Artikel top billede

Tidligere PET-chefer advarer: Udvist dansk Huawei-ansat kan være en sikkerhedsrisiko

To tidligere chefer for Politiets Efteretningstjeneste, PET, advarer nu imod, at den Huawei-medarbejder, der blev udvist for manglende arbejdstilladelse tidligere på måneden kan udgøre en sikkerhedsrisiko mod Danmark.

En Huawei medarbejder blev udvist af Danmark efter, at Københavns politi tidligere på måneden ransagede det kinesiske selskabs danske hovedkontor.

Udvisningen skete fordi, medarbejderen ikke havde en gyldig arbejdstilladelse i Danmark. Men to tidligere chefer hos Politiets Efterretningstjeneste, PET, mener, at han kan udgøre en national sikkerhedsrisiko.

Det skriver Politiken.

Medarbejderen deltog nemlig i flere møder med TDC om Huaweis samarbejde med Danmarks største televirksomhed.

Læs mere her: Illegale medarbejdere hos Huawei deltog i forhandlinger med TDC

“Hvis man på møderne har drøftet kritisk infrastruktur, vil jeg mene, det skulle kræve en sikkerhedsundersøgelse af de personer, der har deltaget i mødet. Det må man stærkt formode ikke er blevet foretaget, for i så fald ville man øjeblikkeligt have opdaget, at personen ikke havde arbejds- og opholdstilladelsen i orden,” siger Frank Jensen, tidligere operativ chef i PET, til avisen.

Han bliver bakket op af Hans Jørgen Bonnichsen, der også er tidligere operative chef for PET.

Møderne mellem TDC og Huawei fandt sted, fordi det kinesiske selskab er en af de mulige leverandører af udstyr til det kommende 5G-netværk.

Danmark kan ikke udelukke Huawei

Samarbejdet med den kinesiske tele-leverandør bliver i disse uger diskuteret hæfteigt også blandt politikerne på Christiansborg.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederisken (V) har dog gjort det klart, at Danmark ikke har mulighed for at udelukke Huawei fra at levere udstyr til 5G-netværket.

“At forbyde en virksomhed, det har vi ingen mulighed for. Men vi kan stille krav til de tekniske specifikationer,” lød det fra ministeren på et samråd i forsvarsudvalget tidligere på året.

Læs mere her: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere