Artikel top billede

Samsung på vej med monster-chip til din smartphone: Tårnhøj performance og lavt strømforbrug

Samsung er på vej med en ny monster-chip til smartphone, som i kraft af helt ny arkitektur vil kunne øge performance markant med langt lavere strømforbrug.

Sydkoreanske Samsung vil i 2021 lancere en helt ny smartphone-chip, der som følge af en ny tilgang til opbygningen vil kunne levere 35 procent højere performance og 50 procent mindre strømforbrug.

Det betyder kort og godt, at smartphones udstyret med den pågældende chip vil få langt bedre batteri-levetid.

Samsung vil producere den nye processor ved hjælp af en ny teknologi, som selskabet kalder for GAA. Det står for ‘gate all around.’

GAA bygger dybest set på en ny måde at designe og placere transistorerne i processoren på.

Flere amerikanske medier skriver, at de nye Samsung-chip bliver et stort skridt fremad for Samsung, der i dag konkurrerer indædt med Intel og TSMC i en branche, der i de seneste år har kæmpet for at finde nye måder at skrumpe processorerne yderligere på.

Analytikere peger her på, at Samsung med de nye innovationer er op til års foran TSMC, når det gælder udvikling. Og to til tre år foran Intel.

Hvad er det så Samsung har gjort?

I årtier har man betragtet transistorerne som de centrale byggesten i processorerne, og derfor har producenternes fokus i høj grad været på transistorerne i arbejdet med at gøre processorerne hurtigere og mindre.

Transistorerne har den egenskab, at de kan være åbne eller lukkede for elektrisk strøm. Den styres af den såkaldte gate control, der enten ligger på eller ved siden af transistorerne.

Med Samsungs nye ide ligger disse strøm-porte hele vejen rundt om transistorerne i et kompliceret 3D-mønster.

Samsung vil teste de første 3nm-chip til smartphones og lignende i 2020, og de ventes for alvor at blive sat i produktion i 2021.

Du kan læse mere om GAA hos Samsung her.

Læs også:

Samsung slipper ny topprocessor løs – så meget kraftigere bliver forårets toptelefoner fra selskabet

Intel vil fremstille Frankenstein-processor: Idéen er at opnå en fænomenal driftstid

Samsung hamstrer ny superprocessor - nu må smartphone-konkurrenterne undvære




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere