Artikel top billede

Morgen-briefing: Ny enhed skal rådgive om statslige indkøb / Digitalisering af byggebranchen giver rekordvækst for online-virksomhed / Dansk fodboldklub afviser hacker-anklage

Ny enhed skal rådgive om statslige indkøb. Digitalisering af byggebranchen giver rekordvækst for online-virksomhed. Dansk fodboldklub afviser hacker-anklage. Flere millionbøder kan være på vej mod Facebook.

Godmorgen her fra Computerworld. Som altid er vi klar fra morgenstunden med dagens overblik over it-nyhederne tirsdag morgen.

Vi tager hul på dagen hos de offentlige, der får en ny enhed, som skal hjælpe med fremtidige opkøb.

Ny enhed skal rådgive om statslige indkøb

Ministerier og styrelser kan for fremtiden hente hjælp hos en ny enhed, når man skal til lommerne og foretage nye indkøb.

Det er formålet med en ny enhed, der kommer til at gå under navnet ’Rådgivningsenheden - Statens indkøb’.

”Nu kan vi i fællesskab hjælpe vores indkøbere og udbudskonsulenter i staten med løsningsorienteret rådgivning, værktøjer og viden, der gør det nemmere at indgå indkøbsaftaler, sende opgaver i udbud og indgå kontrakter. Det reducerer ikke bare statens udgifter til eksterne konsulenter, men styrker og udvikler også medarbejdernes kompetencer gennem nye netværk, kurser og mentor-forløb,” lyder det fra direktør i Moderniseringsstyrelsen, Poul Taankvist, i en pressemeddelese.

Enheden er klar allerede fra 1. april til at rådgive statslige myndigheder i udbudsopgaver.

Digitalisering af byggebranchen giver rekordvækst for online-virksomhed

Den danske virksomhed Ordrerstyring.dk har fået sat gang i indtjeningen og lander et overskud på bundlinjen på 1,8 millioner kroner før skat.

Selskabet tilbyder et online-program for flere dele af byggebranchen, hvor tømrer, malere, entreprenører og så videre kan koordinere deres arbejde.

”Jeg må bare konstatere, at vi mærker en digitaliseringsparathed blandt håndværkere, der er større end nogensinde. Blander vi det med vores egen medicin, hvor vi har effektiviseret ud i yderste led og samtidig givet håndværksvirksomhederne mulighed for at koble sig på Ordrestyring.dk på alle tider af døgnet, så får vi altså endnu et rekordresultat alene bare for 2.halvår,” siger Tommy Hahn Sørensen, administrerende direktør hos Ordrestyring.dk i en pressemeddelelse.

Desuden har man på det seneste år formået at tiltrække 3.000 flere kunder til virksomheder, oplyser selskabet i meddelelsen.

Dansk fodboldklub afviser hacker-anklage

Den danske fodboldklub AaB blev udsat for et hackerangreb af den aarhusianske fodboldklub AGF forud for en kamp mellem de to klubber, skrev Ekstra Bladet søndag.

Men nu afviser AGF selv beskyldningerne om, at man uberettiget skulle have fået adgang til AaB’s interne oplysninger forud for kampen.

”AGF er i øjeblikket i færd med at undersøge sagen internt, men kan allerede nu blankt afvise anklagerne om hacking. AGF har alene haft adgang til egne konti - som er betalt af AGF - herunder materiale som opbevares på disse egne konti og bruges af AGF's ungdomsafdeling,” skriver fodboldklubben i en kort meddelelse på sin hjemmeside.

Flere millionbøder kan være på vej mod Facebook

Der er tilsyneladende flere statslige myndigheder, der står i kø for at udskrive bøder til Facebook for deres brug eller måske misbrug af brugernes oplysninger.

Ifølge det amerikanske medie CNBC, så er der nemlig flere statslige myndigheder, der er ved at undersøge Facebook for deres brug af data.

Både de amerikanske og engelske datamyndigheder har haft bødeblokken fremme over for den social medie-gigant, men flere kan altså være på vej.

I Europa er de tyske, belgiske og irske myndigheder ved at se nærmere på Facebook, mens der i USA er flere delstater som Californien og New York, der også overvejer om de kan sende endnu en regning til Facebook.

Resten af dagen

Dagen byder som altid på et hav af nyheder på Computerworld.dk. Du kan blandt andet læse endnu en artikel om Computerworlds Image-undersøgelse.

I dag sætter vi fokus på Oracle, der er på vej gennem en større transformation for at rette op på sit blakkede ry over for kunderne.
Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.