Artikel top billede

Fortalt til: Jakob Schjoldager

Mennesker i IT
Udgivet 27. maj 2019 kl. 15.02

Der er mange cyberkriminelle, der begynder at agere som professionelle forretninger. Hvis dit billede af en cyberkriminel er en socialt dysfunktionel 20-årig, der bor i sin mors kælder, så tager du fejl.

Det er langt mere organiseret end det og de driver det som en virksomhed. Det betyder, at der er leverandører og specialister, der sælger malware som en service.

De leverer værktøjer til at udføre et malware-angreb, og der følger kundeservice med i prisen. Så hvis du har problemer med den malware, du har købt, så kan du få hjælp.

Det viser hvor organiseret det her område er blevet. Det er ikke længere bare teenagere med for meget fritid - det er en stor forretning.

Vi har brugt aflytning i forbindelse med anklager mod nogle af de her cyberkriminelle. Når du lytter til de her samtaler, lyder de som en, der ringer til Microsofts helpdesk, og det var virkelig sært fordi det går op for dig, at det her er en stor forretning.

Det lyder som en helt almindelig samtale, som hvis de ringede ind til en hotline, fordi deres Google Docs ikke virkede som det skulle.

Efter at have lyttet til de samtaler fik jeg virkelig øjnene op for, at det her område har flyttet sig, og at vi er nødt til at håndtere det som andet organiseret kriminalitet.

Michael Daniel, cybersikkerheds-rådgiver for tidligere præsident Barack Obama


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”