Artikel top billede

Tidligere PET-chefer advarer: Udvist dansk Huawei-ansat kan være en sikkerhedsrisiko

To tidligere chefer for Politiets Efteretningstjeneste, PET, advarer nu imod, at den Huawei-medarbejder, der blev udvist for manglende arbejdstilladelse tidligere på måneden kan udgøre en sikkerhedsrisiko mod Danmark.

En Huawei medarbejder blev udvist af Danmark efter, at Københavns politi tidligere på måneden ransagede det kinesiske selskabs danske hovedkontor.

Udvisningen skete fordi, medarbejderen ikke havde en gyldig arbejdstilladelse i Danmark. Men to tidligere chefer hos Politiets Efterretningstjeneste, PET, mener, at han kan udgøre en national sikkerhedsrisiko.

Det skriver Politiken.

Medarbejderen deltog nemlig i flere møder med TDC om Huaweis samarbejde med Danmarks største televirksomhed.

Læs mere her: Illegale medarbejdere hos Huawei deltog i forhandlinger med TDC

“Hvis man på møderne har drøftet kritisk infrastruktur, vil jeg mene, det skulle kræve en sikkerhedsundersøgelse af de personer, der har deltaget i mødet. Det må man stærkt formode ikke er blevet foretaget, for i så fald ville man øjeblikkeligt have opdaget, at personen ikke havde arbejds- og opholdstilladelsen i orden,” siger Frank Jensen, tidligere operativ chef i PET, til avisen.

Han bliver bakket op af Hans Jørgen Bonnichsen, der også er tidligere operative chef for PET.

Møderne mellem TDC og Huawei fandt sted, fordi det kinesiske selskab er en af de mulige leverandører af udstyr til det kommende 5G-netværk.

Danmark kan ikke udelukke Huawei

Samarbejdet med den kinesiske tele-leverandør bliver i disse uger diskuteret hæfteigt også blandt politikerne på Christiansborg.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederisken (V) har dog gjort det klart, at Danmark ikke har mulighed for at udelukke Huawei fra at levere udstyr til 5G-netværket.

“At forbyde en virksomhed, det har vi ingen mulighed for. Men vi kan stille krav til de tekniske specifikationer,” lød det fra ministeren på et samråd i forsvarsudvalget tidligere på året.

Læs mere her: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.