Artikel top billede

Intel slipper ny 9. generation superprocessor løs: Bryder 5GHz muren i en laptop

Intels tilbyder flere regnekræfter og vilde frekvenser i deres nyeste kollektion af laptop-CPU’er

Efter at have præsenteret en stribe nye processorer i efteråret til stationære computere, er det nu klodens bærbare maskiner der står overfor et boost til maskinrummet.

Udgangspunktet i Intels nye kollektion er fortsat den 14nm arkitektur, som Intel igennem årevis har benyttet i deres Core-processor, skriver Pcworld.

I denne ombæring tilbyder den ledende processor-producent på en eller flere cylindre til de bærbare maskiners motorrum.

Topmodellen bliver en Core i9 9980HK som vil markere sig ved ikke blot at tilbyde at tilbyde to ekstra regnekerner, otte i alt, men som også vil være i stand til at opnå maksimale frekvenser på 5 GHz.

Intel lover, at denne processor vil være i stand til at rendere 4K-video op til 28 procent hurtigere end sin Core i9 forgænger fra foråret 2018.

Til trods for den højere effekt bliver varmeudledning fortsat sammenlignelig med en såkaldt TDP-værdi på 45 watt, der vil gør den kompatibel med større bærbare computere som gaming-bærbare eller mobile workstations.

Se også: Nu kan du købe Intels svimlende hurtige og meget sjældne 5GHz Core i9-9990XE - men den er dyr

Intels nye Core i9 kollektion til laptops byder på fem øvrige modeller, en Core i9 9880H med lidt lavere frekvens og uden mulighed for overclocking samt to Core i7 og Core i5 modeller med henholdsvis seks og fore regnekerner ombord.

Alle niende generations processorer er udstyret med Intels multi-threading teknologi, som gør det muligt at operere med to regnetråde per processorkerner.

Den grafiske ydelse leveres af det Intel kalder ’generation 9.5’ grafik som byder på omtrent samme grafiske ydelse som i sine forgængere, men som er udstyret med revideret hardware til kodning og afkodning af blandt andet de ressourcekrævende VP9 og HEVC videoformater i 4K opløsning.

Intels nye laptop-processorer vil få debut i bærbare maskiner i de kommende uger.

Læs også: Intel klar med den billigste Core i9-processor til dato
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?