at undgå vendor lockin

Læs også:

Her er IBM's store plan, der skal vende mange års nedtur: "Nu har vi den portefølje, der er behov for i denne æra for it-branchen"

Tidligere topembedsmand langer ud efter IBM efter kollapset samarbejde med Region H: "Det blev meget kraftigt oversolgt, hvad Watson kunne"

IBM har fundet nye kunder på gammelt marked: "Mange så driftsmarkedet som en stagnerende forretning for tre til fem år siden"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.