Artikel top billede

Sundhedsplatformen kan tre år efter implementering ikke kommunikere med vigtige databaser - data tastes ind i hånden

Tre år efter implementeringen kan den omstridte Sundhedsplatformen stadig ikke kommunikere med vigtige databaser. Personale taster data ind i hånden.

Selv om det er tre år siden, at Sundhedplatformen blev implementeret, sender det store system fortsat ikke data til de fleste af de såkaldte kliniske kvalitetsdatabaser, skriver mediet DigiTech.

De manglende data betyder, at man ikke har et retvisende billede af kvaliteten af behandlingerne i det østlige Danmark, der via Region Hovedstaden og Region Sjælland anvender Sundhedsplatformen.

De manglende integrationer betyder, at sundhedspersonalet skal registrere de samme oplysninger i to forskellige systemer.

Det sker ifølge vicedirektør på Bornholms Hospital, Annemarie Hellebek, typisk ved hjælp af pen og papir, hvor oplysningerne nedfældes, hvorefter medarbejderen åbner den anden database på en anden computer og her skriver oplysningerne ind i hånden.

Sådan var det også før Sundhedsplatformen.

“Der er nogle af databaserne, hvor overførslen allerede er delvist automatiseret, hvilket er nyt fra de tidligere systemer, men desværre er der fortsat rigtigt mange af databaserne, hvor man skal overføre manuel,” siger hun.

Læs også:

Lars Løkke klar til at droppe Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen ramt af massive problemer efter opdatering

Forslag nedstemt med overvældende flertal: Region H bakker fortsat stort op om Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere