Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Fortalt til: Jakob Schjoldager

Mennesker i IT
Udgivet 27. maj 2019 kl. 15.02

Der er mange cyberkriminelle, der begynder at agere som professionelle forretninger. Hvis dit billede af en cyberkriminel er en socialt dysfunktionel 20-årig, der bor i sin mors kælder, så tager du fejl.

Det er langt mere organiseret end det og de driver det som en virksomhed. Det betyder, at der er leverandører og specialister, der sælger malware som en service.

De leverer værktøjer til at udføre et malware-angreb, og der følger kundeservice med i prisen. Så hvis du har problemer med den malware, du har købt, så kan du få hjælp.

Det viser hvor organiseret det her område er blevet. Det er ikke længere bare teenagere med for meget fritid - det er en stor forretning.

Vi har brugt aflytning i forbindelse med anklager mod nogle af de her cyberkriminelle. Når du lytter til de her samtaler, lyder de som en, der ringer til Microsofts helpdesk, og det var virkelig sært fordi det går op for dig, at det her er en stor forretning.

Det lyder som en helt almindelig samtale, som hvis de ringede ind til en hotline, fordi deres Google Docs ikke virkede som det skulle.

Efter at have lyttet til de samtaler fik jeg virkelig øjnene op for, at det her område har flyttet sig, og at vi er nødt til at håndtere det som andet organiseret kriminalitet.

Michael Daniel, cybersikkerheds-rådgiver for tidligere præsident Barack Obama


Flere mennesker i IT Om mennesker i it