Artikel top billede

Samsung på vej med monster-chip til din smartphone: Tårnhøj performance og lavt strømforbrug

Samsung er på vej med en ny monster-chip til smartphone, som i kraft af helt ny arkitektur vil kunne øge performance markant med langt lavere strømforbrug.

Sydkoreanske Samsung vil i 2021 lancere en helt ny smartphone-chip, der som følge af en ny tilgang til opbygningen vil kunne levere 35 procent højere performance og 50 procent mindre strømforbrug.

Det betyder kort og godt, at smartphones udstyret med den pågældende chip vil få langt bedre batteri-levetid.

Samsung vil producere den nye processor ved hjælp af en ny teknologi, som selskabet kalder for GAA. Det står for ‘gate all around.’

GAA bygger dybest set på en ny måde at designe og placere transistorerne i processoren på.

Flere amerikanske medier skriver, at de nye Samsung-chip bliver et stort skridt fremad for Samsung, der i dag konkurrerer indædt med Intel og TSMC i en branche, der i de seneste år har kæmpet for at finde nye måder at skrumpe processorerne yderligere på.

Analytikere peger her på, at Samsung med de nye innovationer er op til års foran TSMC, når det gælder udvikling. Og to til tre år foran Intel.

Hvad er det så Samsung har gjort?

I årtier har man betragtet transistorerne som de centrale byggesten i processorerne, og derfor har producenternes fokus i høj grad været på transistorerne i arbejdet med at gøre processorerne hurtigere og mindre.

Transistorerne har den egenskab, at de kan være åbne eller lukkede for elektrisk strøm. Den styres af den såkaldte gate control, der enten ligger på eller ved siden af transistorerne.

Med Samsungs nye ide ligger disse strøm-porte hele vejen rundt om transistorerne i et kompliceret 3D-mønster.

Samsung vil teste de første 3nm-chip til smartphones og lignende i 2020, og de ventes for alvor at blive sat i produktion i 2021.

Du kan læse mere om GAA hos Samsung her.

Læs også:

Samsung slipper ny topprocessor løs – så meget kraftigere bliver forårets toptelefoner fra selskabet

Intel vil fremstille Frankenstein-processor: Idéen er at opnå en fænomenal driftstid

Samsung hamstrer ny superprocessor - nu må smartphone-konkurrenterne undvære
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.