Artikel top billede

Bredbånd bliver del af valgkampen: Venstre vil øge bredsbåndspulje til 150 millioner kroner

Bredbåndspuljen skal øges til årligt at udgøre 150 millioner kroner, og så skal den forlænges til efter 2019. Meldingen kommer fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i valgkampen.

Valgkampen forud for det danske folketingsvalg, der afholdes 6. juni er i fuld gang.

Og nu er danskernes bredbånd også blevet en del af valgkampen.

Regeringens energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), melder at Venstre vil forlænge og forøge Bredsbåndspuljen.

"Der er ikke taget stilling til, hvad der skal ske med bredbåndspuljen fra 2020, men vi mener, at der er behov for at løfte dækningen med yderligere 50 millioner kroner næste år," siger Lars Christian Lilleholt til Fyens.dk.

Konkret foreslår Venstre altså at øge Bredbåndspuljen til årligt at udgøre 150 millioner kroner, hvis den får lov til at fortsætte i 2020 og frem.

I 2016 vedtog de Konservative, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, at der skulle sættes 200 millioner kroner af til udbredelse af internet frem imod 2018.

Siden blev ordningen udvidet med 100 millioner kroner til også at omfatte 2019, og det er altså den ordning, som Lars Christian Lilleholt nu vil øge og udvide endnu en gang i 2020.

12.450 adresser har fået tildelt støtte fra Bredbåndspuljen, siden den blev oprettet i 2016.

Læs også: Bredbåndspuljen åbner for ansøgninger: Så får du fat i nogle af de 100 millioner kroner, som i år er på højkant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere