Artikel top billede

Samsung på vej med monster-chip til din smartphone: Tårnhøj performance og lavt strømforbrug

Samsung er på vej med en ny monster-chip til smartphone, som i kraft af helt ny arkitektur vil kunne øge performance markant med langt lavere strømforbrug.

Sydkoreanske Samsung vil i 2021 lancere en helt ny smartphone-chip, der som følge af en ny tilgang til opbygningen vil kunne levere 35 procent højere performance og 50 procent mindre strømforbrug.

Det betyder kort og godt, at smartphones udstyret med den pågældende chip vil få langt bedre batteri-levetid.

Samsung vil producere den nye processor ved hjælp af en ny teknologi, som selskabet kalder for GAA. Det står for ‘gate all around.’

GAA bygger dybest set på en ny måde at designe og placere transistorerne i processoren på.

Flere amerikanske medier skriver, at de nye Samsung-chip bliver et stort skridt fremad for Samsung, der i dag konkurrerer indædt med Intel og TSMC i en branche, der i de seneste år har kæmpet for at finde nye måder at skrumpe processorerne yderligere på.

Analytikere peger her på, at Samsung med de nye innovationer er op til års foran TSMC, når det gælder udvikling. Og to til tre år foran Intel.

Hvad er det så Samsung har gjort?

I årtier har man betragtet transistorerne som de centrale byggesten i processorerne, og derfor har producenternes fokus i høj grad været på transistorerne i arbejdet med at gøre processorerne hurtigere og mindre.

Transistorerne har den egenskab, at de kan være åbne eller lukkede for elektrisk strøm. Den styres af den såkaldte gate control, der enten ligger på eller ved siden af transistorerne.

Med Samsungs nye ide ligger disse strøm-porte hele vejen rundt om transistorerne i et kompliceret 3D-mønster.

Samsung vil teste de første 3nm-chip til smartphones og lignende i 2020, og de ventes for alvor at blive sat i produktion i 2021.

Du kan læse mere om GAA hos Samsung her.

Læs også:

Samsung slipper ny topprocessor løs – så meget kraftigere bliver forårets toptelefoner fra selskabet

Intel vil fremstille Frankenstein-processor: Idéen er at opnå en fænomenal driftstid

Samsung hamstrer ny superprocessor - nu må smartphone-konkurrenterne undvære
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere