Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Fujitsu kan pludselig godt løse ellers 'uoverkommelige' problemer i økonomisystem til kommuner

Fujitsu har trods tidligere udmeldinger ændret i økonomi-systemet Prisme Debitor 2009, så det nu lever op til nye datakrav i ny inddrivelsesplan hos Skat.

Fujitsu vil ændre i økonomistyringssystemet Prisme Debitor 2009, så det lever op til de nye krav for gældinddrivelsen efter det kuldsejlede EFI-projekt, skriver Version2.

Systemet er blevet anvendt af 25 kommuner, der imidlertid fejlede på en række af de krav, som Gældstyrelsen i 2017 havde opstillet for at blive sluttet til EFI-afløseren PSRM.

Ifølge Version2 var der især problemer med rente-beregning, som Fujitsu dengang betegnede som ‘uoverkommelige.’

“Vi har, siden rapporten blev udgivet i 2017, besluttet at lave en grundlæggende og omfattende ændring af renteberegneren i Prisme 2009 med de omkostninger, der ligger i det,” meddeler Fujitsu ifølge Version2.

Læs også: Fujitsu-direktør lader omsætningen dale med fuldt overlæg: "Det ligger fuldstændigt i tråd med vores strategi"

PSRM leveres af ICI, som er navnet på Skats egen it-udviklingsafdeling. Det står for 'Implementerings Center for Inddrivelse.'

Rigsrevisionen rejste fornylig advarselsflag over PSRM-projektet, der endnu ikke er blevet implementeret som planlagt.

Det betyder, at Skat ikke kan inddrive 50 milliarder kroner på grund af mangelfulde data.

EFI-systemets mangler betød, at Skat ikke fik inddrivet gæld for milliarder af kroner.

Siden er Skat blevet omstruktureret, og der er udskiftning af mange it-systemer på vej.

Det kan du læse mere om her: Gigantisk it-udskiftning på vej i Skat: Vitale it-systemer er dybt forældede, slidte og præget af kompliceret knopskydning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere