Artikel top billede

Tyskland vil ikke udelukke Huawei – stik imod USA’s anbefalinger

De tyske myndigheder vil ikke udelukke den udskældte kinesiske i det kommende spil om 5G-infrastruktur.

Den kinesiske telegigant Huawei befinder i sig i et voldsomt uvejr efter stadigt flere, særligt amerikanske, anklager, er blevet rejst mod producenten.

Situationen eskalerede i december 2018, hvor Meng Wanzhou, selskabets finansdirektør og datter af administrerende direktør Ren Wangzhou, blev anholdt som følge af en amerikansk arrestordre.

Huaweis tætte forhold til den kinesiske regering og frygt for spionage og overvågning fra denne udgør kernen i tvisten mellem vestlige myndigheder og Huawei, hvor særligt USA har frarådet at benytte selskabets udstyr.

Den kinesiske telegigant har afvist alle anklager.

Den tyske regering indikerer dog, at man ikke ønsker at holde telegiganten for døren, ved de kommende udbud af 5G-licenser i EU’s største telemarked.

Amerikanske Wall Street Journal skriver, at Huawei indledningsvis får lov til at byde ind med 5G-netværkløsninger i landet.

Tidligere på ugen oplyste en regeringskilde til Reuters, at man ikke vil forhaste nogen beslutning, når det gælder næste generation af mobil infrastruktur.

Se også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Første 5G-auktioner lige om hjørnet

Første runde af de tyske frekvensauktioner skal indledes i anden halvdel af marts 2019.

Den tyske regering agter dog at indføre skærpede kontrolkrav for de teleselskaber, der byder ind på 5G-udrulningen, forsikrer den tyske erhvervsminister Peter Altmeier til Reuters.

Her i Norden har den norske efterretningstjeneste frarådet at bruge Huawei som netværksleverandør, mens Huawei herhjemme vil stå for udrulningen TDC’s 5G-netværk i samarbejde med TDC.

Det vil der umiddelbart ikke laves om på, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Energistyrelsen indledte 19. februar første budrunde for de danske 5G-frekvenser.

Læs også: Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere