Artikel top billede

Tyskland vil ikke udelukke Huawei – stik imod USA’s anbefalinger

De tyske myndigheder vil ikke udelukke den udskældte kinesiske i det kommende spil om 5G-infrastruktur.

Den kinesiske telegigant Huawei befinder i sig i et voldsomt uvejr efter stadigt flere, særligt amerikanske, anklager, er blevet rejst mod producenten.

Situationen eskalerede i december 2018, hvor Meng Wanzhou, selskabets finansdirektør og datter af administrerende direktør Ren Wangzhou, blev anholdt som følge af en amerikansk arrestordre.

Huaweis tætte forhold til den kinesiske regering og frygt for spionage og overvågning fra denne udgør kernen i tvisten mellem vestlige myndigheder og Huawei, hvor særligt USA har frarådet at benytte selskabets udstyr.

Den kinesiske telegigant har afvist alle anklager.

Den tyske regering indikerer dog, at man ikke ønsker at holde telegiganten for døren, ved de kommende udbud af 5G-licenser i EU’s største telemarked.

Amerikanske Wall Street Journal skriver, at Huawei indledningsvis får lov til at byde ind med 5G-netværkløsninger i landet.

Tidligere på ugen oplyste en regeringskilde til Reuters, at man ikke vil forhaste nogen beslutning, når det gælder næste generation af mobil infrastruktur.

Se også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Første 5G-auktioner lige om hjørnet

Første runde af de tyske frekvensauktioner skal indledes i anden halvdel af marts 2019.

Den tyske regering agter dog at indføre skærpede kontrolkrav for de teleselskaber, der byder ind på 5G-udrulningen, forsikrer den tyske erhvervsminister Peter Altmeier til Reuters.

Her i Norden har den norske efterretningstjeneste frarådet at bruge Huawei som netværksleverandør, mens Huawei herhjemme vil stå for udrulningen TDC’s 5G-netværk i samarbejde med TDC.

Det vil der umiddelbart ikke laves om på, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Energistyrelsen indledte 19. februar første budrunde for de danske 5G-frekvenser.

Læs også: Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.