Artikel top billede

Tyskland vil ikke udelukke Huawei – stik imod USA’s anbefalinger

De tyske myndigheder vil ikke udelukke den udskældte kinesiske i det kommende spil om 5G-infrastruktur.

Den kinesiske telegigant Huawei befinder i sig i et voldsomt uvejr efter stadigt flere, særligt amerikanske, anklager, er blevet rejst mod producenten.

Situationen eskalerede i december 2018, hvor Meng Wanzhou, selskabets finansdirektør og datter af administrerende direktør Ren Wangzhou, blev anholdt som følge af en amerikansk arrestordre.

Huaweis tætte forhold til den kinesiske regering og frygt for spionage og overvågning fra denne udgør kernen i tvisten mellem vestlige myndigheder og Huawei, hvor særligt USA har frarådet at benytte selskabets udstyr.

Den kinesiske telegigant har afvist alle anklager.

Den tyske regering indikerer dog, at man ikke ønsker at holde telegiganten for døren, ved de kommende udbud af 5G-licenser i EU’s største telemarked.

Amerikanske Wall Street Journal skriver, at Huawei indledningsvis får lov til at byde ind med 5G-netværkløsninger i landet.

Tidligere på ugen oplyste en regeringskilde til Reuters, at man ikke vil forhaste nogen beslutning, når det gælder næste generation af mobil infrastruktur.

Se også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Første 5G-auktioner lige om hjørnet

Første runde af de tyske frekvensauktioner skal indledes i anden halvdel af marts 2019.

Den tyske regering agter dog at indføre skærpede kontrolkrav for de teleselskaber, der byder ind på 5G-udrulningen, forsikrer den tyske erhvervsminister Peter Altmeier til Reuters.

Her i Norden har den norske efterretningstjeneste frarådet at bruge Huawei som netværksleverandør, mens Huawei herhjemme vil stå for udrulningen TDC’s 5G-netværk i samarbejde med TDC.

Det vil der umiddelbart ikke laves om på, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Energistyrelsen indledte 19. februar første budrunde for de danske 5G-frekvenser.

Læs også: Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere