Artikel top billede

Nu kan du købe Intels svimlende hurtige og meget sjældne 5GHz Core i9-9990XE - men den er dyr

Den er egentlig udviklet til kun særlige bruger-scenarier. Men nu kan man finde Intels sjældne Core i9-9990XE-chip til salg på nettet. Og den er dyr.

Der er godt nyt for dem, der tænder på sjældne og svært-opnåelige ting inden for teknologi i almindelighed og chip i særdeleshed.

For Intels meget sjældne chip-monster Core i9-9990XE er nu dukket op til salg på nettet, hvor man altså kan bestille den hjem. Hvis man altså lige har de 23.000 kroner, som den koster.

Ifølge Computerworlds nyhedsbureau er den sjældne i9-chip dukket op på websitet hos den tyske forhandler CaseKing, hvor den koster 2.999 euro.

Intel-chippen kaldes her for en ‘ekstrem kraftfuld Skylake X’-chip med 14 kerner og 28 threads, som altså bygger på Intels Skylake-X-mikroarkitektur.

Det er langt fra alle, der overhovedet har hørt om Core i9-9990XE. Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau findes chippen faktisk ikke engang i Intels officielle ARK-database over selskabets chip.

Chippen dukkede imidlertid op tidligere på året på forskellige enterprise -auktioner, hvor kun selskaber, der var i gang med selv at bygge high-end pc’er, kunne byde.

Intel har ifølge vores nyhedsbureau ikke fortalt meget om chippen bortset fra, at den er udviklet til ‘særlige use cases.’

“Intel Core i9-9990XE er designet udelukkende til finans-industrien på bagrgund af særlige kunde-behov,” meddeler Intel.

“Da Intel Core i9-9990XE er bygget med unikke specifikationer for at imødekomme denne industris workloads, kan den udelukkende produceres i begrænsede mængder og vil ikke blive gjort bredt tilgængelig,” har Intel meddelt til vores nyhedsbureau.

Her henviser man iøvrigt til pc-firmaet Puget Systems, som har afprøvet chippen, som selskabet finder enormt hurtigt.

Puget har dog alligevel besluttet ikke at sælge systemer med den pågældende chip på grund af manglene garantier, lille tilgængelighed og meget kraftig varmeproduktion.

Det kan du læse mere om her: Intels Core Xperiment i9 9990XE.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere