Artikel top billede

Microsoft lancerer gratis sikkerhedsprogram i Europa

Truslen fra cyberangreb er så stor, at Microsoft nu af egen lomme tilbyder et udvidet beskyttelsesprogram til politiske organisationer i Europa.

"Defending Democracy."

Nej, det er ikke navnet på en ny Hollywood-film med Arnold Schwarzenegger, der i demokratiets tjeneste dræber alle de onde cyberbots, der forsøger at smadre vores demokrati.

Der er i stedet tale om et beskyttelsesprogram fra Microsoft, der nu tilbydes i Danmark og 11 andre europæiske lande, meddeler Microsoft i en lang række europæiske medier.

Programmet er gratis, men tilbydes kun til politiske kandidater, partier, tænketanke, ngoer og øvrige non-profit-organisationer, der arbejder med demokratiudbredelse og valgprocesser.

"Lige præcis over for denne kundegruppe synes vi, at vi har et ansvar, der går ud over det at være en kommerciel virksomhed, for at sikre, at alle vores demokratiske processer er beskyttet i sådan en valgsituation, som vi står i nu," udtaler administrerende direktør hos Microsoft Danmark, Marianne Dahl til Berlingske.

Læs også: Her er de bedste antivirus-programmer lige nu: Store kendte selskaber er ikke med i toppen

Har opsporet tre angreb

Ifølge Microsoft minimerer programmet med en række sikkerhedsløsninger risikoen for cyberangreb, som ifølge giganten er blevet øget markant i de seneste år.

Microsoft oplyser, at den har opsporet tre hackerangreb mod større politiske organisationer i Europa, som blandt andet er udført af den russiske hackergruppe Strontium også kendt som Fancy Bear eller ATP28.

Læs også: CGI-hacker slår alarm: Her går det galt for virksomhedernes it-sikkerhed, når de flytter i clouden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere