Artikel top billede

Tidligere PET-chefer advarer: Udvist dansk Huawei-ansat kan være en sikkerhedsrisiko

To tidligere chefer for Politiets Efteretningstjeneste, PET, advarer nu imod, at den Huawei-medarbejder, der blev udvist for manglende arbejdstilladelse tidligere på måneden kan udgøre en sikkerhedsrisiko mod Danmark.

En Huawei medarbejder blev udvist af Danmark efter, at Københavns politi tidligere på måneden ransagede det kinesiske selskabs danske hovedkontor.

Udvisningen skete fordi, medarbejderen ikke havde en gyldig arbejdstilladelse i Danmark. Men to tidligere chefer hos Politiets Efterretningstjeneste, PET, mener, at han kan udgøre en national sikkerhedsrisiko.

Det skriver Politiken.

Medarbejderen deltog nemlig i flere møder med TDC om Huaweis samarbejde med Danmarks største televirksomhed.

Læs mere her: Illegale medarbejdere hos Huawei deltog i forhandlinger med TDC

“Hvis man på møderne har drøftet kritisk infrastruktur, vil jeg mene, det skulle kræve en sikkerhedsundersøgelse af de personer, der har deltaget i mødet. Det må man stærkt formode ikke er blevet foretaget, for i så fald ville man øjeblikkeligt have opdaget, at personen ikke havde arbejds- og opholdstilladelsen i orden,” siger Frank Jensen, tidligere operativ chef i PET, til avisen.

Han bliver bakket op af Hans Jørgen Bonnichsen, der også er tidligere operative chef for PET.

Møderne mellem TDC og Huawei fandt sted, fordi det kinesiske selskab er en af de mulige leverandører af udstyr til det kommende 5G-netværk.

Danmark kan ikke udelukke Huawei

Samarbejdet med den kinesiske tele-leverandør bliver i disse uger diskuteret hæfteigt også blandt politikerne på Christiansborg.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederisken (V) har dog gjort det klart, at Danmark ikke har mulighed for at udelukke Huawei fra at levere udstyr til 5G-netværket.

“At forbyde en virksomhed, det har vi ingen mulighed for. Men vi kan stille krav til de tekniske specifikationer,” lød det fra ministeren på et samråd i forsvarsudvalget tidligere på året.

Læs mere her: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.