Artikel top billede

Slut med skrivebøffer: Kunstig intelligens skal få Word-brugere til at skrive bedre

Det populære Microsoft Word er på vej til at blive mere intelligent, melder Microsoft. Kunstig intelligens skal gøre os til bedre skribenter, men kan endnu ikke klare jobbet alene.

Microsoft vil hjælpe os med at skrive bedre.

En ny funktion i verdens mest udbredte tekstbehandlingsprogram, Microsoft Word, skal med kunstig intelligens tage skridtet videre end blot små stavefejl.

Det skriver BBC.

På Microsofts Build-konference i Seattle annoncerede selskabet den nye intelligente funktion, der forventes at gå live med en test-version i juni.

Ifølge Microsoft vil det opgraderede Word nu blandt andet begynde at forslå omskrivninger af kludrede sætninger samt sikre, at skribenten har taget højde for ordenes køn.

Word vil også hjælpe brugerne med flere synonymer og alternative sætninger, fremgår det.

Læs også: Microsoft Office 2019 eller Office 365? Her er de vigtigste forskelle

I en blogpost forklarer Microsoft ændringerne.

"At skrive kræver et strejf af unikt menneskelig kreativitet. Kunstig intelligens kan ikke gøre det for os, i hvert fald ikke særlig godt. Men AI kan - og gør det allerede - hjælpe os med ting som at sikre, at vi staver rigtigt og bruger korrekt grammatik."

"I takt med at AI bliver mere sofistikeret i disse produkter, hjælper de os med mere end blot at spotte en stavefejl," fortsætter Microsoft.

I første omgang vil funktionen kun være tilgængelig for brugere af Word Online.

Læs også: Så meget betalte Københavns Kommune for kæmpe Office 365-ordre: KMD vandt med lillebitte margin foran Atea, Crayon og DXC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere