Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

HPE køber en af verdens stærkeste supercomputer-producenter

Hewlett Packard Enterprise køber en af verdens stærkeste producenter af super-computere for ni milliarder kroner. Målet er at levere supercomputer-kraft over internettet.

Hewlet Parkard Enterprise - HPE - køber den amerikanske supercomputer-producent Cray, der har bygget nogle af de stærkeste supercomputere i verden for tiden.

HPE lægger 1,3 milliarder dollar - små ni milliarder kroner - på bordet for at overtage Cray.

Handlen vil ifølge de to selskaber sigte mod at give ikke mindst enterprise-kunder adgang til ‘high performance computing as a service’ - altså som cloud-tjeneste, der kan tilgåes via internettet.

Mange virksomheder er i dag godt i gang med at undersøge muligheden for at anvende nye datakrævende teknologier som kunstig intelligens og machine learning.

Og det er her, at HPE og Cray ser muligheder i at forene deres kompetencer.

Forskning og offentlige tjenester

Crays supercomputere har indtil videre især været anvendt inden for forskning og forskellige former for offentlige tjenester som for eksempel meteorologi og andet.

Med køber får HPE i sagens natur også adgang til dette område.

Selskaberne meddeler, at ‘HPC-as-a-service’ vil blive udbudt via HPE GreenLake, når handlen er blevet endeligt godkendt af myndighederne.

Gartner-analytiker Tim Zimmerman siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at supercomputing-tjenesten eksempelvis vil kunne anvendes til at skabe ‘digital twins’ af virksomheders komplette netværk til for eksempel at teste konsekvenser af ny software eller lignende.

Det er en manøvre, der normalt er meget dyr, men som med en cloud-baseret tilgang nu kan være til at komme i nærheden af.

Cray er for tiden i gang med at udvikle det, som selskabet bedyrer vil blive verdens kraftigste supercomputer, når den er færdig i 2021.

Maskinen vil kunne levere 1,5 exaflops, hedder det. Den hurtigste supercomputer i verden i dag leverer 143,5 petaflops.

Læs også:

Derfor har vi brug for et kvantespring i computerkraft - og en helt ny arkitektur

IBM skriver historie: Løfter sløret for klodens første kommercielle kvantecomputer

Her er DMI's trumf, der skal sikre helt nøjagtige vejrudsigter: Kæmpe IoT-netværk lurer i horisonten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere