Motorola One Vision får sig et ekstra bredt 21:9 skærmformat

Ugen i tech: Motorola slipper lovende budget-stjerne løs / Fremtidens mobilkameraer får 64 megapixels ombord / Japans nye tog bryder 400 km/t muren

Motorola slipper lovende budget-stjerne løs / Fremtidens mobilkameraer får 64 megapixels ombord / Japans nye tog bryder 400 km/t muren

Motorola slipper lovende budget-stjerne løs
Det kinesisk-ejede Motorola-brand er igen ude med en lovende smartphone til en fordelagtig pris: Motorola One Vision.

Her bydes på der på et langt og slankt 21:9 display på 6,3 tommer med et kighul til selfiekameraet – ligesom i Samsungs toptelefoner.

One Vision låner også mekanik fra Samsung, ved at have en sydkoreansk Exynos 9609-processor ombord. Dertil komme 128gb lagerplads, et stort 3.500 mAh batteri, fersk Android 9 Pie og et 48 megapixels stærkt kamera, assisteret af et modul til portræteffekter.

Her er der efter alt at dømme tale om samme kamera, som er at finde i de nyligt lancerede OnePlus 7 telefoner.

Med en debutpris på 2.299 kroner synes Motorola hermed at have en yderst lovende smartphone på vej til de mindre mobil-budgetter.

Læs også: Stjernemobilen OnePlus 7 Pro er ude: Kan kendes på sit drømme-display

Fremtidens mobilkameraer får 64 megapixels ombord
Mens smartphones med 48 megapixels ombord begynder at vinde frem, ser megapixel-ræset ikke ud til at stoppe lige foreløbigt.

Den sydkoreanske tech-gigant Samsung kunne denne uge løfte sløret for næste generation af kameramoduler til smartphones: ISOCELL Bright GW1.

Her diskes der op med hele 64 megapixels, som samtidig byder på mere sensorareal, hvilket skulle gøre modulet mere lysfølsomt i mørke. Som med de eksisterende 48 megapixels moduler, vil de enkelte pixels oftest slås sammen. I det nye modul, vil det give fotoresultater med 16 megapixels.

Den nye sensor bliver massefremstillet i andet halvår 2019, oplyser Samsung.

Se også: Her er fire grunde til, at 2019-smartphones vil byde på fænomenale fotoevner

Japans nye tog bryder 400 km/t muren
I japan er en ny type højhastighedstog på vej.

De bliver i stand til at trille over fire hundrede kilometer på bare en time. Toget, som har været under udvikling siden 2017, hedder ALFA-X og skal denne måned få et fuldt togsæt på 10 vogne op over 400 km/t.

Når togene ifølge planen skal køre pendulfart mellem japans største byer i 2030, vil det holde en march-fart på mellem 320 og 360 km/t, skriver Railway Gazette.

Toget vil kunne kendes på sit særlige næseparti, som er op til 22 meter langt, hvilket skulle give bedre aerodynamiske egenskaber ved høj fart.

Se også: WiFi i danske tog bliver yderligere forsinket - nu først klar i slutningen af 2019mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.