Artikel top billede

Intel slipper ny 9. generation superprocessor løs: Bryder 5GHz muren i en laptop

Intels tilbyder flere regnekræfter og vilde frekvenser i deres nyeste kollektion af laptop-CPU’er

Efter at have præsenteret en stribe nye processorer i efteråret til stationære computere, er det nu klodens bærbare maskiner der står overfor et boost til maskinrummet.

Udgangspunktet i Intels nye kollektion er fortsat den 14nm arkitektur, som Intel igennem årevis har benyttet i deres Core-processor, skriver Pcworld.

I denne ombæring tilbyder den ledende processor-producent på en eller flere cylindre til de bærbare maskiners motorrum.

Topmodellen bliver en Core i9 9980HK som vil markere sig ved ikke blot at tilbyde at tilbyde to ekstra regnekerner, otte i alt, men som også vil være i stand til at opnå maksimale frekvenser på 5 GHz.

Intel lover, at denne processor vil være i stand til at rendere 4K-video op til 28 procent hurtigere end sin Core i9 forgænger fra foråret 2018.

Til trods for den højere effekt bliver varmeudledning fortsat sammenlignelig med en såkaldt TDP-værdi på 45 watt, der vil gør den kompatibel med større bærbare computere som gaming-bærbare eller mobile workstations.

Se også: Nu kan du købe Intels svimlende hurtige og meget sjældne 5GHz Core i9-9990XE - men den er dyr

Intels nye Core i9 kollektion til laptops byder på fem øvrige modeller, en Core i9 9880H med lidt lavere frekvens og uden mulighed for overclocking samt to Core i7 og Core i5 modeller med henholdsvis seks og fore regnekerner ombord.

Alle niende generations processorer er udstyret med Intels multi-threading teknologi, som gør det muligt at operere med to regnetråde per processorkerner.

Den grafiske ydelse leveres af det Intel kalder ’generation 9.5’ grafik som byder på omtrent samme grafiske ydelse som i sine forgængere, men som er udstyret med revideret hardware til kodning og afkodning af blandt andet de ressourcekrævende VP9 og HEVC videoformater i 4K opløsning.

Intels nye laptop-processorer vil få debut i bærbare maskiner i de kommende uger.

Læs også: Intel klar med den billigste Core i9-processor til dato
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.