Artikel top billede

Intel slipper ny 9. generation superprocessor løs: Bryder 5GHz muren i en laptop

Intels tilbyder flere regnekræfter og vilde frekvenser i deres nyeste kollektion af laptop-CPU’er

Efter at have præsenteret en stribe nye processorer i efteråret til stationære computere, er det nu klodens bærbare maskiner der står overfor et boost til maskinrummet.

Udgangspunktet i Intels nye kollektion er fortsat den 14nm arkitektur, som Intel igennem årevis har benyttet i deres Core-processor, skriver Pcworld.

I denne ombæring tilbyder den ledende processor-producent på en eller flere cylindre til de bærbare maskiners motorrum.

Topmodellen bliver en Core i9 9980HK som vil markere sig ved ikke blot at tilbyde at tilbyde to ekstra regnekerner, otte i alt, men som også vil være i stand til at opnå maksimale frekvenser på 5 GHz.

Intel lover, at denne processor vil være i stand til at rendere 4K-video op til 28 procent hurtigere end sin Core i9 forgænger fra foråret 2018.

Til trods for den højere effekt bliver varmeudledning fortsat sammenlignelig med en såkaldt TDP-værdi på 45 watt, der vil gør den kompatibel med større bærbare computere som gaming-bærbare eller mobile workstations.

Se også: Nu kan du købe Intels svimlende hurtige og meget sjældne 5GHz Core i9-9990XE - men den er dyr

Intels nye Core i9 kollektion til laptops byder på fem øvrige modeller, en Core i9 9880H med lidt lavere frekvens og uden mulighed for overclocking samt to Core i7 og Core i5 modeller med henholdsvis seks og fore regnekerner ombord.

Alle niende generations processorer er udstyret med Intels multi-threading teknologi, som gør det muligt at operere med to regnetråde per processorkerner.

Den grafiske ydelse leveres af det Intel kalder ’generation 9.5’ grafik som byder på omtrent samme grafiske ydelse som i sine forgængere, men som er udstyret med revideret hardware til kodning og afkodning af blandt andet de ressourcekrævende VP9 og HEVC videoformater i 4K opløsning.

Intels nye laptop-processorer vil få debut i bærbare maskiner i de kommende uger.

Læs også: Intel klar med den billigste Core i9-processor til dato
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere