Artikel top billede

Bredbånd bliver del af valgkampen: Venstre vil øge bredsbåndspulje til 150 millioner kroner

Bredbåndspuljen skal øges til årligt at udgøre 150 millioner kroner, og så skal den forlænges til efter 2019. Meldingen kommer fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i valgkampen.

Valgkampen forud for det danske folketingsvalg, der afholdes 6. juni er i fuld gang.

Og nu er danskernes bredbånd også blevet en del af valgkampen.

Regeringens energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), melder at Venstre vil forlænge og forøge Bredsbåndspuljen.

"Der er ikke taget stilling til, hvad der skal ske med bredbåndspuljen fra 2020, men vi mener, at der er behov for at løfte dækningen med yderligere 50 millioner kroner næste år," siger Lars Christian Lilleholt til Fyens.dk.

Konkret foreslår Venstre altså at øge Bredbåndspuljen til årligt at udgøre 150 millioner kroner, hvis den får lov til at fortsætte i 2020 og frem.

I 2016 vedtog de Konservative, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, at der skulle sættes 200 millioner kroner af til udbredelse af internet frem imod 2018.

Siden blev ordningen udvidet med 100 millioner kroner til også at omfatte 2019, og det er altså den ordning, som Lars Christian Lilleholt nu vil øge og udvide endnu en gang i 2020.

12.450 adresser har fået tildelt støtte fra Bredbåndspuljen, siden den blev oprettet i 2016.

Læs også: Bredbåndspuljen åbner for ansøgninger: Så får du fat i nogle af de 100 millioner kroner, som i år er på højkant




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere