Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Samsung på vej med monster-chip til din smartphone: Tårnhøj performance og lavt strømforbrug

Samsung er på vej med en ny monster-chip til smartphone, som i kraft af helt ny arkitektur vil kunne øge performance markant med langt lavere strømforbrug.

Sydkoreanske Samsung vil i 2021 lancere en helt ny smartphone-chip, der som følge af en ny tilgang til opbygningen vil kunne levere 35 procent højere performance og 50 procent mindre strømforbrug.

Det betyder kort og godt, at smartphones udstyret med den pågældende chip vil få langt bedre batteri-levetid.

Samsung vil producere den nye processor ved hjælp af en ny teknologi, som selskabet kalder for GAA. Det står for ‘gate all around.’

GAA bygger dybest set på en ny måde at designe og placere transistorerne i processoren på.

Flere amerikanske medier skriver, at de nye Samsung-chip bliver et stort skridt fremad for Samsung, der i dag konkurrerer indædt med Intel og TSMC i en branche, der i de seneste år har kæmpet for at finde nye måder at skrumpe processorerne yderligere på.

Analytikere peger her på, at Samsung med de nye innovationer er op til års foran TSMC, når det gælder udvikling. Og to til tre år foran Intel.

Hvad er det så Samsung har gjort?

I årtier har man betragtet transistorerne som de centrale byggesten i processorerne, og derfor har producenternes fokus i høj grad været på transistorerne i arbejdet med at gøre processorerne hurtigere og mindre.

Transistorerne har den egenskab, at de kan være åbne eller lukkede for elektrisk strøm. Den styres af den såkaldte gate control, der enten ligger på eller ved siden af transistorerne.

Med Samsungs nye ide ligger disse strøm-porte hele vejen rundt om transistorerne i et kompliceret 3D-mønster.

Samsung vil teste de første 3nm-chip til smartphones og lignende i 2020, og de ventes for alvor at blive sat i produktion i 2021.

Du kan læse mere om GAA hos Samsung her.

Læs også:

Samsung slipper ny topprocessor løs – så meget kraftigere bliver forårets toptelefoner fra selskabet

Intel vil fremstille Frankenstein-processor: Idéen er at opnå en fænomenal driftstid

Samsung hamstrer ny superprocessor - nu må smartphone-konkurrenterne undvære
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere